Sådan tjener vi penge

Lån til opstart af virksomhed

Find det bedste lån til opstart af virksomhed - Ansøg hurtigt og nemt

  1. Hjem
  2. Låneformål
  3. Lån til opstart af virksomhed
Opdateret 17. august 2022
Lånebeløb 75.000 - 10.000.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 4 år
Rente/år 4-29%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 0 %
Èn ansøgning - flere lånetilbud Lån op til 5 mio. Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere
Lånebeløb 15.000 - 1.500.000 kr.
Tilbagebetaling 6 - 24 mdr.
Rente/år 5-41.75%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 0 %
Ansøg på 5 min. Ingen skjulte udgifter Ingen sikkerhed
Ansøg nu
Se mere
Lånebeløb 50.000 - 10.000.000 kr.
Tilbagebetaling 6 - 48 mdr.
Rente/år 4-41.75%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 0 %
Èn ansøgning - Flere tilbud Gratis ansøgning Tilpasset erhverv
Ansøg nu
Se mere
Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Pålydende rente 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 0 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 0 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 6 - 18 mdr.
Rente/år 5-20%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 10 %
Tilbud fra flere banker Ansøg på 1 minut Virksomhedslån uden sikkerhed
Ansøg nu
Se mere
Derfor kan du trygt bruge Tjeklån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.Indholdsfortegnelse
Se mere

Det kan være svært for en virksomhed at komme godt fra start, hvis ikke økonomien og startkapitalen er på plads. Det kræver penge at hyre ansatte og starte driften på en arbejdsplads, men heldigvis er det muligt at ansøge om et erhvervslån, som kan hjælpe dig og din begyndende virksomhed godt videre. Der er forskellige typer af lån til opstart af virksomhed, og derfor er det nødvendigt, at du sætte dig ind i hvilke typer lån, som passer bedst til den virksomhed, som du gerne vil starte, da der er forskellige krav til ansøgere alt afhængigt af den låneudbyder, som du vælger at benytte dig af til din virksomhed. Nedenfor kan du læse mere omkring, hvordan du kan få et lån til opstart, så din egen virksomhed kan få lov til at blomstre og finde rod på det danske arbejdsmarked. 

Når du skal låne penge til drift af din virksomhed i den første fase, så er det nødvendigt, at du gør dig klar over, hvordan du gerne vil betale pengene tilbage. Efterfølgende skal du gøre dig selv klar over, hvor meget virksomheden har råd til at låne, så du ikke kommer til at ende med en gæld, som er større, end en du har råd til at betale tilbage. 

Erhvervslån til opstart

Der er forskel på at låne penge som privatperson og som virksomhed. Når du skal låne penge til virksomheden er det som regel af større karakter, og der er behov for mere kapital. Derfor er der også brug for større sikkerhed. Når du skal låne penge gennem din lokale bank eller en anden låneudbyder, så skal du som regel kunne vise, at du er CVR registreret, og at du har alle dine dokumenter i orden som virksomhed i Danmark. Derudover er det vigtigt, at du stiller sikkerhed for låneudbyderne, når du gerne vil låne penge, så de kan være sikre på, at du efterfølgende betaler tilbage. Dog er et erhvervslån ikke den eneste mulighed for at finde kapital, når du gerne vil starte din virksomhed, og du bør derfor sætte den ind i, hvad du kan få på markedet for lån, når du gerne vil have luft under dine vinger i din industri. 

Hvilket typer virksomhedslån kan jeg få?

Som nævnt er det forskelligt hvilke typer af lån, som du kan få, når du først skal finde kapital til din virksomhed. Det er som regel først muligt for de fleste virksomheder at låne penge, når de har en omsætning på over 500.000 kroner om året og har været på markedet i et år, men dette betyder ikke, at der ikke er løsninger, når du skal finde din startkapital. Nedenfor kan du læse de tre forskellige men også mest gængse former for lån til din kommende virksomhed, så du har muligheden for at få den bedst fra start. Det er dig vigtigt at nævne, at du altid bør tjekke efter med din egen kredit og din lokale bank, inden du beslutter dig for at skrive under på et lån eller benytte dig af crowdlending, så du ikke kommer til at løbe ind i problemer med de ulemper, som også findes ved at tage et lån til din virksomhed.

