Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Skal du til at købe bil, får du ofte brug for at låne penge til at finansiere dit bilkøb. Uanset om du skal købe en ny eller ældre bil, har du mulighed for at optage et billån. Et billån er en lånetype, som er øremærket specifikt til køb af bil.

Beløbet som du kan låne til dit køb af din nye bil, afhænger af din økonomi og bilens pris. Alle låneudbydere foretager en kreditvurdering af din økonomi, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb.

Når du skal låne penge til din nye bil, skal du ofte lægge en udbetaling. Udbetalingen fungerer som en form for sikkerhed for låneudbyderen. Som forbruger kan du dermed ofte låne flere penge, jo større en udbetaling du kan lægge.

Faktorer der er afgørende for hvor meget du kan låne

Når du skal låne penge, spiller din indkomst ofte en stor rolle for låneudbyderne. Din indkomst spiller en stor rolle, da du som låntager skal kunne tilbagebetale pengene til låneudbyderen. Der foretages af den årsag en kreditvurdering, når du har sendt din låneansøgning.

Hvor meget kan du låne til bil

Hvor meget kan du låne til bil

I kreditvurderingen bliver det også vurderet, om din økonomi kan holde til tilbagebetalingen. Det vurderes derudover også om du er i stand til at tilbagebetale lånebeløbet med renter inden for lånets løbetid.

Når du skal låne til din nye benzin-, diesel-, hybrid- eller elbil, afgør udbetalingens størrelse, også hvor meget du kan låne. Du skal ofte kunne lægge en udbetaling på mellem 10-20%, som også giver dig bedre lånevilkår, og mulighed for at låne flere penge.

Lånets løbetid spiller ofte også en rolle i, hvor mange penge du kan låne. Optager du et billån med en kort løbetid, får du i mange tilfælde mulighed for at låne færre penge og med en højere rente. Er løbetiden lang på dit billån, kan du ofte låne et større beløb med en lavere rente.

Hvordan beregner du et billån?

Når du skal beregne hvor meget dit billån vil koste, skal du inkludere en række omkostninger og gebyrer på billånet. Du kan til din egen fordel anvende låneberegneren her på siden, som gør det muligt at beregne de månedlige ydelser.

Når du skal beregne din månedlige ydelse, skal du inkludere alle slags omkostninger i lånet. Disse omkostninger gælder etableringsomkostninger, renten, gebyrer og øvrige omkostninger.

Beregning af billån

Beregning af billån

Vælger du at beregne den månedlige ydelse med vores låneberegner, skal du blot udfylde enkelte informationer om dit ønskede lån. Låneberegneren skal blot bruge informationer om lånebeløb, løbetid, debitorrente og etableringsomkostninger.

Sammenlign billån

Skal du finansiere dit bilkøb med et billån, er det til din egen fordel at sammenligne billån. Når du sammenligner dine lånemuligheder, finder du ofte det billigste lån.

Som forbruger kan du få forskellige lånevilkår og priser, afhængig af de enkelte banker og pengeinstitutter som du ansøger hos. Det er af den årsag fordelagtigt at foretage en sammenligning af dine muligheder hos de enkelte banker, så du kan danne et overblik. 

Lån penge til bil på tjeklån

Lån penge til bil på tjeklån

Månedlig betaling

De fleste billån er et annuitetslån, som betyder, at du skal betale den samme ydelse hver måned, indtil hele dit lån er blevet tilbagebetalt. 

Som forbruger kan du først og fremmest basere din sammenligning på den månedlige ydelse, hvor du altså direkte kigger på den månedlige betaling.

Vælger du at kigge på den månedlige betaling, bør du være opmærksom på lånets rente. Den månedlige ydelse kan afhænge af, om du vælger en fast - eller variabel rente.

Vælger du en fast rente, vil renten være den samme gennem hele løbetiden, og den månedlige ydelse vil nogenlunde ligge stabil. Optager du et billån med en variabel rente, kan renten svinge, og du kan af den grund ikke med sikkerhed kende ydelsen gennem hele lånets løbetid.

