Sådan tjener vi penge >

Hvad er pålydende rente?

Den pålydende rente er de omkostninger et lån kan tilskrives, den pris man betaler for at have det lånte beløb til rådighed.

Den pålydende rente angives som regel i procent pr. år, men en hyppigere rentetilskrivning kan også godt være angivet og er værd at være opmærksom på.

Det er også denne rentesats der vil stå i lånedokumentet. Den pålydende rente er et ekstra beløb der kommer oveni lånesummen.

Den pålydenderente kaldes også nominel rente, og anvendes til at beskrive den rente man tilskrives sit lån, dog ikke at forveksle med nominel årlig rente, som i daglig tale kaldes for den effektive rente. Den pålydende rente tager ikke højde for rentes rente effekten.

Hvis du ikke betaler dit lån af på 1 år, men derimod 2 år, så vil den pålydende rente løbe op i det dobbelte beløb. I dette tilfælde vil der også komme et beløb oveni kaldet renters rente.

Tjeklån har lavet en låneberegner, hvor du ved at indtaste den pålydende rente og etableringsomkostninger kan beregne hvad det rent faktisk koster dig pr. måned og totalt at optage et lån.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu