Sådan tjener vi penge >

Hvad er cibor rente?

Der findes mange slags renter og begreber af samme grad, hvorfor det kan være svært at forholde sig til de forskellige ting. En af disse renter kaldes for CIBOR renten, hvilket du kan læse mere om herunder.

CIBOR er en forkortelse for Copenhagen Interbank Offered Rate og er rentegennemsnit som offentliggøres dagligt.

Det er den rentesats, som bankerne er villige til at give personer, der vil låne penge inden for en bestemt periode - typisk mellem en uge og 12 måneder.

CIBOR-renten fastsættes hver dag kl. 11 - af seks danske og to udenlandske banker, der indberetter til det danske Finansråd, hvad de mener er den optimale rente.

CIBOR renten bruges typisk som reference for lånetilbud og låneaftaler af andre banker, når renten skal fastsættes. Den har også betydning for låneomkostninger for både privatpersoner og virksomheder.

I 2013 blev det offentliggjort, at Finansrådet indførte en ny referencerente ved navn CITA renten - forkortelse for Copenhagen Interbank Tomorrow/Next Average - som erstatning for CIBOR

Hvad er forskellen på CITA og CIBOR?

Kort sagt er forskellen, at der i en CIBOR rente findes flere elementer der påvirker renten, såsom kredit og likviditetsrisiko. En CITA rente vil som udgangspunkt have en lavere rente end CIBOR, dog kan der være undtagelser.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu