Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Spørgsmål og svar
  3. Hvorfor stiger renten?

Hvorfor stiger renten?

Det er markedet, der bestemmer renten - og om den stiger eller falder. Det afhænger nemlig af udbud og efterspørgsel, og det vil sige, at hvis der er stor efterspørgsel efter at låne penge, vil renten stige. Omvendt falder renten, hvis der er lav efterspørgsel og for stort udbud.

Det er dog centralbankerne, der styrer renten. Det gør de ved at sætte nogle rentesatser, de rgælder over for bankerne rundt om i verden. Dermed kan centralbankerne påvirke og styre udviklingen i økonomien. Dette gør de for at styre inflationen og sørge for, at forbrugernes penge altid er nogenlunde lige meget værd - og for at sikre sig, at vi ikke oplever for eksempel stor inflation eller finanskriser.


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)