TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Lån til kolonihavehus

Sammenlign lån med lave renter

Følgende medier har skrevet om TjekLån

jyllandsposten nordjyske finans soendagsavisen jubiiAnmeldelser

Meget fint. Flot

Pia Vigh

Nemt overskueligt god behandling

Anni Ager

Nem og hurtig låneberegning.

Janni Kær Christensen

Det fungerer som det skal

Henrik Langaa

Dejligt nemt

Bettina Larsen

Jeg fandt hurtigt et lån der passede lige til mig

HansLån penge til kolonihavehus 

Drømmer du om en lille oase i grønne omgivelser, hvor du kan få græs mellem tæerne og have muligheden for at dyrke frugt og grøntsager? Hvis det er tilfældet, så kan et kolonihavehus være den perfekte løsning for dig. Med et kolonihavehus kan du få et lille fristed, hvor du kan flygte fra dagligdagens stress og jag. Et kolonihavehus er det perfekte supplement til en bolig i byen, for så kan du få det bedste fra begge verdener. Et kolonihavehus er det oplagte sted at koble af i weekenden, og hvis du ikke helt har råd til at købe et sommerhus, så er der også mange gode fordele ved et kolonihavehus. Nogle mennesker lader drømmen om en kolonihave forblive en drøm, men du kan nemt gøre drømmene til seriøse overvejelser, for det behøver slet ikke at være så svært at få råd til et kolonihavehus, da prisen på et kolonihavehus ofte er en del billigere end et sommerhus. Hvis du overvejer at købe et kolonihavehus, så er der mange overvejelser, du skal gøre dig inden da.

En af de primære overvejelser, du skal gøre dig, er, hvordan dit kolonihavehus skal finansieres, for selvom et kolonihavehus ofte er billigere end et sommerhus, så er det stadig de færreste mennesker, der har råd til at betale kontant for et kolonihavehus. Det kommer også meget an på, hvor i landet du ønsker at købe et kolonihavehus, da der er stor forskel på priserne. Hvis du har brug for hjælp til at finansiere dit kolonihavehus, så har du mulighed for at optage et lån til kolonihave hos din bank eller en anden låneudbyder. Når du ønsker at tage et lån til at finansiere dit kommende kolonihavehus, skal du dog være opmærksom på, at et lån til kolonihave er lidt anderledes end andre boliglån. Herunder kan du blive meget klogere på, hvordan du kan låne penge til at købe dit eget kolonihavehus, og hvilke særlige regler og fordele der er ved at optage lån til kolonihavehus.

Lån penge til kolonihavehus

Når du er på udkig efter et kolonihavehus, så skal du være opmærksom på, at der er store prisforskelle på kolonihavehuse alt efter, hvor i landet du bor. I hovedstadsområdet kan et lille kolonihavehus nærmest koste det samme som et sommerhus, mens det i mindre byer kan være så billigt, at du ikke behøver et særligt stort lån for at få råd til at købe kolonihavehuset. Derfor kan det være en god ide, at du gør dig overvejelser omkring, hvilke ønsker og krav du har til dit kolonihavehus, inden du ansøger om et lån til kolonihave. Når du ønsker at optage et lån til kolonihave, så er dine lånemuligheder afhængige af flere forskellige faktorer, blandt andet din økonomi, kolonihavehusets vurdering, samt hvilken type kolonihaveforening huset hører til. Reglerne for ejerskab af et kolonihavehus fungerer nemlig ikke helt på samme måde som ejerboliger og sommerhuse, idet langt de fleste kolonihavehuse er bygget på lejet grund. Hvis dit kommende kolonihavehus er bygget på lejet grund, så har lejeaftalerne også betydning for dine lånemuligheder. Måske det kan være svært at forstå, hvordan det helt konkret fungerer, men det er faktisk ganske simpelt. Når du køber en kolonihave, der er bygget på lejet grund, så ejer du altså selve kolonihavehuset eller retten til at bygge et kolonihavehus på grunden, men du ejer ikke selve grunden, ligesom det er tilfældet, når du køber et sommerhus. Når du ønsker at købe en kolonihave, kan du altså tage et lån til at købe huset, men du kan ikke købe grunden, da den er lejet. Ved køb af et kolonihavehus vil du så overtage lejeaftalen på grunden fra den tidligere ejer af huset. Hvis du lejer en grund, hvor der ikke er noget hus, kan du i stedet tage et lån til at bygge et nyt kolonihavehus på grunden.

At langt de fleste kolonihavehuse er bygget på lejet grund betyder, at du som udgangspunkt ikke har mulighed for at finansiere dit kommende kolonihavehus med et realkreditlån, da banken ikke kan tage noget pant i den lejede grund. Alligevel er der dog en måde, hvorpå du stadig kan få et forholdsvis billigt lån. Hvis du allerede ejer en anden bolig og har noget friværdi i denne bolig, har du mulighed for at optage et lån i din friværdi til at finansiere dit nye kolonihavehus. Dette er en god mulighed for dig i forhold til at få et forholdsvis billigt lån, da der på et lån i friværdien typisk vil være en markant mindre rente i forhold til, hvis du vælger at optage et almindeligt banklån.

Fordele ved at låne til et kolonihavehus

Hvis du går og overvejer at købe et kolonihavehus, så er det godt at kende til de fordele, som er forbundet med at låne penge til et kolonihavehus. Hvis du går og overvejer, hvorvidt du skal investere i et kolonihavehus eller et sommerhus, så er der nogle klare fordele ved et kolonihavehus i forhold til pris og beliggenhed. Først og fremmest kan du ofte købe et kolonihavehus til en langt billigere pris end et sommerhus, hvilket betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at optage et særligt stort lån for at få råd til et kolonihavehus. Derfor kan du måske hurtigere få mulighed for at købe et kolonihavehus, da det ikke kræver en stor opsparing for at kan blive godkendt til et lån til kolonihave i banken. En anden fordel ved at låne penge til et kolonihavehus er, at kolonihavehuse ofte er beliggende tættere på byen end sommerhuse er, hvilken kan have stor betydning for, hvor meget du vil komme til at bruge kolonihavehuset. Eksempelvis er sommerhuse ofte beliggende længere væk fra byen, og hvis man ikke ejer en bil, kan det hurtigt blive besværligt at komme til og fra sommerhuset. Med et kolonihavehus, der er beliggende tæt på byen, kan du til enhver tid søge mod kolonihavehuset i weekender eller på lune sommeraftener, og du vil sandsynligvis få brugt kolonihavehuset meget mere. Hvis du drømmer om et lille grønt fristed, kan det derfor sagtens betale sig at optage et lån til kolonihavehus.

Hvem kan ansøge om et lån til et kolonihavehus?

De fleste banker og låneudbydere har nogle grundlæggende lånekrav, du skal opfylde, før du er berettiget til at kan låne penge til at købe et kolonihavehus. Du skal blandt andet være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån, da du betragtes som mere ansvarsfuld i forhold til din økonomi, når du er fyldt 18 år. Når du ansøger om et lån, skal du også have en fast indkomst, så banken kan være sikker på, at du hele tiden har luft nok i din økonomi til at betale dit lån tilbage. Derudover kan du heller ikke ansøge om et lån til et kolonihavehus, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret. Hvis du er registreret i RKI, vil du blive betragtet som en dårlig betaler, som ikke kan tilbagebetale de penge, du skylder, og derfor er der som regel ikke nogen banker eller låneudbydere, der vil give lån til folk, der er registreret i RKI. Du kan til enhver tid prøve at sende en låneansøgning afsted, for banken vil foretage en kreditvurdering af din økonomi, før de kan godkende et lån til kolonihave. Banken skal nemlig sikre sig, at din økonomi er sund og stabil nok til, at du hver måned har råd til at betale af på dit lån til kolonihavehus.

Boliglån sider 

Andelsboliglån.jpg

indskudslån.jpg

lån til ejerlejlighed.png

lån til renovering.png

lån til sommerhus.pngnotifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)