Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Når man skal bruge penge til en form for forbrug eller investering, kan man have brug for at få finansieret sit ønske. Mange har ikke en stor opsparing eller generelt har penge nok på kontoen til at betale kontant.

I denne situation vil en god mulighed være at finansiere investeringen, så du kan få opfyldt det behov der skulle være. Når man får finansieret noget, er der naturligvis renter som skal betales, og afdrag.

Finansiering betyder kort sagt, at man får en bank eller pengeinstitut til at lægge ud for købet eller investeringen. Man kan få finansieret mange ting, såsom biler, huse, større ting til hjemmet og meget andet.

Ordet finansiering i sig selv omhandler, hvordan privatpersoner, virksomheder eller lignende organisationer anskaffer og allokerer kapital, og dermed beskriver dette, disse personer eller organisationer muligheder på det finansielle marked.

Hvem bruger finansiering?

Det kan til tider ske, at en virksomhed eller en privatperson får brug for nødvendigt ekstern kapital og finansiering, hvilket er det, som de fleste mennesker forbinder med ordet finansiering. Typisk forbindes finansiering med virksomheder, hvor finansiering kan foregå gennem banklån, realkreditlån, erhvervskredit, leasing og så videre.

Dog kan du som enkelt individ også sagtens finansiere diverse køb.  Et mere individbaseret eksempel, er derfor at man søger ekstern kapital til en bil. Dette kan foregå i form at et billån, hvor du vil modtage penge til at betalte mod en rente som tillægges, når lånet tilbagebetales.

Finansier din drømmebil

Hvis du beslutter dig for, at du ønsker at finansiere en ny bil, vil du opleve, at man i dagens Danmark mange steder kan få et billån uden udbetaling. Det vil altså sige, at du ikke skal lægge noget førstegangs beløb, når du optager lånet. Dette vil altså derfor gøre det meget billigere på kort sigt, hvis du optager et sådant billån.

Det kan derfor være en god ide, hvis du står i en situation, hvor du ikke føler, at du har råd til udbetalingen på en bil, men hvor  du dog alligevel har en fornuftig økonomi, så du på sigt har mulighed for at betale lånet af så smertefrit som overhovedet muligt. Inden du optager sådan et lån, er det vigtigt at du gør dig nogle forskellige overvejelser.

Først og fremmest er det essentielt, at du er så realistisk som muligt. Det kan godt være, at du ønsker dig en bestemt bil ekstremt meget, men er det ikke realistisk for dig at betale lånet tilbage på sigt, vil du risikere, at det giver et gevaldigt bagslag. Derfor bør du være realistisk, og du bør ikke optage et større lån, end hvad du føler, du realistisk set kan betale til på, uden at din økonomi tager skade.

Hvem kan låne i banken?

Som udgangspunkt kan langt de fleste personer optage et lån i banken. Der er dog nogle parametre, som banken vurderer dig ud fra. Dette er blandt andet din betalingsevne, din betalingsvillighed, eventuel gæld, dine indtægter og udgifter samt din formue (det, du ejer). Hvis du ønsker at optage et lån i din bank, så kommer du ikke udenom en samtale med din bankrådgiver. Her skal i blandt andet drøfte hvad pengene skal øremærkes til.  

Der findes flere forskellige måder, hvorpå en virksomhed kan anskaffe kapital. Eksempelvis kan det være via et banklån. Dette vil kræve en kreditvurdering af den pågældende virksomhed, hvilket kan være influerende på rentesatsen og selve bevillingen af lånet.

En given virksomhed kan også anskaffe kapital via crowdlending. Crowdlending er en gruppe privatpersoner, som går sammen om lånet. På nettet kan man finde mange markedspladser, hvor en virksomhed kan fremlægge et projekt/produkt, som de ønsker at låne penge til. En virksomhed har også altid mulighed for, at anskaffe kapital, via egenkapital.

Author