Omkostninger i alt

Når du skal optage et billån, er det en god ide at sammenligne ÅOP på dine lånetilbud. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og indikerer lånets reelle pris. Det vil altså sige, at alle omkostninger som forekommer i lånet, er beregnet ind.

Lånets ÅOP indeholder omkostninger som renter, etableringsomkostninger, løbende gebyrer og øvrige omkostninger. ÅOPen angiver altså, hvor meget det koster at betale lånet tilbage.

Når du sammenligner ÅOPen, indgår også skjulte tal og omkostninger, og du gør det dermed nemmere at finde det billigste lån. Så selvom et lån har en høj rente med lave gebyrer, og andre har en lav rente og høje gebyrer, kan du sammenligne dem på lige fod.

Tilbagebetaling

Når du skal optage et billån, er det også værd at kigge på løbetiden. Lånets løbetid afhænger til dels også af bilens alder, uanset hvilke slags biler du vil købe. Det skyldes at låneudbydere, ofte ønsker lånet tilbagebetalt, i samme hastighed som bilens værdi forventes at falde.

Når du vælger tilbagebetalingsperioden, har den også sammen med lånebeløbet en betydning for, hvor meget det koster at låne pengene.  

Pas på med at låne for meget

Når du skal låne penge til en ny - eller brugt bil, anbefales det at du kun låner penge du kan tilbagebetale. Det er altså vigtigt, at du ikke låner for meget og fra flere låneudbydere. Jo flere lån du optager, jo flere ydelser skal du betale om måneden.

Pas på med at låne for meget

Pas på med at låne for meget

Det er til din egen fordel at lægge et månedligt budget, inden du ansøger om et nyt lån, så du kan danne et overblik over din privatøkonomi. Det er vigtigt at du kan tilbagebetale lånet, da der kan kan komme tårnhøje omkostninger, hvis du ikke betaler ydelsen til tiden.

Har du optaget mange lån hos flere låneudbydere, bør du overveje et samlelån. Med et samlelån kan du samle alle din lån hos en bank, og opnå mindre gebyrer og et samlet overblik over din gæld.

Spørgsmål og svar

Hvad er et billån?

Et billån er en lånetype, som er øremærket til køb af biler. På samme måde som andre typer af lån betaler du en månedlig ydelse, som indeholder lånets størrelse samt omkostninger som debitorrente, etableringsomkostninger og gebyrer.

Hvad er et grønt billån?

Et grønt billån er en lånetype, som er øremærket køb af en elbil, hybridbil og andre elektriske køretøjer. Vælger du at optage et grønt billån, kan du ofte opnå bedre lånevilkår og et billigt billån sammenlignet med traditionelle billån til køb af diesel - eller benzin biler. 

Hvem har brug for et billån?

Alle som skal købe en ny bil, kan have brug for et billån. Billånet kan bruges til at finansiere dit bilkøb, hvis du ikke har nok til at lægge hele bilens pris. Uanset om du skal købe en ny - eller brugt bil, kan du få brug for et billån.

Billån giver dig frihed til at opfylde dine bildrømme, uden at skulle have alle pengene klar kontant. Du kan ofte tilpasse dit billån, så du betaler lånet i en hastighed, der passer dig og din privatøkonomi. 

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Hvor stort et lånebeløb du kan optage, afhænger ofte af en række faktorer. Dine lånemuligheder vil ofte afhænge af din indkomst og løbetiden, dog spiller faktorer som prisen på den ønskede bil også en rolle. 

Hvordan beregner jeg et billån?

Når du skal beregne dit billån, kan du uden besvær gøre brug af vores låneberegner. Med låneberegneren skal du blot udfylde et par enkelte informationer om dit ønskede lån, hvor der derefter beregnes den månedlige ydelse samt en oversigt over dine lånemuligheder.

Hvordan kan jeg sammenligne billån?

Når du skal sammenligne billån, er det en god ide at sammenligne ÅOPen på dine lånetilbud. ÅOP`en angiver lånet reelle pris, og du kan på den måde finde det billigste lån. Du kan derudover anvende vores online låneberegner, hvor du med få klik kan se låneudbydere, der tilbyder dit ønskede lån.

Author