Sådan tjener vi penge >
Sarah Ophelia Møss

Sarah Ophelia Møss

, Founder og CEO i Ophelia Invest

Sarah er sociolog og stifter af forskellige finansielle virksomheder, herunder Ophelia Invest og Forlaget Penge, og er dermed en af Danmarks førende indenfor økonomisk rådgivning. Sarah underviser i økonomi igennem podcasts, videomateriale og andre medier, for at give mennesker muligheden for at lære på den måde der passer bedst.

Om Sarah:

Hendes mest fremtrædende egenskaber er, at være ærlig, rummelig, tydelig og autentisk i sin kommunikation og nærvær. Derudover er Sarah optimist, retfærdig og omsorgsfuld. Samt altid udviklings-, optimerings- og løsningsorienteret. Hun er også glad for at være aktiv, samt mere end almindelig glad for dyr. Og næsten altid ret lykkelig.

Sarah har siden hun var helt lille, haft et stærkt iværksætter mindset, hvor hun får et utal af gode ideér og samtidigt er god til at eksekvere på ideérne. Sarah er god til at holde flere bolde i luften, og har samtidigt et godt overblik, der i hverdagen har gjort diverse opgaver lettere.
Idag er Sarah også forfatter og forlagsejer, hvilket ikke var noget hun havde regnet med, men blot fik ideén da markedet ikke dækkede behovet for gode og grundige investeringsbøger. Hun startede ud med bogen " Den lille guide til investerering", og siden da har hun på 5 år udgivet 13 bøger, hvor af hun står som hovedforfatter til 5 af disse, og i fremtiden vil dette vokse, da arbejdet med at skrive og formidle information på skrift er naturligt for hende.

Sarah har altid elsket at arbejde, hvilket bunder ud i hendes høje drive når det kommer til arbejde og eksekvering, 

Som sociolog har Sarah udviklet sig betydeligt, hvor både selvværd og karriere tog fart efterfølgende. Hun har den tankegang, at når noget går galt, eller man falder, så kommer man stærkere tilbage igen.

Som mange andre succesfulde iværksættere, har Sarah haft en tidlig indtræden på arbejdsmarkedet, og hvor uddannelse først blev relevant senere hen. Hun har derfor rigtigt meget hands on erfaring med mange ting, hvilket også afspejles i det store drive og den succes hun nyder idag.

Vision:

Privat såvel som i sine virksomheder er Sarah optaget af lige muligheder. Det er også det de arbejder for i Ophelia Invest: lige muligheder for en sund økonomi, som man ikke er bange for at kigge på eller snakke om.

Ifølge Sarah er økonomi er det vigtigste felt i verden. En interesse i aktiemarkedet er en gateway interesse i global politik og verdensøkonomien. Lige økonomiske muligheder giver automatisk mere lige muligheder inden for alt andet.

Arbejdserfaring
  • Siden 2017 har Sarah har han haft en række forskellige ledende positioner indenfor økonomisk rådgivning, hvor hun har stået som founder og CEO i hendes virksomheder Ophelia invest, Forlaget Penge og Nordic invest camp.

  • Derudover er hun lifecoach og mastercoach.

Rådgivning

I den primære virksomhed Ophelia Invest arbejder de med finansiel inklusion.
Til nye/re investorer tilbydes der undervisning i investering for begyndere. Det gør de på alle former for medie: lyd, video, skrift, fordi Ophelia invest mener, at alle lærer forskelligt og ikke har de samme muligheder som udgangspunkt. Det er ifølge Sarah, let at lære hvis man har masser af tid, overskud og penge. Sværere uden. De udgiver podcastepisoder på fjerde år, 1-3 episoder ugentligt som har over 2 mio plays i alt. De har et meget stort gratis artikelunivers såvel som en YouTube-kanal med introduktion til alt det gængse. De driver desuden aktiegrupper for 40.000 profiler på Facebook.

Sarah tilbyder private investorer, at købe adgang til foredrag, onlinekurser og medlemsklub med mere koncentreret undervisning hvor hun/de viser vejen.

For aktører i finansbranchen faciliterer de mødet med den private investor. De hjælper dem med at kommunikere på en facon så de når deres målgruppe. Ligesom de lægger kanaler til dette.

Projekter i Danmark og Udland

Sarah har siddet i bestyrelsen i den frivillige forening Kvindeøkonomien, men gør det ikke længere. Hendes bevæggrund for at melde sig ud efter halvandet år er, at hun brænder for finansiel inklusion, og generel inklusion uanset køn. Lige muligheder for alle.

Hun var initiativtager til den store festival Nordic Invest Camp i marts 2019. Sammen med to andre stiftede hun et selskab der skulle drive en årlig festival. De nåede desværre kun at afholde én festival inden Covid satte en kæb i hjulet. De rykkede de følgende festivaller et par gange, men endte med at lukke projektet ned.

Sarah har pt ingen projekter i udlandet, men har dog været ved at sætte gang i noget af flere omgange.

CV
  • Founder & CEO i Ophelia Invest siden oktober 2017 (undervisningsvirksomhed der arbejder med finansiel inklusion)

  • Founder & CEO i Forlaget Penge siden november 2018 (nicheforlag der udgiver bøger om privatøkonomi og penge generelt)

  • Co-founder & owner i Nordic Invest Camp fra nov 2018-aug 2021 (investerings-festival for 1000 private investorer og 60 oplægsholdere på tre scener)

  • Akademisk praktikant samt speciale i Randers Kommunes Familieafdeling i 2016-2018

  • HF, bachelor (socialvidenskab) og kandidatgrad (sociologi) fra 2011-2018

  • Lifecoach og mastercoach fra 2011-2012 (340 timers undervisning)

Syn på kviklån/forbrugslån:

"Da snakken om kviklån fyldte meget for nogle år siden, havde mange den opfattelse, at kviklån over en bred kam burde stoppes og gøres ulovlige.Det var jeg ikke enig i. Det er let for os, at glemme at vore omstændigheder som mennesker eller blot danskere, er meget forskellige. Nogle af os har råd til alt det vi gerne vil, hvor andre af os ikke har det privilegium. Jeg ved godt, at mange der låner "hurtige penge", måske har svært ved helt at have et overblik over konsekvenserne ved dette. At mange af de hurtige penge går til ting hvor mange af os vil tænke, "det er da ikke nødvendigt". Men, det gamle ordsprog om ikke at dømme hinanden før vi har gået i den andens sko, synes jeg er vigtigt. Her og i alle andre sammenhænge. Forestil dig at du er enlig forsørger, har et lavt betalt job og generelt har svært ved at få enderne til at mødes. Og nu skal dit barn konfirmeres, og ønsker sig en fest ligesom alle de andre i klassen. Det kunne også være et par hvor den ene er langtidssygemeldt og der er tre børn i voksealderen som alle har brug for nye sko og vinterfrakker. jeg er ikke fortaler for, at det er for nemt at låne hurtige penge til en meget høj rente. Men jeg er fortaler for, at alle har ret til at låne penge i en penibel situation. Og det er kun en selv der kan afgøre, om en bestemt ting eller oplevelse er renten værd. Det vi alle kan gøre, er at snakke mere åbent om penge og privatøkonomi, så alle føler sig trygge ved at spørge om hjælp til fx at afgøre hvorvidt en specifik rente er fair."

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu