Sådan tjener vi penge >

Kassekredit og lån

På en kassekredit får du stillet ekstra beløb til rådighed på din konto. Se alternativer til kassekredit nedenfor og find det bedste lån.

Opdateret 15. december, 2022

Anbefalet i juni

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 12 måneder kr. Fast debitorrente: 22.51 % ÅOP: 24.99 % Max ÅOP: 24.99 % Månedlig ydelse: 934,96 kr. Samlede kredit omk.: 1.219,47 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 11.219,47 kr.
3,8
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Lynhurtig udbetaling(På bare 45 minutter)
 • Hurtig svartid
 • Intet oprettelsesgebyr
Ulemper
 • Høj rente
 • Meget høj ÅOP
 • Du skal være min. 21 år for at ansøge

Ferratum Denmark ApS er en online lånevirksomhed, som tilbyder lån på op til 20.000 kr. Ferratum tilbyder et produkt, de kalder for Ferratum Kredit, hvor man kan få kredit på op til 20.000 kr., som man kan bruge på lige præcis det, man har lyst til og bruge kreditten i det tempo du har lyst til. Afdrag udregnes ud fra den brugte kredit.

ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta.

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 125.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.2125 - 7488 kr. Variabel debitorrente: 3.55-19.80 % ÅOP: 4.28-24.34 % Månedlig ydelse: 1.300-2.552 kr. Samlede kredit omk.: 31.008-181.252 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 156.008-306.252 kr.
3,9
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • En ansøgning - tilbud fra op til 3 banker
 • Overblik over dine muligheder på lånemarkedet
 • Letfinans klarer arbejdet for dig
Ulemper
 • Du får kun lånetilbud fra 3 banker, som modsat mange andre sammenligning tjenester som samarbejder med flere låneudbydere
 • Du skal være 21 år, hvorimod mange andre konkurrenter har en aldersgrænse på 18

Letfinans formidler lån fra tre forskellige banker: Basisbank, Express Bank og Resurs Bank, og det giver dig dermed som låntager mulighed for at få flere tilbud under en samlet ansøgning.

Vestergade 3, 1456 Kbh. K.

Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 72 måneder kr. Variabel debitorrente: 20,51 % ÅOP: 20,51 % Max ÅOP: 24,95 % Månedlig ydelse: 931 kr. Samlede kredit omk.: 26966 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 66966 kr.
3,8
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • En ansøgning - tilbud fra flere banker
 • Mulighed for at sammenligne lån på mellem 10.000 - 400.000 kr.
 • Sammenligner lån fra de bedste og mest velkendte låneudbyder
 • Tjenesten er tilgængelig for alle over 18 år
Ulemper
 • Du modtager udelukkende tilbud fra de låneudbydere som samarbejder med Clara Finans, og du får derfor ikke et fuldt overblik over dine muligheder på lånemarkedet

Clara Finans er ejet og drevet af Admill ApS, som blev stiftet af Mark Andersen der står bag nogle af danmarks største sammenligningstjenester. Clara Finans sammenligner i dag de bedste forbrugslån på lånemarkedet, og giver dig et godt overblik over dem.

Vestergade 48H, 8000 Aarhus C

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Sondagsavisen Logo New (1)
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Spinner

Kassekredit er et form lån, der giver dig mulighed for at trække et vist beløb over på din konto, uden at du skal betale dyre overtræksgebyrer eller spørge din bank om lov. Det kan således give luft i økonomien i perioder med vekslende indkomst, eller hvis du støder ind i en stor ekstra udgift.

Det er forskelligt, hvor stor en kassekredit pengeinstitutter og låneudbydere er villige til at give. Ofte afhænger det af en række faktorer - heriblandt din indkomst.

I det følgende kan du læse meget mere om, hvad en kassekredit er, hvilken typer kassekreditter, der findes og hvor meget du skal betale i rente. 

Overblik over kassekredit

UDBYDER LÅNEBELØB RENTE
Ferratum 1500 kr. - 50000 kr. 22.51%
Letfinans 10000 kr. - 500000 kr. 3.55-19.80%
Clara Finans 1000 kr. - 400000 kr. 20,51%
Paymark Finans 10000 kr. - 100000 kr. 16,90 - 19,56%
Leasy Minilån 10000 kr. - 100000 kr. 16,90 - 19,56%

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er et slags lån, du tager ved, at dit pengeinstitut eller en online låneudbyder gør det muligt for dig at hæve et vist beløb over de penge, der er på din konto. Det vil sige, at du i realiteten har et større beløb til rådighed, end de penge, der står på kontoen.

