Sådan tjener vi penge >

Hvad er den effektive rente?

Når man låner taler man om renter findes der to typer af renter. Der er tale om nominel rente og effektive rente, som hver især viser forskellige ting. Den nominelle rente kaldes også for den pålydende rente.
Den effektive rente viser den fulde renteudgift ifbm. med et lån, da der i et lån også indgår rentes rente.
Man bruger derfor den effektive rente til at se hvad renten reelt set er på lånet, hvilket skaber et bedre overblik end hvis man kigger på den nominelle rente.

Rentesats angivet som effektiv eller nominel rente er altid angivet pr. år. Rentesatsen på effektiv rente tager hensyn til renters rente, dermed medregnes antallet af rentetilskrivninger i løbet af et år og det giver et mere retvisende udtryk for låneomkostningerne end den pålydende rente gør.

Hvad er forskellen på ÅOP og Effektiv rente?

ÅOP betyder Årlig omkostning i procent, og viser alle omkostninger der er på lånet pr. år. Det giver et mere retvisende billede end ved udelukkende at kigge på renten. Derfor er ÅOP typisk det der kigges på når man tager et lån, for at få det fulde overblik.

Den effektive renter viser udelukkende rentesatsen, når rentes rente er medregnet, og viser derfor ikke det fulde overblik over hvad lånet koster pr år.

Effektiv rente vs nominel årlig rente

Effektiv rente er et begreb man ikke rigtig benytter mere, det er stort set blevet erstattet af udtrykket nominel årlig rente.
Der er ikke forskel på de to begreber, men man har altså ændret udtrykket for at det passer mere retvisende.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu