Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Derfor skal du aldrig låne af venner og familie

Derfor skal du aldrig låne af venner og familie

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Alle kan opleve at ende i en situation, hvor man pludselig skal bruge penge til en uforudset udgift. Der findes mange forskellige forbrugslån på det danske marked, men alligevel er der mange, som først går til venner eller familie for at spørge om hjælp. Denne løsning har fordele, men der er også mange ulemper. Læs med her, hvis du vil vide, hvorfor du aldrig bør låne penge af venner eller familie.

Lavere rente

Brugernes favorit

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 23 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.

Drømmen om et gratis lån

Det er næsten altid muligt at få et mindre forbrugslån i dagens Danmark, men alligevel er der mange, som foretrækker at spørge venner eller familie om hjælp. Ofte vælger man denne løsning, fordi man kan få et gratis forbrugslån. Venner og familie har ofte svært ved at opkræve renter, og derfor bliver et lån normalt opfattet som en tjeneste i stedet for en handel, hvor de sælger en service. I praksis kan det muligvis betyde, at man får et lån, som økonomisk er gratis, men lånet kan stadig have store omkostninger på et personligt niveau. Der er efterhånden rigtig mange, der kan skrive under på, at det er en dårlig idé at låne fra eller til personer, som man har et personligt forhold til. I værste fald kan lånet blive så problematisk, at det ødelægger venskabelige forhold for altid.

Derfor skal du aldrig låne af venner og familie

Problemer med tilbagebetaling

Et lån fra en ven eller et familiemedlem er ikke nødvendigvis problematisk, hvis man kan overholde lånets aftaler. Desværre er dette ikke altid muligt, og det kan give anledning til mange negative følelser i forhold til de lånte penge. Når man tager lånet, er man ofte sikker på, at man kan betale pengene tilbage, men man må ikke glemme, at man tog lånet på grund af en uforudset udgift til at starte med. Hvis det lånte beløb ikke bliver betalt tilbage som aftalt, kan der især opstå problemer, hvis man bruger penge på ting, som virker unødvendige for långiveren. Dette kan nemt give anledning til uvenskab, mens man kan også risikere, at lånet bliver elefanten i rummet, som ingen tør nævne.

Hvis du skal låne af venner eller familie

Hvis du skal låne penge af venner eller familie, er det en rigtig god idé, hvis du først tænker dig grundigt om. Der er en risiko for uvenskab forbundet med lånet, så du bør overveje din beslutning grundigt. Der findes mange gode og billige forbrugslån på markedet i dag, så du behøver ikke betale en formue i renter. Der er udgifter forbundet med et forbrugslån, men til gengæld får du lov at låne penge fra en uvildig udlåner, som ikke blander sig i din privatøkonomi, mens du betaler lånet tilbage. Vælger du at låne fra venner eller familie, bør du altid lave en skriftlig aftale. Du kan dog spare dig selv for meget besvær, nervøsitet og måske uvenskab, hvis du vælger at tage et almindeligt forbrugslån og ikke blander penge og personlige relationer sammen.

Fortsæt til oversigt over bedste lån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)