Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

I dag ejer langt de fleste danskere en smartphone, som kan anvendes til at holde styr på din økonomi. Det kan være en fordel at gøre brug af disse apps, som kan være en nem og brugervenlig måde at holde styr på din økonomi.

Ønsker du at finde de bedste og mest brugervenlige apps, har vi lavet en oversigt over dem, som du kan anvende til at at få dit budget på ret køl. 

1. MobilePay (Butik- og Betalingsapp)

Med MobilePay kan du overføre penge til venner, familie og butikker på få sekunder. Det eneste du skal gøre er at: hente MobilePay appen, oprette en bruger (tilføj telefonnummer og betalingsoplysninger), logge ind med en 4-cifret kode, skrive beløb som du skal overføre og indtaste telefon nr. på vedkommende. 

Når du bruger MobilePay sikrer du, at du ikke bliver en “dårlig” betaler. Det er såre enkelt, at overføre penge, og du kan overføre dem i det øjeblik du bliver konfronteret med, at du skylder penge. Det kan for eksempel være, at du får at vide, at du skylder 400 kr. til en bryllupsgave, som en anden har købt til brudeparret.

Det vil også være rart at få eventuelle udeståender ud af verden, så du ikke risikerer, at der kommer en masse anmodninger sidst på måneden, hvor dine rådighedsbeløb, som oftest, er svundet ind. 

2. Swipp (Butik- og Betalingsapp)

Swipp og MobilePay har samme formål. De gør det muligt at betale uden at skulle have pungen op ad lommen, eller svinge dankortet i terminalen. 

Med Swipp kan du også anmode vennerne om det beløb, de skylder, efter du har lagt ud for et restaurantbesøg i weekenden. Derudover fungerer det også den anden vej rundt, hvis du skylder penge til en person, som har lagt ud for en gave, cafebesøg, billet til koncert eller lignende.

3. ATM Hunter (Lokale hæveautomater appen)

Med ATM Hunter kan du søge efter hæveautomater i lokalområdet. Appen er egnet for dig, der er på ferie eller forretningsrejse i udlandet, og som ikke har kendskab til de lokale hæveautomater - og med god grund. 

Hvis du bruger søgefunktionen, så kan du indstille den således, at den kun præsenterer de hæveautomater, der er for din personlige bank hjemme i Danmark. På den måde undgår du hævegebyrer.

4. Spiir (Overblik over budget app)

Når du er oprettet som bruger, kan du vælge at tilkoble din bankkonto, for at appen selv kan opdatere dit overblik med udgifter og indtægter, så du ikke skal indtaste disse oplysninger manuelt. 

Spiirs digitale assistent holder øje med dit forbrug, og giver dig besked, når der løbende forekommer ændringer i dine indtægter eller forbrug. Hvis du ønsker helt specifikt, at reducere en konkret udgift fx dit fastfood-forbrug eller dit tøj-forbrug, kan du bede din digitale assistent om, at holde et vågent øje med dig, så du ikke overstiger dit forbrug.

Du finder kategorier såsom bolig, husholdning, transport, privatforbrug (fastfood, gaver, velgørenhed, streaming- og underholdningstjenester). Du kan sågar tilføje dine egne kategorier og-/ eller tags, hvis du ønsker at gøre dine kategorier mere konkrete.

5. Lommebudget (Overblik over budget app)

Lommebudget hjælper dig til at holde din økonomi på ret køl. Du får løbende en opdatering med informationer om, hvad du har brugt og på hvad, og hvor mange penge du har til rådighed resten af måneden. 

Såfremt du kan se i appen, at du er ved at have brugt rub og stub af dit rådighedsbeløb, kan du med fordel træde på budget-bremsen. Dermed er der større sandsynlighed for, at du ikke sprænger dit budget, og bruger penge, som du ikke har.

Ligesom med Spiir kan du inddele dit forbrug i forskellige kategorier.

6. Privatøkonomi (Overblik over budget app)

Når du downloader privatøkonomi appen, får du mulighed for at indsætte dine indtægter og udgifter. Derved får du løbende et overblik over din økonomi. Med privatøkonomi kan du opsætte faste udgifter i form af husleje, forsikringer, internet osv, så disse udgifter kontinuerligt fortsætter måned efter måned. 

Som ved Spiir kan du selv oprette nye kategorier og underkategorier, og se hvordan dine udgifter fordeler sig et i visuelt søjlediagram. Vær opmærksom på, at denne app kun kan bruges i forbindelse med Apples produkter.

7. Bedste lån (Boligejer appen)

Som boligejer eller fremtidig boligejer, der kommer til at tage et realkreditlån, er denne app oplagt for dig. Med Bedste Lån appen kan du overvære og stifte bekendtskab med relevante lånetilbud, og omlægge nuværende lån for at få en lavere rente. Du kan opsætte personlige kriterier, så du for eksempel får notifikationer, når der kommer: nye tilbud med lavere husleje, når renten skifter retning med mere.

8. MyMonii (App for børn og unge)

MyMonii er for børn og unge. Her får både dig og dine børn et grafisk overblik over dine børns udgifter og deres lommepenge. 

Som forældre, kan du gøre de sure huslige pligter til en leg for børnene. Det sker ved at belønne dine børn, når de har udført en opgave. Nu er det pludselig ikke så surt, at skulle tømme opvaskeren, lægge vaskeklude sammen, feje fortovet, eller slå græsset.

9. Mobilbank (Bank appen)

Størstedelen af alle danske banker tilbyder deres kunder en bankapp. I appen kan du overføre penge til dig selv og andre, se saldo og forhenværende og kommende aktiviteter i form af transaktioner, oprette automatiske overførsler og betale regninger.

10. For Resten (Mad appen)

For Resten er forskellig fra de andre apps, da den har et primært fokus på mad- og pengespild. Du får idéer og inputs til retter, som tager afsæt i de ting du i forvejen har i skuffen, fryseren, eller i dit køleskab. Appen sørger for, at du undgår madspild, da du gør brug af de ting du har i køkkenet, og dermed bruger du færre penge på mad i indkøbscenteret.

Vi håber at ovenstående apps kan bidrage til, at du får din økonomi på rette spor.

Find andre budget apps hos Google eller Apple.

Sådan laver du et budget

Hvis du gerne vil lave dit eget budget i et excel-dokument, kan du downloade vores budget-skabelon her. Er du nysgerrig på, hvordan du får lagt et budget, hvad et budget indeholder og hvordan du kommer i mål med dit budget, kan du læse vores artikel: sådan får du rent faktisk lagt et budget.

Author