Sådan tjener vi penge >

Hvad er et quicklån?

Har du fået en uforudset regning, så kan et quicklån være noget for dig. Et quicklån er en lånetype, hvor du hurtigt kan ansøge, godkendes og have pengene på kontoen. Quicklån er de seneste par år blevet en populær lånetype, og der findes derfor et hav af låneudbydere på det danske lånemarked.

Et quicklån er også kendt under andre navne som f.eks. kviklånsms lån, mikrolån, minilånhurtiglån. Alle quicklån er ofte mindre forbrugslån, og du får derudover også en kort løbetid. 

Er du en af de mange danskere, der ønsker at optage et quicklån, kan det være svært at få et overblik over dine lånemuligheder. Vi har lavet en oversigt, hvor at hjælpe dig med at komme igennem låneprocessen. Her er alt du skal vide.

Hvad er et quicklån.png

Hvad koster et quicklån?

Der findes i dag mange låneudbydere, som tilbyder quicklån. Som forbruger kan du opleve store forskelle på priserne, afhængig af hvilken låneudbyder du vælger, og hvordan du bliver vurderet i låneudbyderes kreditvurdering af din privatøkonomi.

Når du skal optage et quicklån, kan du til din egen fordel gøre brug af en låneberegner. Med en låneberegner kan du beregne lånets månedlige ydelse samt få et overblik over låneudbydere, som tilbyder dit ønskede lån.

Det kan være en god ide at indhente flere lånetilbud, inden du vælger at optage et quicklån. Ved at indhente flere lånetilbud kan du sammenligne lån, og derefter vælge det bedste og billigste quicklån.

Ønsker du at finde et låneeksempel, kan du finde et her

Hvem kan optage et quicklån?

Når du skal optage et lån, skal du opfylde en række krav for at blive godkendt. Men så tænker du måske, hvem kan blive godkendt til et quicklån? Herunder finder du en liste over krav, som du ofte skal opfylde for at blive godkendt til et quicklån:

KRAV - ALLE LÅNEUDBYDERE KRAV - HOS DEN ENKELTE LÅNEUDBYDER
Min. 18 år gammel Min. 20,21, 23 eller 25 år gammel
Du skal have et Nem-ID En fast bopæl i Danmark 
Du skal have en Fast indkomst Arbejdstilladelse i Danmark
Månedligt rådighedsbeløb på 6.700 dkk Et dansk telefonnummer
Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret En dansk bankkonto
  En mail konto
  Min. årlig indkomst(Fx. 60.000 kr.)

Når du skal optage et quicklån, vil kravene være fastsat af de enkelte låneudbydere. Der vil altså være forskellige krav til de forskellige lån, og du har derfor gode muligheder for at optage et lån hos de populære låneudbydere. 

Som låntager skal du også kreditgodkendes, når långiveren foretager en kreditvurdering af dig og din privatøkonomi. låneudbyderne foretager en kreditvurdering, for at sikre at du som låntager kan tilbagebetale det lånte beløb.

Hvordan får man et quicklån?

Skal du optage et quicklån, er der som nævnt en række krav du skal opfylde for at blive godkendt. Men så sidder du måske og tænker, hvordan får man et quicklån? Her er alt du skal vide.

Der findes mange forskellige lånemuligheder på det danske lånemarked, og du har derfor gode muligheder for at låne penge. Ønsker du at optage et quicklån, kan du nemt og hurtigt ansøge om et quicklån online.

Når du ansøgt om et quick lån, vil du ofte blive godkendt inden for kort tid. Når du har underskrevet låneaftalen, bliver lånet udbetalt inden for et par dage. En lovændring pr. 1. januar 2017 har medført at quicklån, ikke længere kan udbetales samme dag, som der ansøges om lånet.

Det betyder at der er en 48 timers betænkningspause på alle kortfristede lån med en løbetid på under tre måneder. Det vil altså sige, at du kan sende en låneansøgning, men pengene vil først kunne blive udbetalt efter minimum 48 timers tænkepause.

Hvad er renten på quicklån?

Når du skal optage dit quicklån, skal du betale renter. Renten afhænger af den enkelte låneudbyder, og kan ligge mellem alt fra rentefrie quicklån til en rente på 25 %. Dog bør du altid kigge på lånets samlede kreditomkostninger.

Når du skal finde lånets samlede kreditomkostninger, kan du kigge på lånets ÅOP. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent, og angiver lånets reelle pris. ÅOP indeholder flere omkostninger og forskellige begreber såsom rente, etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer osv.

Når du skal ansøge om et quicklån, vil du ofte få mulighed for at vælge mellem en fast - eller variabel rente. Men så tænker du måske, hvad er forskellen på en fast - eller variabel rente?

Vælger du et quicklån med en fast rente, vil renten være den samme gennem hele lånets løbetid. Med en fast rente vil renten ofte være højest, lige når du optager lånet, dog kan du sove trygt om natten, uden at skulle bekymre dig om uforudsete rentestigninger.

Optager du et quicklån med en variabel rente, kan din rente falde og stige i løbet af løbetiden. Renten er oftest lavest lige når du optager lånet, dog vil renten følge markedsrenten. Som forbruger kan du spare penge, når renten falder, dog kan der også forekomme uforudsete rentestigninger.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu