Sådan tjener vi penge >

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en vurdering, der bliver foretaget af din økonomiske situation i forbindelse med optagelse af et lån.

Den bank eller det finansieringsselskab, du ønsker at optage et lån hos, vil foretage en kreditvurdering af din økonomiske situation, før de er i stand til at tilbyde dig et lån.

Formålet med en kreditvurdering er at vurdere risikoen ved at låne penge til dig, så det er en nødvendig proces, enhver låntager skal igennem, når de ønsker at optage et lån. På den måde kan banken og finansieringsselskabet undgå at låne penge til mennesker, som i virkeligheden ikke har råd til at låne penge. 

Når der bliver foretaget en kreditvurdering, vil banken eller finansieringsselskabet lave en helhedsvurdering, hvor de blandt andet kigger på faktorer som din indkomst, dine udgifter, hvorvidt du har fast ejendom, tidligere gæld, forsikringer samt en eventuel registrering i RKI.

Det er derfor svært at vurdere på forhånd, hvorvidt du kan blive godkendt til et lån, men med en kreditvurdering kan banken eller finansieringsselskabet vide sig sikre på, at din økonomiske situation ser fornuftig nok ud til, at du kan optage et nyt lån.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu