Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Skal du købe eller renovere din bolig eller opstår der uforudsete udgifter, kan du blive nødsaget til at få hjælp med betalingen. De fleste mennesker går igennem en periode, hvor det kan være svært at klare den økonomiske situation uden at optage et lån. 

Bankverdenen kan være en jungle at finde rundt i med alle de renter, afdragsordninger og typer af lån. Hvilket lån skal du mon optage? Hvad er bedst for dig og din økonomi? Hvad vil give dig det største afkast? Alt dette afhænger naturligvis af, hvilken livssituation du befinder dig i.

Alt afhængig af hvilken økonomisk udfordring, du står overfor findes der forskellige typer af lån. Er du i tvivl, så læs med her. Det nedenstående er blot et lille udvalg af de mange typer af kviklån, der er tilgængelige i Danmark.  

Forbrugslån

Den mest almindelige og brugte type af lån er et forbrugslån. Det er et lån, der oftest bliver taget i forbindelse med forbrug på oplevelser eller ting. Samtidig er et forbrugslån også en god løsning, hvis man står overfor uforudsete udgifter, fordi du har pengene på din konto samme dag. 

Det er en utrolig hurtig låneform, da det kan optages på få minutter over internettet. Her bliver alt det praktiske med dokumentation og så videre klaret online, hvilket gør tingene en del nemmere både for dig og den online låneudbyder.

Kravene for at optage et forbrugslån er som minimum, at du skal være fyldt 18 år, samt have NemID og dansk bankkonto. De fleste lånevirksomheder kræver også, at man ikke er registreret i RKI (Ribers Kredit Information) eller Debitor Registret. Hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI, vil låneudbyderne afvise din online ansøgning. 

En fordel for dig er, at der som oftest ikke skal stilles nogen sikkerhed for lånet. Det vil sige, at låneudbyderne ikke er sikret, og rentesatsen er derfor også højere end ved andre lån hos bla. banken.  

Forbrugslån

Forbrugslån

Billån

Hvis du skal købe ny bil, er du sikkert på udkig efter en måde at få det økonomiske til at hænge sammen. Sammenligner man et forbrugslån med et billån, er forskellen væsentlig. 

Ved et billån vil man typisk kunne låne langt flere penge til udbetalingen end ved et forbrugslån. Det betyder også, at løbetiden for lånet er meget længere. Hvis du overvejer at optage et billån, skal du have rentesatserne med i overvejelserne. Der findes to typer af renter, henholdsvis den faste rente og den variable rente. 

Fast rente: 

Med en fast rente har du en tryghed i, at renten er fastsat i hele lånets levetid. Du har altså en fast sum. Der er ingen uforudsete rentestigninger, men rentesatsen er til gengæld højere, lige når du optager lånet end med en variabel rente.  

Variabel rente: 

Med en variabel rente træffer du et mere usikkert valg, dog får du en lavere rente, lige når du optager lånet. Der følger dog som regel rentestigninger med, som kan være uforudsete og kraftige. Fordelen for dig med en variabel rente vil ligge i, at du for en periode har en meget lav rente afhængig af markedsrenten.   

Quicklån

Hvis du optager et quicklån, skal du ikke stille nogen form for sikkerhed for det. Det vil altså sige, at du ligesom med et forbrugslån kan optage lånet over internettet. Navnet kommer af den korte løbetid og varighed på lånet. Et quicklån er løsningen for dig, hvis du er i tidsnød, og skal bruge pengene nu og her.

Den 1. januar 2017 trådte ny lovgivning i kraft, der forhindrer folk i at få udbetalt lånet samme dag som ansøgningen indgives. Der er en betænkningstid på 48 timer. Dette skyldes blandt andet det massive overforbrug af quicklån fra folk, som har optaget et utal af lån, uden nogen chance for at kunne betale dem tilbage igen.  

Kviklån

Kviklån

Rentefrit lån

Et rentefrit lån er en lånetype, hvor der ikke forekommer renter på det lånte beløb. Det kan synes at være en god samt billig løsning, men der er ikke mange låneudbydere, som udbyder denne type af lån. 

Som navnet angiver, betyder et rentefrit lån, at du i en kort periode slipper helt for at betale renter. Denne periode er for det meste meget kort, og strækker sig højest op til 60 dage. Et rentefrit lån lyder som den perfekte løsning, men vil som regel have andre omkostninger forbundet med lånet, som du skal være opmærksom på. 

En af de omkostninger kan blandt andet være en stigning i administrationsgebyrer og stiftelsesomkostninger, og du kan i sidste ende med en tårnhøj ÅOP. Du kan altså ende med en uforudsete og dyre omkostninger på dit lån, som du ellers troede var fordelagtigt og billigt. 

 

Fortsæt til oversigt over billigste lån lige nu

Hvad er et godt lån?

Et godt lån er ofte, når du opnår fordelagtige og fleksible lånevilkår. Som forbruger er godt lån ofte også det billigste lånetilbud, hvor du får en lav ÅOP. 

Hvilken bank er bedst at låne i?

Det afhænger af dig og dine lånebehov, og det vil af den årsag variere fra person til person. Det er til enhver tid en god ide at sammenligne lånetilbud fra flere udbydere, så du kan finde det bedste og billigste lån. 

Author