Crowdlending

En af de muligheder du har, når du har behov for at låne penge til din virksomhed er gennem crowdlending, også kendt som crowdfunding. Dette betyder, at private personer investerer i din virksomhed gennem en større online platform, og de får så til gengæld en del af din virksomhed gennem aktier eller en anden form for modydelse. Med denne mulighed for at få investeringer, så kan crowdlending også består af et lån fra private investorer, eller det kan være en donation, som ikke kommer til at koste dig en modydelse eller aktier i din virksomhed.

Crowdfunding har flere forskellige fordele, som du kan nyde godt af. Det er for eksempel muligt at få et meget stort netværk af mennesker, som allerede har en interesse i din virksomhed, og det er en metode til at få værdifuld feedback, som du kan bruge på at gøre din virksomhed bedre, så den er klar til markedet. Denne form for hjælp i begyndelsen kan hjælpe dig med at finder muligheder for at få en fast plads på det danske marked, og du kan hurtigere kommer i gang med en større drift. Dog er der også ulemper ved denne form for metode til at låne penge til virksomheden. 

Med crowdlending er det ikke altid muligt at holde helt styr på, hvor meget de forskellige personer har givet, og om det er muligt at nå målet, når der er så stor forskel på de donationer og beløb, som bliver indsat på kontoen. Dette kan efterfølgende også gøre det svært at holde styr på, hvem du skylder modtjenester eller aktier, og derfor er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden med denne løsning.

Crowdlending er også et meget populært fænomen, og derfor er det ikke altid nemt at få den rette opmærksomhed på den online platform, som du vælger at reklamere med din virksomhed på. Derfor bør du altid gøre dig selv klar over, om dette er den rigtige vej at gå, når du skal låne penge til virksomhed, da det kan være en tidskrævende og ressourcekrævende opgave at komme i mål med. 

Investorer

En anden metode, som du kan benytte dig af, når du gerne vil starte virksomhed, og du har brug for kapital, så er det gennem investorer. Dette er personer, som investerer deres penge i nye virksomheder, som har potentiale på markedet, og du kan derfor komme langt, hvis du får fat i den rigtige investorer til din virksomhed. Disse personer er i branchen også kendt som business angels og venture/kapitalfonde, og de kan komme med både investering og gode råd, som kan hjælpe dig videre på det danske arbejdsmarked.

Denne investering kommer dog ikke uden, at du bliver nødt til at overlade en del af ejerskabet til den investorer, som vælger at bruge sine penge i din virksomhed, og dette kan hurtigt blive en stor fordel, hvis partnerskabet går godt, men det kan også blive en stor ulempe, hvis ikke du og den nye investorer kan komme til enighed omkring, hvordan virksomheden skal drives.

Det er vigtigt her at nævne, at de professionelle investorer kan sørge for, at din virksomhed kan komme langt, fordi de er villige til at tage en risiko. Dog også med udsigt til en meget stor belønning, hvis din virksomhed kommer godt fra start. Dette er en fordel, fordi den professionelle investorer ikke låne dig penge, men i stedet sørger han eller hun for, at du har kapital til at drive din virksomhed. Du skal altså ikke betale pengene tilbage senere med en betaling hver måned, og du skal ikke stille den samme sikkerhed som i en bank. Dog kan denne form for partnerskab kræve, at du er villig til at være fleksibel med dit produkt eller ydelse i din virksomhed, og at du er villig til at overdrage noget af ansvaret for driften i din virksomhed til andre. Dette er for mange ikke nemt, og det er en beslutning, som du skal være indstillet på, inden du beslutter dig for at takke ja til en professionel investorer.

Forbrugslån

Den tredje løsning, som du kan benytte dig af, når du gerne vil låne penge til din virksomhed er gennem et forbrugslån. Dette kan du ansøge om i din lokale bank eller hos en låneudbyder, og det er her op til dig, hvor meget du har lyst til at låne, og hvordan du efterfølgende vil bruge pengene. Der er altså ikke det samme tab af ansvar, som der er ved en investerings professionel eller den samme arbejdsmængde, som der er ved crowdlending. Dog er der her mulighed for, at du ikke kommer i mål med din ansøgning, hvis du ikke opfylder alle de krav, som er sat af låneudbydere, før du kan få godkendt dit lån.

Dette kan være forskellige krav til kredit, og at du selv stiller din egen personlige kredit som sikkerhed, hvis lånet ikke kan betale tilbage gennem virksomheden. Dette kan være et stort skridt for mange nye virksomhedsejere, og derfor er det ikke en beslutning, som du bør tage, hvis du er i tvivl omkring din virksomhed, produktet eller servicen, eller hvordan driften kommer til at se ud på længere sigt. Når du låner penge gennem et forbrugslån, så kan der også være forskellige typer af renter og gebyrer, som du skal betale hver måned.

Dette er en af dine muligheder for at få den kapital, som du har brug for at kunne starte din virksomhed, men det er også en af de løsninger, som kan gå galt, hvis ikke du er sikker, når du skriver under på din lånekontrakt. Her er det en god ide, at du taler med din private bank, så du kan være sikker på, at din økonomi er klar til presset, også du har muligheden for at få et overblik over hvilket lån, som kan give dig og din virksomhed de bedste fremtidsmuligheder. 

Opsparing eller venner/familie

Den fjerde løsning, når det kommer til at finde kapital til din virksomhedsdrøm er gennem venner og familie. Dette kan være en risikabel løsning på flere områder, men en af de helt store fordele er, at du som regel slipper for at stille den samme sikkerhed som hos banken eller den online låneudbyder, og du behøver ikke dele ansvaret med en professionel investorer. Dog kan dette også ende skidt, da du hurtigt kan komme i problemer privat, hvis virksomheden ikke skulle give det overskud, som du først havde beregnet, og du ikke kan betale dit lån tilbage.

Derfor er det vigtigt, hvis du vælger at låne af familie og venner at du benytter dig af muligheden for at skrive en kontrakt. Her skal det helt præcise beløb for lånet nævnes, og du skal skrive de krav ned, som du måtte have til dine venner eller familie, og hvilke de måtte have til dig. Dette vil gøre det langt nemmere for begge parter at komme igennem denne process. Derudover har du selvfølgelig også altid muligheden for at benytte din egen opsparing til at udleve din virksomhedsdrøm.

Dette kan dog hurtigt tage lang tid, hvis du ikke kan sætte mange penge af hver måned, eller du ikke har langt tid at løbe på, og derfor er denne løsning sjældent en mulighed for dig, som gerne vil starte virksomhed i dag. Derfor bør du altid være dig selv meget bevidst omkring de forhold, som du arbejder under, når du vælger at låne penge fra familie og venner, og når du vælger at bruge af dine egne penge. 

Hvem kan få et lån?

Når det kommer til hvem, som kan låne så er det hele op til dig. Det er vigtigt, når du gerne vil låne penge til din virksomhed, at du kan præsentere et produkt eller en service, som kan vise sig indbringende i fremtiden, og derudover er det vigtigt, at du kan vise, at du har lagt et budget og en målsætning for din virksomhed, som du har tænkt dig at følge. Derudover, når du skal finde et lån til opstart, at du ikke er stående i RKI eller i Debitor Registeret. Dette er begge lister og danskere, som står som dårlige betalere af deres gæld, og står du på en af disse lister, så bliver det meget svært at finde en låneudbyder, som vil godkende din ansøgning.

Derudover er det også vigtigt, at du kan stille din egen kredit til rådighed, hvis du gerne vil søge efter et lån til din virksomhed uden sikkerhed, og derfor bør du også sørge for, at du har styr på dette, inden du ansøger. Ofte er det også nødvendigt, at du selv har en kapital, inden du kan låne flere penges hos låneudbydere, så de er sikre på, at du kan komme i mål med at betale tilbage på lånet, og at du samtidig har nok kapital til at starte din virksomhed. Denne startkapital kan komme fra investerer, familie og venner, din egen opsparing eller noget helt femte, men det vigtigste er, at du kan præsentere et godt budget nu og kommende sorte tal i budgettet for din virksomhed.author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)