Har du en kassekredit på 10.000, vil du altså kunne gå i minus 10.000 før, der er tale om et reelt overtræk. Først herefter kan banken kræve overtræksgebyrer, eller i værste fald spærre dit kort.

En kassekredit kan således give dig langt større fleksibilitet og sikkerhed i perioder, hvor din indkomst er lavere end normalt, eller du af forskellige grunde har en stor ekstra udgift. Det kan for eksempel være, du gerne vil på ferie eller har brug for at købe ny telefon eller computer. 

Kassekreditten er som regel forbundet til din lønkonto, og da der er tale om en løbende kredit, er det egentlig ikke et decideret lån. Det betyder blandt andet, at pengene ikke skal være betalt tilbage på et bestemt tidspunkt.

Når der kommer penge ind på din konto, vil de blot gå ind og dække den brugte kassekredit. Så længe, du ikke går under det aftalte beløb, kan du i princippet fortsætte med at være i minus. Du skal dog være opmærksom på, at renten vil stige jo oftere, du benytter dig af kassekreditten. 

Beløbet af en kassekredit kan variere: Bankers mindstesats er som regel på 5.000 kroner, og du kan få kassekreditter på op til flere hundrede tusinde. Det er dog sjældent privatpersoner har kassekreditter, der overskrider 10.000-20.000.

Størrelsen på din kassekredit afhænger som regel af din indkomst, eller hvilke andre lån, du har, og forskellige pengeinstitutter har varierende tilgang til, hvilken sats de er villige til at tilbyde.

De fleste banker giver dog ikke alt for høje kassekreditter, da de i så fald er mere interesseret i, at du optager et traditionelt banklån, da der er en helt anden sikkerhed forbundet med et banklån for pengeinstitutterne. Har du derfor behov for at låne et stort beløb, er kassekreditten således ikke det bedste valg. Den bør i stedet fungere som en økonomisk buffer, der hjælper dig i perioder med udsving i din privatøkonomi. 

Som oftest bliver den brugte kassekredit bare dækket, når der kommer penge ind på din konto igen. Det vil sige, at du i princippet godt kan være i minus på din lønkonto, så længe du ikke overskrider kassekredittens beløb. Selvom en kassekredit ikke optages på samme måde som et traditionelt lån, koster den stadig penge.

Du betaler renter ligesom ved alle andre slags lån. Dog afhænger renten af, hvor ofte du benytter dig af kassekreditten. Renten vil stige jo oftere, du benytter dig af kassekreditten, og du betaler kun, når du bruger din kassekredit, så hvis du ønsker at bibeholde en lav rente, bør du benytte kassekreditten med omhu.

For at få en kassekredit er der en række faktorer, som skal tages i betragtning. Dette er bl.a din indkomst, og om du har andre lån. Du søger om en kassekredit i din bank eller hos en online låneudbyder, og du kan ofte få svar hurtigt. Det varierer, hvor stor en kassekredit banker og låneudbydere vil give.

Banker har som regel en mindstesats på 5.000 kr., men du kan faktisk få en kassekredit på over 50.000 kr. Privatpersoner har dog som regel kun en kassekredit på over 20.000 kr.

Banker giver som regel ikke alt for høje kassekreditter, fordi de i så fald er mere interesseret i, at du skal tage et lån i stedet for, idet der er en anden sikkerhed forbundet med banklån for pengeinstitutterne. Kassekreditten fungerer som en økonomisk buffer.

Rente på kassekredit

Det er vigtigt ikke at glemme, at kassekreditten koster penge, selvom den ikke optages på samme måde som et traditionelt lån. Der er nemlig en rente forbundet med kreditten, ligesom ved alle andre typer lån. Denne afhænger dog af, hvor ofte du har benytter dig af kassekreditten.

Bruger du den sjældent, vil du ikke betale særlig meget i rente, og der vil være tale om et forholdsvis billigt lån. Benytter du næsten hele din kassekredit hver måned, kan du dog forvente en noget højere rent, der i de fleste tilfælde vil være dyrere end et traditionelt banklån. Der er altså billigere at tage et andet type lån i din bank, hvis du skal bruge et større beløb.

Ved online kassekredit kan der være forskellige andre faktorer, der bestemmer renten, og det er derfor vigtigt at gå ind og læse vilkårene grundigt, inden du opretter denne type kassekredit.

Med kassekredit Nordea er renten mellem 8 % - 16.75 %. Er du ung, kan du dog få en noget bedre rent. Her er der en pålydende rente på 7 %, hvis du er mellem 18-28 år. Har du en kassekredit på over 50.000, vil den dog ligge på 16.75 %.

Med kassekredit fra Danske Bank afhænger renten altid af dit samlede forretningsomfang med banken, og du kan således først få den oplyst, når du ansøger. Her på siden, kan du sammenligne en lang række andre pengeinsitutters og låneudbyderes rente ved kassekredit lån. 

Fordelene ved online kassekredit

I dag er det ikke kun muligt at oprette en kassekredit hos din egen bank. Der er også en lang række online løsninger, som er værd at undersøge. Sommetider er det muligt at finde en online kassekredit med bedre vilkår, end dem du får i egen bank, dette kaldes også for et kreditlån.

En online kassekredit kan desuden være en god supplering til den kassekredit, du har i dit pengeinstitut.

Loftet på bankernes kassekredit er nemlig altid forholdsvis lav, og derfor kan det være nødvendigt at oprette en kassekredit et andet sted, hvis du har brug for pengene, men ikke ønsker at optage et traditionelt lån. Det er dog altid vigtigt at læse det med småt, før du ansøger om online kredit lån, så du er sikker på, hvilke andre gebyrer, der hører med til oprettelsen.

Selvom renten er billig, kan der nemlig være andre store udgifter forbundet med kassekreditten. 

Hurtig kassekredit

Som regel er kassekredit et af de hurtigste lån, du kan optage. Det kræver ikke særlig meget at blive godkendt til dem, særligt hvis der er tale om et lavt beløb. De fleste vil kunne kontakte deres bank og med det samme få oprettet en kassekredit på 5.000 kroner.

Online kassekredit er ligeledes hurtige at optage. Her fungerer de lidt som et kviklån, hvor ansøgningsprocessen er hurtig og nem for de fleste at komme igennem.

Du vil tilmed opdage, at det ofte er endnu nemmere at oprette en større kassekredit online, end det er tilfældet i din bank. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at jo større beløbet er, jo mere vil kreditten koste dig i rente og gebyrer.

Sådan får du en billig kassekredit

Det kan variere, hvor billigt kassekreditten er hos forskellige pengeinstitutter. Renten afhænger nemlig nogle steder af, om du har optaget andre lån i banken og hvad din indkomst er. Der kan også være helt andre typer faktorer, der afgører, hvor billig kassekreditten er. Hos Nordea, er renten for eksempel billigere, hvis du er ung.

Generelt kan du dog ofte finde den laveste rente ved at oprette en online kassekredit. Her er konkurrencen så stor, at det presser rentepriserne noget længere ned, end dem som mange banker tilbyder. Det er dog vigtigt her at være opmærksom på, at der i mange tilfælde er andre udgifter forbundet med oprettelsen online kassekredit.

Du skal således aldrig ansøge om kredit lånet, før du er sikker på, hvilke andre gebyrer, der eventuelt skal betales for at oprette kreditten - her kan der også være tale om forskellige obligatoriske årlige ydelse udover renten. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at de fleste af låneudbyderne online ikke tilbyder en fast rente, men at den kan variere mellem et forholdsvis lavt niveau, og meget høje procenttal.

Derfor er som nævnt afgørende at undersøge hvilke vilkår, der er for det specifikke lån, du er interesseret i. Som hovedregel er kassekredit lån dog forholdsvis billige, hvis du kun benytter dig af den kreditten engang imellem. 

Kassekredit uden sikkerhed

Når du tager et lån med sikkerhed, betyder det, at du stiller noget til rådighed, som giver låneudbyderen en garanti for tilbagebetalingen. Tager du for eksempel et billån, er sikkerheden således bilen.

Ved oprettelsen af en kassekredit som privatperson, er der dog som udgangspunkt altid tale om et lån uden sikkerhed. Det skyldes at loftet på en kassekredit oftest er lavt, og det derfor ikke er nødvendigt for banken at have sikkerhed i lånet. Af samme grund afhænger den størrelse kassekredit banken er villig til at give dig som regel af din indkomst, da denne kan give en form for sikkerhed om, at du er i stand til at tilbagebetale kassekreditten, selvom den er stor.

På nettet er de fleste kassekreditlån ligeledes uden sikkerhed. De fungerer således lidt som et kviklån, hvor de fleste med det samme vil blive godkendt. Igen kan dette dog afhænge af størrelsen på kreditten. 

Kassekredit dk

Kassekredit dk er en kredit, der som regel er forbundet til din lønkonto, og giver dig mulighed for at trække over, uden at du skal betale et højt gebyr. Det gør altså rådighedsbeløbet på din konto større. Loftet på kassekreditten afhænger af de forskellige banker eller online låneudbydere.

Banker vil ofte lade din indkomst og andre økonomiske forhold afgøre, hvor stor en kassekredit, de er villige til at give dig, mens online kassekreditudbydere som regel er villige til at godkende større kassekreditter uafhængig af indkomst og økonomisk situation.

En kassekredit rente varierer fra bank til bank, men som regel vil den afhænge af, hvor ofte du benytter dig af kreditten. Er det sjældent, vil der således være tale om en forholdsvis lav rente, men bruger du den op hver måned, vil et kredit lån være dyrere end et normalt banklån.

Fordele og ulemper ved en kassekredit

Der er både fordele og ulemper ved en kassekredit. Hvis du overvejer at få en kassekredit, så kan du undersøge fordelene og ulemperne, som er listet nedenfor.

Fordele

 • En kassekredit kan give dig luft og fleksibilitet i økonomien, fordi du får et ekstra beløb til rådighed, som du kan bruge mod udsving i privatøkonomien. Dermed sikrer du dig mod den usikkerhed og utryghed, som økonomi ellers kan medføre.

 • Renten på en kassekredit er som udgangspunkt billigere end renten for overtræk uden en aftale med banken.

 • Renten kan oftest være til forhandling i banken.

 • Du betaler kun for kassekreditten, når du bruger den.

 • Du bestemmer selv hvornår og hvor meget, du vil afdrage på kassekreditten. De fleste vælger, at overtrækket automatisk nedbringes, når der kommer penge på kontoen igen. Du betaler kun mindst mulige renter af gælden på din kassekredit på den måde.

Ulemper

 • Hos mange banker koster det et engangsgebyr at få oprettet en kassekredit, men gebyret varierer meget fra bank til bank, og du betaler renter derudover.

 • Gælden kan i værste fald vokse sig over hovedet, fordi du ikke har en fast ydelse, som du skal afdrage hver måned.

 • Det kan være dyrt at være i overtræk på en kassekredit, og hvis du får lavet et stort overtræk på fx 50.000 kr., så kan det være vanskeligt at få overtrækket nedbragt igen.

 • Det kan være svært at skelne mellem, hvad der er dine penge, og hvad der er et fast beløb kassekredit. Du kan risikere at føle, at din kassekredit er dine egne penge og derfor glemme, at det stadig fungerer som et lån, der skal tilbagebetales.

 • Du bliver formentlig ikke godkendt til at få en kassekredit, hvis du har en stor gæld, er registreret i RKI eller debitor eller bankverden står midt i en økonomisk krise.

Kan man få en billig kassekredit?

Det er forskelligt fra bank til bank, hvor billig du kan få en kassekredit.

Der kan være en række faktorer, såsom andre lån og din indkomst, som afgør, hvor lav rente, du kan få på kassekreditten. Du kan også tit forhandle renten længere ned eller forhandle sig til et lavere oprettelsesgebyr i banken. Dog er den laveste rente oftest ved at oprette en kassekredit ved en låneudbyder online, hvor konkurrencen er så stor, at rentepriserne presses meget ned.

Her skal du dog være opmærksom på, at der er i mange tilfælde er andre udgifter forbundet med oprettelsen af en online kassekredit.

Hvis du overvejer en kassekredit eller lån, så bør du undersøge alle muligheder og deres vilkår grundigt, inden du træffer et valg. Derudover kan man sige, at du betaler kun, når du bruger kassekreditten, så hvis du bruger din kassekredit sjældent, bliver den meget billig at have.

Kan alle få kassekredit?

Hvem kan få en kassekredit? Faktisk kan alle som har en bankkonto i princippet få en kassekredit. Du får en kassekredit ved at søge om det i din bank eller hos en online låneudbyder, og du kan ofte få svar hurtigt. Som regel er kassekredit nemlig et af de hurtigste lån, som du kan optage.

Selvom der er en række faktorer, der afgør, om du kan få en kassekredit, kræver det i virkeligheden ikke særlig meget at blive godkendt til dem - især ikke hvis der er tale om et lavt beløb. De fleste vil kunne kontakte deres bank og med det samme få oprettet en kassekredit på 5.000 kr.

En kassekredit hos en online låneudbyder er også hurtig at optage. Ansøgningsprocessen er hurtig og nem for de fleste at komme igennem, og du vil formentlig finde ud af, at det faktisk er nemmere at få en større kassekredit online, end i din bank. Dog skal du være opmærksom på, at at jo større beløbet er, jo mere vil kreditten koste dig i rente. Derudover kan der som sagt også være andre omkostninger ved at oprette en kassekredit hos en online låneudbyder.

Dog kan banken godt vælge at afvise din ansøgning, hvis du eksempelvis har en stor gæld, er registreret i RKI eller debitor eller af andre årsager bliver vurderet til at have en for ustabil og usammenhængende økonomi.

At være registreret i RKI eller debitor vil sige at være registreret som en dårlig betaler. En godkendelse til kassekredit afhænger også af den generelle økonomiske situation i bankverden, hvorfor banken typisk vil være tilbageholdende med at godkende en kassekredit midt i en stor økonomisk krise.

Hvem kan få en kassekredit? Det kan du! Hvis du har en god og sund økonomi, bør du altså ikke være nervøs for, om du kan få en kassekredit oprettet. Ved oprettelse af en kassekredit som privatperson er loftet ofte så lavt, at det ikke er nødvendigt for banken at have en sikkerhed i lånet.

Låneudbyderen har altså ikke behov for, at du stiller noget til rådighed som en garanti for tilbagebetalingen - hvilket ellers ofte er tilfældet ved andre typer lån som fx et billån, hvor bilen fungerer som garantien. Derfor er størrelsen på kassekreditten også bl.a. baseret på din indkomst, fordi det kan give et præg om, hvorvidt du er i stand til at tilbagebetale overtrækket, selvom det måske er stort.

Hvordan betaler du tilbage på kassekredit?

En kassekredit er oftest knyttet til din lønkonto og vil automatisk nedbringe dit overtræk, når der kommer penge ind på din lønkonto igen. Derfor behøver du ikke gøre noget aktivt for at afdrage, for det sker helt automatisk.

Hvad koster kassekredit?

Det varierer, hvad det koster at have en kassekredit.

Den laveste rente får du typisk ved en online kassekredit, fordi konkurrencen er så stor, at rentepriserne presses ned. Dog kan der også ofte være andre udgifter forbundet med oprettelsen af en online kassekredit, som man bør være opmærksom på og undersøge først. Det kan eksempelvis være forskellige årlige ydelser udover renten. Derudover tilbyder mange låneudbydere online ikke en fast rente. Renten kan variere meget mellem et lavt niveau og høje procenttal.

I de fleste banker er der et oprettelsesgebyr på en kassekredit, men det er et engangsbeløb og ikke et fast beløb om måneden. Du betaler renter derudover.

Din rente på kassekreditten individuelt tilpasset. Det vil sige, at prisen på kassekreditten er individuelt vurderet efter, hvor stor kassekreditten er, din økonomi i form af indkomst og evt. gæld og dine andre ordninger, lån og investeringer i banken. Hvis du er ung mellem 18-28 år, så kan du i mange banker desuden få en lav rente.

De fleste ordner deres afdrag på kassekreditten på den måde, at overtrækket automatisk nedbringes, når der kommer penge på kontoen igen. Du betaler kun mindst mulige renter af gælden på din kassekredit derved.

Hvis du overvejer at få en kassekredit eller et lån, så er det som sagt vigtigt at undersøge markedet grundigt og få helt styr på alle mulighederne og deres vilkår, inden du træffer en beslutning.

Som hovedregel kan du dog regne med, at en kassekredit er billig at have, hvis du kun benytter dig af kreditten engang imellem, for du betaler kun, når du bruger den. Hvis du har behov for at låne mange penge som fx 50.000 kr., vil banken typisk fraråde en kassekredit.

Spørgsmål og svar om kassekredit

Hvad er kassekredit?

Kassekredit er en form for lån, der giver dig mulighed for at trække et vist beløb over på din konto, uden at du skal betale dyre overtræksgebyrer eller spørge din bank om lov. Har du en kassekredit på 10.000, vil du altså kunne gå i minus 10.000 før, der er tale om et reelt overtræk

Hvor stort et beløb kan der være på en kassekredit?

Bankers mindstesats er som regel på 5.000 kroner, og du kan få kassekreditter på op til flere hundrede tusinde. Det er dog sjældent privatpersoner har kassekreditter, der overskrider 10.000-20.000.

Hvad er renten på kassekredit?

Renten på kassekredit kan variere en del. Bruger du den sjældent, vil du ikke betale særlig meget i rente, og der vil være tale om et forholdsvis billigt lån. Benytter du næsten hele din kassekredit hver måned, kan du dog forvente en noget højere rent, der i de fleste tilfælde vil være dyrere end et traditionelt banklån.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu