Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Kan jeg låne trods RKI?

Kan jeg låne trods RKI?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

At være registreret i RKI betyder, at man er stemplet som ‘dårlig betaler’, og at de fleste låneudbydere ikke er interesseret i at lade dig optage lån. Der er dog alligevel nogle udbydere, der tilbyder RKI-registrerede  lån, og i det følgende kan du læse lidt mere om, hvem disse udbydere er, hvad du skal være opmærksom på, når du tager lån som RKI-registreret og afslutningsvis hvad du skal gøre for at komme ud af RKI.

Lånebeløb 1.000 - 100.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 mdr.
Rente/år 0%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 20 år
ÅOP 0 %
Alternativ til et lån Pantelån Salg med tilbagekøbsret
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 0 måneder kr. Variabel debitorrente: 1 % ÅOP: 0 % Månedlig ydelse: 500 kr. Samlede kredit omk.: 10000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 10000 kr.
Lånebeløb 3.000 - 20.000 kr.
Tilbagebetaling 6 - 6 år
Rente/år 22.4%
Oprettelsesgebyr 7 %
Alder 20 år
ÅOP 24,90 %
Hav pengene indenfor 1 time Kundeservice på alle hverdage
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 3.000 kr.Løbetid: 6 måneder kr. Variabel debitorrente: 22,44 % ÅOP: 24,90 % Max ÅOP: 706,4 % Månedlig ydelse: 533,23 kr. Samlede kredit omk.: 199,38 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 3199,38 kr.

Steder du kan låne trods RKI

Hvis du er registreret i RKI eller debitor registeret, kan du ikke låne penge ved de fleste banker eller andre låneudbydere. Der er dog nogle enkelte udbydere, som tilbyder lån på trods af at du er registeret i RKI.

Der er, som nævnt, flere udbydere, der lader dig optage lån trods RKI-registrering. Fire af de mest populære er Turbolån, Garanterede lån, Tillidslån og Auora lån. En hurtig google-søgning vil kunne vise dig endnu flere låneudbydere, der er villige til at låne til RKI-registrerede. Disse lån fungerer oftest som kviklån, hvor der er hurtig udbetaling, hvis din ansøgning godkendes. Det er dog endnu vigtigere end, når du ‘normalt’ optager lån at researche præcis hvilke vilkår, du tager lånet under. Som du kan læse i det følgende, er der nemlig flere ting at være opmærksom på, når du låner som RKI-registreret, og det er derfor vigtigt selv at have sat sig ind i præcis, hvordan renten ser ud ved de respektive lån. Det er langt mindre favorabelt at låne som ‘dårlig betaler’ og de låneudbydere, der er nævnt ovenfor har alle meget høje renter i de lån, de tilbyder RKI-registrerede

Kan jeg låne trods RKI?

Dette skal du være opmærksom

Der er et par væsentlige ting, du skal være opmærksom på, inden du optager lån som RKI-registreret. Du får nemlig sjældent lån på samme vilkår, som før du var registreret. Udbyderne af lån trods RKI-registrering ved, at de kan sætte renterne meget højt, fordi det er langt sværere for dem, der er RKI-registrerede at optage lån. Desuden tager kreditorerne principielt set en risiko ved at låne til dem, der er stemplet som ‘dårlige betalere’, og kan derfor oftest retfærdiggøre den høje rente. Vælger du at tage lån mens du er RKI, skal du således være opmærksom på, at det bliver et lån med langt højere renter end ved traditionelle lån, hvilket kan være med til at vælte en allerede vaklende økonomi. For mange kan det virke som en hurtig og nem løsning i en periode med i forvejen dårlig økonomi. Det kan dog i stedet ende med at være det, der gør at din økonomiske situation forværres, fordi disse lån er langt sværere at tilbagebetale end dem, du har taget før RKI-registreringen.

Sådan kommer du ud af RKI

For de fleste er den bedste løsning for igen at få en velfungerende økonomi - og have råd til at rejse eller købe lige det, du går og drømmer om - at få slette sin RKI-registrering frem for at optage et nyt lån. Derfor får du her en række råd til, hvordan du kan komme ud af RKI-registret. Det allervigtigste er at få betalt de kreditorer, som har registreret dig. Det er den eneste måde så hurtigt som muligt får fjernet din RKI-registrering. For at få betalt disse kreditorer af, er det vigtigt at tage et gennemgående kig på din økonomi. Er der nogle steder, du kan spare? Hvis du har en høj boligudgift, kan du undersøge om det er muligt at få boligstøtte af staten. Eller måske er det tid til at undersøge, om du kan flytte i noget billigere. Find ud af om der er nogle af dine andre faste udgifter, der kan skæres ned på. Kan dit mobilabonnement for eksempel findes billigere et andet sted? Et par timers online research kan ofte lede til, at spare penge på flere af dine faste udgifter. Husk desuden at holde øje med dit forbrug. Tjek løbende din netbank eller kontoudskrifter for at have overblik over, hvad dine penge går til, og dermed hvor du eventuelt kan spare. Et andet godt råd er at lave en madplan for ugen, så du begynder at bruge et nogenlunde fast beløb på mad månedligt. Mad er en post, hvor de fleste bliver overraskede over, hvor meget de kan spare ved at skabe et ugentligt eller månedligt budget for, hvor meget der må bruges.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)