Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Som forbruger kan det være svært at optage et lån, hvis du står registreret i RKI eller Debitor Registret. Det skyldes ofte at låneudbydere, ikke ønsker at tage en risiko. Dog findes der låneudbydere, som tilbyder lån til personer i RKI eller Debitor Registret.

Vi har samarbejdet med en førende gældsrådgiver, således af du nemt og smertefrit kan komme ud af RKI

 

Steder du kan låne trods RKI

Steder du kan låne trods RKI

Hvis du er registreret i RKI eller debitor registeret, kan du ikke låne penge hos de fleste banker eller låneudbydere. Der er dog nogle enkelte udbydere, som tilbyder lån, på trods af at du er registeret i RKI.

Vi har samlet en oversigt over låneudbydere, som tilbyder lån til personer i RKI eller Debitor Registret:

 

PANTSAT.DK

1.000 - 100.000 kr.

Disse låneudbydere gør det muligt at låne penge, selvom du er registreret i RKI eller Debitor Registret. 

Ønsker du at låne penge trods RKI, bør du overveje det grundigt. Når du låner penge trods RKI, kan du forvente højere omkostninger på dit lån. Det kan gøre lånets samlede pris tårnhøj, og du bør derfor overveje, om du har råd til at betale den månedlige ydelse. 

Hos mange låneudbydere kan der forekomme tårnhøje gebyrer, hvis du ikke betaler den månedlige ydelse til tiden, og du kan dermed ende med et dyrt lån. 

Har du brug for hjælp og rådgivning med din RKI, kan du kontakte Forbrugerrådet Tænk her.

Lån trods RKI

Lån trods RKI

Dette skal du være opmærksom

Der er et par væsentlige ting, du skal være opmærksom på, inden du optager lån som RKI-registreret. Du får nemlig sjældent lån på samme vilkår, som før du var registreret. Udbydere af lån trods RKI vil ofte sætte renterne meget højt, som en form for sikkerhed. 

Kreditorerne tager principielt set en risiko ved at låne til dem, der er stemplet som ‘dårlige betalere’, og kan derfor oftest retfærdiggøre den høje rente. 

Vælger du at tage lån mens du er RKI, skal du således være opmærksom på, at det bliver et lån med langt højere renter end ved traditionelle lån, hvilket kan være med til at vælte en allerede vaklende økonomi. 

For mange kan det virke som en hurtig og nem løsning i en periode med i forvejen dårlig økonomi. Det kan dog i stedet ende med at være det, der gør at din økonomiske situation forværres, fordi disse lån er langt sværere at tilbagebetale end dem, du har taget før RKI-registreringen.

Sådan kommer du ud af RKI

Det kan være svært at få en sund økonomi, når man først er blevet registreret i RKI eller Debitor registret. Herunder har vi samlet en række råd, som kan hjælpe dig på rette vej. 

Først og fremmest bør du prioritere at tilbagebetale penge til de kreditorer, som har fået dig registreret i RKI i første omgang. Det er klart den hurtigste måde, hvorpå du kan komme ud af RKI eller Debitor Registret. 

Som forbruger kan det være en god ide at lave et budget over din privatøkonomi, så du kan få et overblik. Vi har lavet en guide, som hjælper dig med at lave dit personlige budget nemt og hurtigt. Ved at lave et budget, kan du finde nogle steder i din økonomi, hvor du kan spare penge.

Langt de fleste har faste omkostninger såsom husleje, som du i nogle tilfælde kan kigge på. Her kan du undersøge muligheden for at få boligstøtte, som kan hjælpe dig med at opnå en lavere husleje.

Det kan derudover være en god ide at undersøge, om du kan spare penge på øvrige omkostninger. Her kan det være en god ide at undersøge muligheden for billigere mobilabonnementbredbånd og andet forbrug. 

Author