Sådan tjener vi penge >

Bil på afbetaling

Mange danskere vælger at købe deres nye bil på afbetaling. Når du køber en bil, hvad enten den er ny eller lettere brugt, har du altid mulighed for at købe den på afbetaling.

Opdateret 25. august, 2023

Anbefalet i juni

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Løbetid op til 15 år
 • Hurtig udbetaling
 • God kundeservice
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • En ansøgning - tilbud fra op til 17 banker på under 24 timer
 • Gratis og uforpligtende låneformidling
 • Mulighed for at samle dine lån og spare på renterne
 • Lendo kan hjælpe dig med at indhente bedre lånetilbud, end du nødvendigvis kan på egen hånd
 • Alle danske partnere er under tilsyn af Finanstilsynet
Ulemper
 • Du kan udelukkende kun modtage tilbud fra de 17 banker som Lendo samarbejder med

Lendo blev grundlagt i 2007, og er i dag den største sammenligningstjeneste i Norge og Sverige. Lendo er ejet af den norske mediekoncern Schibsted, som også ejer DBA og Bilbasen. Lendo sammenligner gratis og uforpligtende lån fra op til 17 banker og långivere.

Gothersgade 8F, 1123 København K

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 125.000 kr.Løbetid: 120 måneder - 7488 kr. Variabel debitorrente: 3.55-19.80 % ÅOP: 4.28-24.34 % Månedlig ydelse: 1.300-2.552 kr. Samlede kredit omk.: 31.008-181.252 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 156.008-306.252 kr.
3,8
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste
 • En ansøgning - tilbud fra flere velkendte banker
 • Mulighed for at sammenligne lån på mellem 30.000 - 1.000.000 kr.
Ulemper
 • Begrænsede kundeservice muligheder
 • Der formidles udelukkende tilbud fra de 2 banker som Lånio samarbejder med

Autolånet giver dig mulighed for at sammenligne lån fra en række velkendte banker med blot en enkelt ansøgning. Autolånet er en del af Leadwise A/S koncernen, og Letfinans der er en af de ældste lånemæglere i Danmark.

Vestergade 3, 1456 Kbh. K

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • En ansøgning - tilbud fra op til 15 banker
 • Ansøg på 2 - 3 minutter
 • Gratis og uforpligtende låneformidling
 • Mulighed for at samle dine lån og spare på renterne
 • Lendme kan hjælpe dig med at indhente bedre lånetilbud, end du nødvendigvis kan på egen hånd.
 • Indfri lånet til enhver tid - uden ekstra omkostninger
Ulemper
 • Du kan udelukkende kun modtage tilbud fra de 15 banker som Lendme samarbejder med
 • Udbetaling på helt op til 3 hverdage

Lendme blev etableret i 2016 af tre fynske iværksættere Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang, hvor de har haft en lang fortid i bankverdenen. Lendme er i dag er en låneudbyder sammenligning platform, hvor du med en ansøgning kan modtage tilbud fra op til 15 banker og långivere.

Carl Jacobsens Vej 16, ST, 2500 Valby

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 20.000 kr.Løbetid: 81 måneder kr. Variabel debitorrente: 16,90 - 19,56 % ÅOP: 20,18 - 22,94 % Månedlig ydelse: 395 – 561 kr. Samlede kredit omk.: 18.442 - 21.220 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 42.442 - 45.220 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr: 1.600 kr. og baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger skal være min. 21 år, opfylde kriterier for samlet kreditvurdering og må ikke være registreret i RKI.
3,3
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Lån mellem 10.000 - 150.000
 • Lang tilbagebetalingstid på op til 120 måneder
 • Hurtig udbetaling på bare 1 - 2 hverdage
Ulemper
 • Du skal være min. 20 år gammel for at optage et lån
 • Dyrt oprettelsesgebyr afhængigt af lånebeløbet

Paymark finans har trods sin unge alder, med sin lancering d. 25 juni 2018, været et trygt valg med D:E:R og L’easy i ryggen, der har mange års erfaring på lånemarkedet. Paymark Finans ejes af D:E:R Privat Finans, som siden 1970 har finansieret danskernes lån til store som små projekter.

