Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Der findes i dag mange forskellige lånetyper, og det kan være en uoverskuelig verden at finde rundt i. Som forbruger kan du optage lån hos en lang række låneudbydere, der alle tilbyder lån med forskellige krav og lånevilkår. 

Vi har derfor lavet en oversigt over nogle af de mange forskellige typer af lån, som du måske finder interessant. 

Hvad er et kviklån?

Kviklån er en lånetype, som i særdeleshed har gjort sit indpas på lånemarkedet. Med kviklån kan du forvente en hurtig låneprocess, hvor du hurtigt og nemt kan komme i besiddelse af det ønskede kreditbeløb. Du skal derudover heller ikke angive, hvad pengene skal bruges på.

Med et kviklån kan du sammenlignet med andre lånetyper ofte låne mindre lånebeløb med en kort løbetid, som gør det nemt og hurtigt at låne penge og afbetale dem igen. 

Når du ansøger om et kviklån, skal du blot igennem en kreditvurdering af din nuværende økonomiske situation, hvor det vurderes, om du er kreditværdig. Låneudbyderne tjekker om du er registreret i RKI eller Debitor Registret, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb. 

Det er altså super nemt at blive godkendt til et Kviklån, hvor der ofte ikke stilles mange krav. Du skal som nævnt gennem en kreditvurdering, der foretages som en form for sikkerhed for låneudbyderen. 

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en af de typer lån, hvor papirarbejdet kan ordnes online, og uden at skulle angive, hvad pengene skal bruges på. Ansøgningsprocessen er hurtigt forstået og kan i mange tilfælde være færdiggjort indenfor meget kort tid. 

Vælger du at ansøge om et forbrugslån, vil låneprocessen ofte være langt hurtigere end et lån i banken. Hvis du derfor står med pludselige udgifter, som kræver akut afvikling, kan denne lånetype måske være noget for dig. 

Modsat kviklån tilbagebetales pengene til udbyderen over en længere periode, hvilket betyder, at du hver måned kan afbetale små beløb over længere tid. Derfor kan det forventes, at et forbrugslån ikke påvirker din økonomi i samme grad.

Hvad er et minilån?

Et minilån lægger sig meget op af et kviklån, men differentierer sig ved løbetiden og kreditbeløbet. Lånet kan ligeledes optages online, og derfor kan du forvente en hurtig og nem låneprocess. 

Ønsker du at optage et minilån, skal du blot udfylde en ansøgningsformular, og før du ved af det, har du dit helt eget minilån. Du skal heller ikke stå til ansvar for et minilån, og du kan bruge lånebeløbet, på lige hvad du står og mangler penge til. 

Kreditbeløbet er typisk mindre, end hvad du kan forvente hos de almene banker, med mulighed for at låne helt ned til 1000 kr. Derfor er dette lån egnet til dig, der har små uforudsete udgifter, som kræver afvikling på stedet. 

Forskellige lånetyper

Forskellige lånetyper

Hvilke billige lån findes der?

Der findes et hav af billige lån på lånemarkedet. Med billige lån får du ofte lave renter, ingen oprettelsesgebyrer og en lav månedlig ydelse. Måske lyder det for godt til at være sandt, og derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvilke omstændigheder du optager lånet.

Mange af de billigste lån har nemlig en bagkant, som du skal være opmærksom på, så du ikke ender med tårnhøje omkostninger på dit lån, som ofte kommer i form af høje renter og andre gebyrer. 

Måske får du tilbudt et såkaldt gratis lån, hvor du i en periode, bestående af typisk 30 eller 60 dage, ikke skal betale renter samt et gratis oprettelsesgebyr. Dette er ofte også sandt, men overskrider du den aftalte periode, kan du forvente tårnhøje omkostninger. Billige lån findes, men sørg for at det bliver på omstændigheder, som du kan gå med til. 

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en glimrende løsning, så du kan få overblik over dine lån, og mindske risikoen for at misse en forfaldsdato. Dette kan være en fordyrende situation, og det kan samtidigt være uoverskueligt at have mange lån på en og samme tid. 

Samlelån er en måde, hvorpå du både kan skabe overblik over dine lån, men det er også en løsning, som samlet kan være billigere. Du skal kun forholde dig til én månedlig ydelse frem for mange små. 

For at kunne optage et samlelån og derved spare penge, må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. Er du ikke registreret som dårlig betaler, kan du ofte uden besvær få et samlelån. 

Hvad er et billån?

Når du skal finansiere en ny bil, skal du ofte finde en finansieringsløsning. Derfor er de fleste selvfølgelig på udkig efter et lån, hvor der er penge at spare. Det kan du med fordel gøre ved at sammenligne flere billån, hvor du eventuelt kan modtage en lavere rente. 

At indhente tilbud fra flere udbydere, kan være en rigtig god idé, og det er en jævnlig handling i låneverdenen. Forskellen på et billån er, at beløbet typisk er højere, hvilket også gør sig gældende for løbetiden. Et billån kan være ret omstændigt, og derfor kan du læse en grundig gennemgang af dine muligheder for et billån her

Som forbruger findes der ofte billigere lånemuligheder, afhængig af hvilken type bil du vil købe. Elektriske køretøjer er et voksende marked, som har oplevet enorm vækst de senere år. Har du fundet din elektriske drømmebil, kan du opnå fordelagtige lånevilkår med grønne billån

Hvad er et sms lån?

Et smslån er et online lån, som kan optages via din smartphone, computer eller tablet. Smslån udgør typisk et mindre beløb, og har en tilsvarende kort løbetid på typisk et år. Denne lånetype fungerer typisk ved, at du kort efter ansøgningen får svar på, om du er kreditværdig. 

Smslån som lånetype minder meget om et kviklån. Fællesnævneren for de to er nemlig, at de er utrolig let tilgængelige. Du skal blot oplyse en af dine Nemid-koder, og så er du godt på vej. 

Svartiden varierer fra udbyder til udbyder, men du kan forvente, at den er meget kort, og i nogle tilfælde inden for få minutter. Når du har modtaget din kassekredit, kan du bruge pengene, på lige hvad du står og mangler til. 

Hvad er et hurtigt lån?

Der findes i dag en lang række af hurtige lån. Med et hurtigt lån menes det, at låneprocessen er kort, og at du både kan forvente en hurtigt udbetaling og ansøgningsprocess. Med mange af de ovenstående lånetyper kan du låne penge ret hurtigt. 

Når du ansøger vil du typisk blive præsenteret for en række krav, som du skal efterleve, men som du samtidigt nok allerede gør ubevidst. Kravene varierer fra udbyder til udbyder, dog er der en række krav, som gør sig gældende hos næsten alle låneudbydere i Danmark.

Du skal som låntager ofte have dansk bopæl, en aktiv e-mail-adresse, en dansk bankkonto, et dansk telefonnummer og et Nemid. Derudover vil banken foretage en kreditvurdering af din privatøkonomi, som ofte tager et par minutter. Derfor kan du regne med at godkendes lynhurtigt. 

Author