Sådan tjener vi penge >

Hvad er den maksimale ÅOP?

Den maksimale ÅOP, som er et udtryk for de årlige omkostninger i procent, er 35%. Det betyder altså, at du maksimalt kan komme til at betale 35% i omkostninger om året i forbindelse med det lån, du har optaget1

Hvorfor er der indført en lov?

Den 1. juli 2020 trådte loven om ÅOP-loftet på 35% i kraft. Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige, som alle gerne vil forhindre forbrugere i at optage lån, som er nær umulige at tilbagebetale.

Inden lovens indførelse sås der kviklån med over 800% i ÅOP, og som resultat af dette endte mange i en gældsfælder og -spiraler, hvor der optages ny gæld for at afbetale gammel gæld. Særligt unge og udsatte har været påvirket af den abnorm høje ÅOP nogle kviklån har haft, hvilket de politiske partier gerne vil forhindre, og derfor har de nu indført denne lov2

Udover ÅOP-loftet er der i samme lovændring også vedtaget et markedsføringsforbud, som forbyder virksomheder at markedsføre lån med en ÅOP over 25%, samt at markedsføre kviklån i forbindelse med spil og gambling. Dette skal forhindre, at forbrugere bliver fristet til at optage kviklån for at finansiere gambling3.

Der er også indført et omkostningsloft i forbindelse med optagelsen af forbrugslån, som forhindrer låneudbydere i at tjene urimelig mange penge på diverse gebyrer. Omkostningsloftet lyder på 100%, hvilket betyder, at du maksimalt kan komme til at betale lånebeløbet gange to.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu