Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

I disse dage er mange danskere presset på udgifterne, og regeringen har derfor præsenteret et forslag om et midlertidig lån til el, gas og fjernvarme-regningen. Forslaget blev præsenteret på et pressemøde i statsministeriet, som en hjælp til de mange bekymrede danskere.

Vi har lavet en oversigt, for at hjælpe dig med at forstå forslaget. Her er alt du skal vide.

Stigende priser på el og gas

Priserne på el og gas er steget med flere hundrede procent siden sidste efterår, og kan derfor mærkes hjemme i stuerne. Regeringen præsenterede i September et forslag, som skal hjælpe danskerne med at betale de massive energiregninger.

Forslaget går ud på at tilbyde midlertidige lån til de høje energipriser, hvor ordningen vil være en hjælpende hånd, så du kan indefryse den del af regningerne på el, gas og fjernvarme, der ligger over prisniveauet fra sidste efterår.

Med det nye forslag vil mange danskere kunne udskyde betalingen, hvor der sættes en form for prisloft over de fortsat stigende energipriser. Forslaget forventes også at omfatte små og mellemstore virksomheder.

Når du optager et lån, skal du ofte betale udgifter såsom renter og etableringsomkostninger. SU lån er ofte et af de statslige lån som forbindes med lave omkostninger, og renten forventes også at ligge på omkring to procent.

Author