TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Lån penge til hus

TjekLån hjælper dig med at finde det bedste lån til lige dit behov

Følgende medier har skrevet om TjekLån

jyllandsposten nordjyske finans soendagsavisen jubiiAnmeldelser

Meget fint. Flot

Pia Vigh

Nemt overskueligt god behandling

Anni Ager

Nem og hurtig låneberegning.

Janni Kær Christensen

Det fungerer som det skal

Henrik Langaa

Dejligt nemt

Bettina Larsen

Jeg fandt hurtigt et lån der passede lige til mig

HansPenge til hus

Børnene der leger i haven, familien som er samlet til juleaften, barnets første skridt. Igennem livet tilegner vi os en masse minder i hjemmet, som vi glædeligt husker til vores sidste åndedræt. Selvom, at det kan virke lidt sat på spidsen, så kan man ikke komme uden om, at ens første bolig, hvor man slår sig ned, potentielt kan rumme minder for livet. Det er naturligt, at disse minder får de bedste betingelser. Og de betingelser er netop din bolig. Derfor er det essentielt, at du kommer godt fra land, når du skal låne til hus eller købe bolig. For dit boligkøb kommer du til at hænge på i mange år ud i fremtiden, og derfor kan du med fordel blive klogere på huslån lige her. Læs mere her og kom i gang, hvis du er på udkig efter en ny bolig. 

Hvordan får jeg det bedste huslån? 

Når du skal optage et boliglån, er der mange aspekter, som skal tages til efterretning. Og på baggrund af, hvilket type bolig, som du ønsker at finansiere, skal du være opmærksom på, at omstændighederne for lånet varierer fra for eksempel ejerbolig til andelsbolig. Her vil du typisk støde på forskellige lånemetoder, som udformer sig i realkreditlån, banklån eller andelslån. Ved et realkreditlån kan du låne op til 80% af værdien af boligen, hvortil du selv skal finansiere 5%, og de resterende 15% finansieres af et banklån. Når du skal vælge et realkreditlån, skal du tage stilling til om, du ønsker en fast -eller variabel rente i lånets løbetid, og hvor lang tid du ønsker, og skønner, du vil afdrage på lånet. Det ses gerne, at du kan ændre lånetype, såfremt din økonomiske situation skulle ændre sig. Diverse banker tilbyder forskellige afskygninger af realkreditlån, og derfor er det vigtigt, at du samler tilbud fra flere banker således, at du kan sammenligne og vurdere på, hvilket lån som passer bedst til dig, din eventuelle familie og den økonomiske situation. Ikke nok med, at det er vigtigt, at du afsøger markedet for det billigste lån, så skal vilkårene for lånet også stemme overens med dine forventninger. Så selvom, at en bank tilbyder en utrolig lav rente, kan denne for eksempel kun være gældende for de første 20% af boligen. Derudover kan det være en god idé at forsøge sig med at forhandle om renten. Det kan ofte være svært at forhandle med bankerne om et billigt boliglån, men hvis ikke man skyder, scorer man ikke. Selvom, at I får presset renten minimalt ned, kan det nu alligevel gøre underværker på lang sigt. Du kan eventuelt udarbejde et budget, hvor du minimerer unødvendige abonnementer, dyre forsikringer og dit forbrug. Samtidig kan du indhente tilbud fra andre banker, som du kan presse banken, som du forhandler med. Du kan også med fordel opsøge råd med tilsyn fra finanstilsynet, som har samlet hyppigt stillede spørgsmål, forskellige lånetyper og meget, meget mere. Så du kan hos Finanstilsynet danne dig det fulde overblik over dit kommende boliglån. 

Hvem kan optage et lån?

Hvis du er i tvivl, om du kan låne, så skal du vide, at bankerne forbeholder en række krav, som du skal efterleve i forbindelse med det at tage et lån. Vi har allerede været inde på, at du skal være forberedt med 5% til udbetalingen samt være i stand til at imødekomme de købs -og flytterelaterede udgifter, som ikke medfinansieres, når et bank -og realkreditlån optages. Når du skal købe ny bolig, skal du som boligkøber også kreditgodkendes i forhold til at kunne betale renter og afdrag på et 30 årigt fastforrentet lån. Dog kan dette variere såfremt, at du står med høj gæld, er registreret i et skyldnerregister såsom RKI eller Debitor Registeret, eller hvis din kommende bolig er lokaliseret i såkaldte vækstkommuner. Du skal være opmærksom på, at der i forhold til boliglån, altid vil være undtagelser til reglen, hvor du skal være velkommen til at kontakte din bank for at høre mere. Hvis du grubler over: “koster det at låne”, så må vi desværre meddele, at det gør det. Lån og renter er nok engang forenelige, og du vil ikke komme udenom de tilhørende renter og eventuelle gebyrer. Såfremt, at du finder et lån, som kan bruges, kan du købe den bolig, du går og drømmer om. notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)