Østre Stationsvej 1, 5000 Odense C.

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Indholdsfortegnelse

Bil på afbetaling

En bil er en dyr vare, men det er en vare, som de fleste danskere næsten ikke kan undvære i deres hverdag. Det er ikke alle, som har penge til at købe bil, medmindre den kan købes på afbetaling.

Mange danskere vælger at købe deres nye bil på afbetaling, fordi man slipper for at skulle spare alle pengene op men løbende kan afdrage på sit billån.

At købe en ny bil eller en brugt bil på afbetaling gør det muligt at købe en bil uden, at du skal spare alle pengene op inden, du kunne købe en bil, som ofte har en rigtig stor værdi i mange menneskers hverdag. Du kan derfor hurtigere få en bil, end hvis du skulle betale hele bilens pris samlet. En ny bil giver derfor både frihed og luft i hverdagen.

Når en bil bliver købt på afbetaling, skaber det også luft i økonomien, fordi du ikke skal spare og spare i en periode men løbende kan afdrage på bilen. En bil på afbetaling betyder altså, at du køber en bil, før du egentlig har alle pengene til den. Du låner derfor pengene til bilen og betaler løbende af på lånet og dermed bilen.

Du har altid mulighed for at købe din bil på afbetaling, hvad enten du køber en helt ny bil eller en brugt bil. Når du køber en brugt bil på afbetaling, skal du dog være opmærksom på bilens alder.

Jo ældre bilen er, jo kortere tid er dens fremtidige levetid, og derfor er det vigtigt, at du kan afbetale dit billån hurtigere end ved en nyere bil. Et billån kan altså give dig mulighed for at købe din drømmebil hurtigere, fordi du ikke nødvendigvis skal have råd til bilens fulde pris på én gang.

Der er forskellige måder at finansiere dit billån på. Læs mere om de forskellige finansieringsmuligheder med og uden udbetaling nedenfor, hvis du klikker videre nedenfor.

Billån uden udbetaling

Der er forskellige muligheder til finansiering af din bil. Du kan vælge en afdragsordning, hvor du køber en ny eller brugt bil for lånte penge og derfor løbende afdrager på bilen.

Hvis du vælger at få en afdragsordning på sin bil, kan du vælge mellem at lægge en udbetaling eller ikke. Hvis du vælger ikke at lægge en udbetaling, betyder det, at hele billånet er finansieret, og du skal derfor ikke lægge penge på disken, når du køber en ny bil.

Fordelene ved et lån uden udbetaling er, at det relativt hurtigt er muligt for dig at få en ny bil, hvad enten den er brugt eller splinterny. Når du vælger at købe en bil på afbetaling, vælger du at betale bilen over en længere periode, end hvis du lagde en udbetaling. Du har dog meget medbestemmelse over, hvor lang din afdragsperiode skal være. Det vil sige hvor mange måneder eller år, som du gerne vil afbetale på din bil i.

Jo længere afdragstiden er, jo mindre beløb vil du skulle afdrage ad gangen. Der er dog fordele i at afdrage så hurtigt, som det er muligt for dig, især hvis du kører mange kilometer om året.

Jo flere kilometer om året bilen kører, jo mere brugt bliver den, og jo hurtigere falder den i værdi. Hvis du ved, at du skal bruge din bil meget, er det derfor vigtigt, at du tænker over og snakker med din långiver om, hvor lang din afdragsperiode skal være.

Det er altid en god ide, at du rådfører dig med din långiver om den afdragsordning, som I i fællesskab finder ud af passer bedst til dig og din långiver. Her er det også vigtigt at blive enige om, hvad din månedlige ydelse skal være, hvilket vil sige, det som du afdrager og betaler til din långiver hver måned. Jo højere din månedlige ydelse er, jo hurtigere vil du kunne betale dit billån ud.

Udover længden på afdragsperioden og din månedlige ydelse er renten på dit lån også vigtig at være opmærksom på. Hvis du kan få en lav rente på dit billån, vil det gøre det nemmere for dig at afdrage og komme hurtigere ud af dit billån. Hvis dit billån vil udgøre en stor del af din samlede gæld, kan det være en god ide at optage et lån med en fast rente.

Med et lån med en fast rente sikrer du, at din ydelse eller afdragstid ikke stiger ved en eventuel rentestigning. Renten er vigtig for dit lån, fordi en lidt højere rente er medvirkende til, at din afdragsperiode kan strække sig længere, og du sidder derfor i dit lån i længere tid end med en lav rente.

Billån med udbetaling

Hvis du derimod har sparet nogle penge op eller af andre grunde har luft i økonomien til at betale noget af bilen i det øjeblik, du køber den, kan du vælge at lægge en udbetaling og afdrage på resten af bilens værdi.

Hvis du for eksempel lægger en udbetaling, som svarer til 20 % af bilens pris, vil du kunne få en afdragsordning på de resterende 80 % af bilens værdi.

På den måde kan du vælge at spare nogle af pengene op til købet af en ny eller brugt bil men stadig låne de penge, som du ikke kan spare op. Der er fordele ved at vælge et billån med en udbetaling fremfor et lån uden udbetaling. Fordelene ved at kunne lægge 20 % i udbetaling er, at du slipper for renter og andre gebyrer på den del, som du selv kan betale i det øjeblik, du køber bilen.

Du vil altså kunne slippe for nogle udgifter og mindske dem ved, at disse omkostninger kun løber på den del, som du optager som et lån. Det vil sige, at hvis du har sparet 20 % af bilens pris op og derfor låner 80 % af bilens værdi, vil du også kun skulle betale renter på de 80 %.

Det vil derfor være sådan, at jo højere din udbetaling er, jo lavere en rente kan du også få på den del, som du låner. Der er altså gode fordele ved at spare så meget om som muligt til udbetaling af din bil men heller ikke i en sådan grad, at du skal skræmmes af en afbetalingsordning.

En afdragsordning, hvad enten det er med eller uden udbetaling af noget af bilens værdi, gør det det muligt for dig at købe en bil hurtigere, end hvis du skulle kunne udbetale 100 % af bilens pris, når du køber den.

Afhængig af din økonomiske situation er der fordele ved at spare op til en udbetaling, således at du kan betale en del af bilens pris uden ekstra gebyrer og renteomkostninger. Jo mere du har mulighed for at skrabe og spare sammen til udbetalingen, en mere fordelagtig afdragsordning vil du ofte kunne få. Det indebærer især en god rente, som kan spare dig for penge i lange løb.

Skab overblik over dit billån

Inden du går ud og køber en ny eller brugt bil, er det en god ide at lægge et budget og på den måde få et overblik over dit billån og de øvrige udgifter, der er ved at købe og eje en bil. Som nævnt ovenfor kan du mindske dine renteudgifter og andre gebyrer ved at kunne lægge en høj udbetaling, når du køber en ny bil.

Det kan være svært at overskue og have overblik over, hvad dit billån i sidste ende vil koste dig, samt hvor meget du kan afdrage hver måned. Det kan et budget hjælpe dig med. Et budget gør det muligt og nemmere for dig, at se hvor mange ekstra omkostninger i renter og gebyrer det koster dig, hvis du afdrager over lang tid fremfor over en kort periode.

Herudover vil du også nogenlunde kunne se, hvilken betydning det har for dig og din økonomi, hvis du vælger at lægge en udbetaling eller ej.

Hvis du vælger en udbetaling på 20 % af bilens pris, fremfor 10 % kan du i dit budget se, hvilken betydning det har for lånets muligheder og for din økonomi. Der er også forskel på, hvor meget din udbetaling er på, og hvilke ekstra omkostninger det medfører afhængig af udbetalingens størrelse.

Et budget, som kan vise dig, hvilken betydning det har for din økonomi alt efter, hvilken løsning du vælger, kan være en hjælp til at have et bedre overblik, inden du køber en bil og snakker med din eventuelle långiver om dit fremtidige køb af en ny eller brugt bil.

Bil på afbetaling FAQ

Kan man optage billån uden udbetaling?

Der findes idag en række velkendte låneudbydere, som tilbyder billån uden udbetaling. Som forbruger bør du undersøge lånemuligheden, da der forekommer en række fordele og ulemper. 

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu