Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Det er ikke altid let at være studerende. Ofte har man brug for et lån til at kunne få enderne til at mødes. Men hvilke lån kan studerende egentlig få? I denne artikel vil vi kigge nærmere på dette spørgsmål.

Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du søger lån som studerende. Dette gælder både private lån og lån fra det offentlige.

For det første skal du være opmærksom på, at der er nogle krav, du skal opfylde for at kunne få et lån. Du skal typisk være fyldt 18 år, have en fast indkomst og ikke have betalingsanmærkninger.

For det andet skal du være opmærksom på, at der er nogle gebyrer, du skal betale for at få et lån. Disse gebyrer kan variere fra låneudbyder til låneudbyder.

Der er mange studerende, der tager et SU lån for at få økonomisk støtte til deres studier. Et SU lån er et lån, som du kan tage, hvis du har brug for økonomisk støtte til at betale for dine studier. Du kan læse mere om SU lån på SU.dk.

Lån til studerende

Lån til studerende

Hvilke lån kan en studerende få?

Når man er ung studerende og er fyldt 18 år, så har man ligesom alle andre voksne mennesker ret til at optage gæld.

Det er afhængigt af den enkelte studerendes situation, hvor mange lån man kan få. Der er dog nogle generelle retningslinjer, som alle studerende bør følge, når de søger lån til deres uddannelse.

For det første kan studerende normalt få et SU-lån og et SU-tillæg. Dette er to separate lån, som tilsammen dækker de fleste studerendes udgifter til uddannelse.

For det andet kan studerende også søge om lån hos deres uddannelsesinstitution. De fleste institutioner har et lånefond, som studerende kan søge om støtte fra.

Endelig kan studerende også søge om lån hos private låneinstitutter. Dette er normalt en mere omkostningsfuld løsning, og derfor bør studerende kun søge om et privat lån, hvis de ikke kan få et SU-lån eller et lån fra deres uddannelsesinstitution.

Skal man have et lån til studerende, kan man overveje at optage et forbrugslån, der kan hjælpe en med at dække de mange udgifter. Mange studerende tror, at det er en umulig opgave, at få et forbrugslån når man er på SU, men sådan forholder det sig faktisk ikke. Det handler blot om at lede det rette sted.

Hvad er SU lån?

Det er et lån man tager hos det offentlige hver eneste måned og som kan give lidt mere råderum i økonomien. Man har oprettet SU-lånet, så unge mennesker kan gennemføre deres studie uden at skulle bekymre sig for meget om økonomien eller manglende studiejobs. Man kan dog ikke låne uendelige mængder penge, så der kan være brug for lidt mere nu og da, og her kan et hurtigt lån være en god ide. Det er her kviklånet kommer ind i billedet. Kviklån kan man optage, også selvom man bare er en fattig studerende uden sikkerhed.

Hvilke fordele er der ved et SU lån?

Der er mange fordele ved et SU lån. Du kan låne penge til at betale for dine studier, så du ikke skal bekymre dig om økonomien. Et SU lån er en fleksibel løsning, som giver dig mulighed for at betale tilbage lånet, når du har mulighed for det. SU lån er en god løsning for mange studerende, der ønsker at få økonomisk støtte til deres studier.

Er det en god idé at tage et lån som studerende?

Renterne er naturligvis nødvendige at kigge på hvis de er for høje, men hvis man lige mangler de sidste hundrede kroner til en studiebog, så kan det være en rigtig smart løsning. Det er naturligvis ikke sjovt at skulle optage gæld i så ung en alder, men mange studerende står til at få gode jobs, med gode lønninger efter studiet, så det er slet ikke så farligt endda hvis man blot sørger for at kigge på ÅOP og at man har økonomisk råderum.

Så længe man ikke låner mere end man har råd til at afdrage på, så er forbrugslån til studerende en ganske god løsning, hvis økonomien i en periode er stram.

Er det en god idé at tage et lån som studerende?

Er det en god idé at tage et lån som studerende?

Author