Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Mest normale grunde til at du ikke kan få et Kviklån

Herunder vil vi forsøge at give dig et overblik over de grunde, der kan være skyld i, at du ikke kan blive godkendt til et kviklån. Da der kan være et utal af grunde til, at du ikke kan optage et kviklån, er det vigtigt, at du husker på at nedenstående ikke er en udtømmende liste.

Hvis udbyder af lånet vurdere ud fra indkomst at der ikke er tilstrækkelige midler til at rumme både lån og renter, viil man typisk få et afslag på sin låneansøgning. For at komme ud af dette bør man overveje sin økonomiske situation, og se om den kan forbedres før man ansøger.

1. Du står i RKI eller Debitor Registeret

Er du registreret i RKI eller Debitor Registeret, er det fordi, du gentagende gange ikke har betalt dine regninger og/eller afdrag til tiden, og derfor kan det være vanskeligt for dig at låne penge. De fleste lånegivere ikke vil låne til dig, som er registreret som en dårlig betaler, men der findes enkelte undtagelser. Nogle lånegivere tilbyder Kviklån med kautionist, hvilket du vil kunne optage på trods af din registrering i RKI. 

2. Du har for mange gældsposter

Da lånegiveren gerne vil sikre sig, at du kan tilbagebetale lånet, vil de gennemgå din økonomi, inden du bliver godkendt. Så hvis du allerede skylder penge til mange forskellige lånegivere, kan grunden, til at du ikke bliver godkendt til lån, være, at lånegiver mener, at din økonomi er for rodet. Det er derfor en god ide, at du får tilbagebetalt de kreditorer, som mangler deres penge og på den måde nedbringe antallet af kreditorer.

grunde til at du ikke kan få et Kviklån

grunde til at du ikke kan få et Kviklån

3. Du har intet fast arbejde

Lånegivere foretrækker at låne penge ud til personer med fast arbejde og dermed en fast indkomst. Det kan derfor være svært at blive godkendt til et lån, hvis du er selvstændig, har vikararbejde eller er freelancer, da din indkomst vil svinge fra måned til måned, og lånegiver vil derfor anse din økonomi som ustabil.

Selvom du har en svingende indkomst, er det dog ikke umuligt for dig at låne, men det kræver, at du lægger et budget, som giver et overblik over din indkomst de seneste år. 

 4. Din indkomst er for lav

Mange lånegivere kræver, at du har en årlig minimumsindkomst, som varierer fra lånegiver til lånegiver. Ligger du under det niveau, som den enkelte lånegiver kræver, kan det være svært for dig at få godkendt dit lån.

Løsningen på dette problem er, at du enten finder en lånegiver, som har en mindre minimumsgrænse, eller at du øger din indkomst, så du matcher deres krav.

5. Du forsøger at låne for meget

Når du ansøger om et lån, tjekker lånegiveren din økonomi for at se, om din økonomi kan bære det konkrete lån, du ønsker at optage. Vurderer de, at du ikke vil være i stand til at tilbagebetale lånet, vil du få et afslag på din ansøgning. Nogle låneudbydere vil tilbyde dig et mindre lån, som de vurderer, du kan tilbagebetale. Alternativt kan du ansøge hos en anden udbyder i håb om, at de vil godkende dit lån.

Derudover er det vigtigt, at du sikrer dig, at de oplysninger, du har givet til lånegiver, er korrekte. Har du tidligere optaget nogle lån, kan det måske være svært at huske, hvor meget du helt præcist skylder, men det er vigtigt, at du tjekker op på de nøjagtige tal, når du oplyser dem til lånegiveren. Du kan se dine gældsposter på din netbank og i betalingsservice.

Det er vigtigt, at du opgiver de korrekte oplysninger, da lånegiver indhenter data omkring din økonomi fra SKAT, og hvis disse oplysninger ikke stemmer overens med de oplysninger, de har opgivet, kan de trække deres oprindelige lånetilbud tilbage. 

bliv godkendt til et kviklån

bliv godkendt til et kviklån

Fem trin til at blive godkendt til et kviklån

1.    Kom ud af RKI

Er du registreret i RKI, er det vigtigt, at du får betalt din gæld ud og dermed kommer ud af registeret igen. Du kan også komme ud af RKI registeret på andre måder, men den nemmeste måde er, at du betaler de penge, du skylder dine kreditorer.

 2.    Indfri restgæld

Har du optaget flere lån, hvor du stadig mangler at betale nogle mindre beløb, så kan det være en god ide, at du får dem afbetalt først, da antallet af dine gældsposter dermed vil live mindre. De små gældsposter er også de nemmeste at afbetale, og det vil gøre overblikket over dine kreditorer mere overskueligt. At nedbringe antallet af kreditorer vil også bidrage til din kreditværdighed.

3.    Øg din indkomst

Én af de ting, som lånegiver lægger mest vægt på, når du ansøger om et lån, er din månedlige indtægt. Derfor er det vigtigt, at du har en fornuftig månedlig indkomst. Er du allerede blevet afvist på baggrund af, at din indkomst ikke er høj nok, kan du overveje, om du skal finde et andet arbejde med en højere lån, eller om du skal finde et job mere og på den måde øge din indkomst.

4.    Brug en medansøger

En anden måde at styrke din ansøgning på kan være, at du finder en medansøger. Bruger du en medansøger, bliver jeres økonomier lagt sammen, hvilket øger jeres chance for at blive godkendt til et lån.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle lånegivere, der tilbyder muligheden for brugen af en medansøger. Derudover foreslår vi også, at du undersøger, hvordan I hæfter i tilfælde af, at den ene part misligholder sine gældsforpligtelser ved ikke at afdrage som aftalt.

 5.    Læg et budget

Det er en god ide at lægge et budget for, hvor meget du tjener, samt hvad pengene bliver brugt på. Dette vil både gøre det mere overskueligt for dig, hvor dine penge forsvinder hen, men det vil også gøre det nemmere for dig at ændre dine købevaner og fravælge de unødvendige poster, hvilket vil bidrage til et større rådighedsbeløb. Det øgede rådighedsbeløb kan blandt andet bruges til at betale kreditorer tilbage, hvis du allerede har nogle lån.

Inden du får godkendt dit lån, foretager lånegiver en kreditvurdering af dig, som tager udgangspunkt i dit budget, og derfor kan det være en god ide at vedlægge det i ansøgningsprocessen.

 Da lånegiver ikke godkender dig til et lån, hvis de vurderer, at din økonomi ikke er stærk nok til at bære lånet, vil du blive afvist. Bliver du af denne grund, kan du vælge at ansøge om et mindre beløb.

Author