Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Hvis du vælger at låne pegne hos TjekLån kan du låne helt op til en halv million kroner. Vi har billige forbrugslån i mange forskellige størrelser - både til de større og mindre behov. Vi har nemlig samlet en stor oversigt over billige lån på det danske marked, så du nemt kan få et overblik over, hvor meget du kan låne.Hvor meget man kan låne som tommelfingerregel afhænger typisk af, hvad du skal bruge pengene til. Hvis du skal låne penge til køb af hus kan du som regel få et noget større lån end hvis du blot ønsker at tage et forbrugslån på nettet.

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Som tommelfingerregel kan du låne et beløb, der svarer til din årlige indkomst ganget med 3-5, når du tager lån til køb af hus. Tommelfingerreglen ændrer sig typisk afhængigt af, hvilken bank, man ønsker at låne hos. De fleste siger, at man kan låne beløbet svarende til indkomst x 3-3,5 eller der omkring. Typisk vil de fleste banker dog lave et helt konkret og individuelt lånetilbud til dig, når du ansøger om at låne til hus.

Hvor meget kan jeg låne

Det beløb, man kan låne til køb af hus afhænger nemlig ikke blot af husstandens indkomst, men også af en række andre faktorer såsom forbrug og gæld. Hvis du allerede har en større gæld, som du betaler af på, kan du sandsynligvis ikke låne lige så mange penge, som hvis du var gældsfri. Hvis man tager udgangspunkt i tommelfingerreglen kan man altså med en husstandsindkomst på omkring 600.000 kr om året låne penge til at købe et hus, der koster 1,8 mio. kr. Husk dog, at denne regel kun er vejledende, og at du sandsynligvis får et lidt eller noget anderledes tilbud fra din bank, når du laver din låneansøgning.

Hvor meget kan jeg låne til bil?

Størrelsen på det billån, du kan få er meget forskellig afhængigt af hvor du ønsker at låne penge til bil. Ligesom når man skal låne penge til køb af et hus, skal man ved bilkøb også kunne lægge en bestemt procentdel af lånet som kontant udbetaling, når man køber bilen. Du vil typisk skulle lægge mellem 10 og 20 % af bilens pris, når du skal have et billån. Du kan som regel låne resten af beløbet i din bank eller direkte ved bilforhandleren. Du kan naturligvis også finde billige lån til bil her hos TjekLån, da vi også har lavet en hel kategori, der specialiserer sig i kviklån og forbrugslån til bil.

Hvor meget kan jeg låne til bil

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Som sagt siger tommelfingerreglen, at man kan låne det beløb, der svarer til husstandens årlige indkomst ganget med 3-3,5, når man skal købe ny bolig. Det vil sige, at hvis din husstand har en årlig indkomst på 450.000 kr., vil I kunne låne penge til at købe en bolig, der koster omkring 1,5 mio. kr. Når man låner penge til bolig skal man som udgangspunkt også have en god opsparing med, som svarer til omkring 5 % af boligens købspris. Denne opsparing skal bruges som kontant udbetaling. Det kræver de fleste banker som regel som en slags sikkerhed for lånet og for at køber har råd til at købe huset i det hele taget. 

Når du går i gang med at lede efter et billige lån til køb af bolig, kan du med fordel booke en samtale med din bankrådgiver, så han eller hun kan hjælpe dig med at lave en individuel låneberegning. På den måde får du et mere konkret indblik i, hvor meget du rent faktisk kan låne til køb af bolig. Det er nemlig meget individuelt, hvad man kan låne til bolig - tommelfingerregel er ikke altid helt konkret.

Hvem kan ansøge om et lån?

Typisk når man ansøger om lån, hvad enten det er kviklån, forbrugslån eller andre billige lån, er der en række standard krav, som alle låneudbydere kræver af låntager. Disse standard krav er, at låneansøger skal være mindst 18 år gammel, at du har et dansk CPR-nummer og er registreret i det danske folkeregister, samt at du ikke er registreret i RKI, Debitor Registret eller andre former for skyldnerregistre. Typisk vil de forskellige låneudbydere også have andre specifikke krav til dem, der ansøger om lån. Det vil typisk være, at du har dansk adresse, dansk bankkonto, og at du har NemKonto og NemID. NemID skal bruges til at underskrive den digitale låneaftale, og derfor kræver de fleste låneudbydere, at du har dette. 

Somme tider er der også andre alderskrav, som eksempelvis at låntager skal være fyldt 20 eller måske endda 25 år for at få lov til at låne. Flere udbydere går også ind og ser på din personlige økonomi. Dette gør de for at sikre sig, at du har en økonomi, der kan holde til at optage et lån, og at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Hvem kan ansøge om et lån

Hvordan ansøger jeg om et lån?

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du ansøger om et lån er du landet det helt rigtige sted. Her på TjekLån har vi samlet en oversigt over de bedste lån på markedet i Danmark, og vi giver dig kyndig vejledning i, først og fremmes, hvordan du skal vælge mellem de mange lån, men også mere konkret til, hvordan du ansøger om lånet. 

Først og fremmest bør du sammenligne de forskellige udbydere på parametre som rente, ÅOP og lånebeløb. Nogle udbydere tilbyder mere attraktive vilkår til eksempelvis køb af bil end andre gør, og derfor bør du også se efter dette. Derefter kan du med fordel ansøge om flere forskellige lån for at få konkrete tilbud på billige lån. Derefter kan du vælge det forbrugslån eller kviklån, som passer bedst til dig, dine behov og din økonomi.

Author