Sådan tjener vi penge >

Hvad er negativ rente?

Negativ rente betyder, at “prisen for penge” er negativ, og at man altså kan “få” penge for at låne. Omvendt vil en negativ indlånsrente (opsparing) betyde, at man skal betale penge for at have sin opsparing stående i banken.
Man kan naturligvis ikke tage et lån også forvente at få penge, men kigger man isoleret set på negativ rente, bør det være således.

Negative renter opstår, når renteniveauet falder - for eksempel som det har gjort siden finanskrisen i 2007. Negativ rente kan både være godt og skidt. En negativ rente vil være fordelagtig for dig, der ønsker at tage et lån, fordi man i så fald i princippet ville få penge for at låne penge.

Dog vil en negativ rente også betyde, at banken “får” penge for at låne dine penge - altså de penge, du har til at stå på din opsparing i banken. Afhængigt af hvilken bank du har vil du dog som regel kunne have op til et bestemt beløb stående uden at skulle betale de negative renter

Det har i længere tid været samtale emne i Danmark, hvor den negative rente har gjort mange usikre på deres indestående i banken.  Ligenu ligger grænsen for, hvornår man skal betale negative renter på 100.000 kr - 250.000 kr. Det betyder at har man et indestående i banken der overstiger dette beløb, at man så skal betale for at have det stående i banken.

Hvornår forsvinder de negative renter?

Det er ikke til at sige hvornår de negative renter forsvinder helt fra vores dagligdag. Men Nykredit har allerede hævet deres renteniveau til 0%, og det forventes at flere banker følger med på den tendens.

De negative renter kom af, at renteniveauet havde været faldende længe, og det var derfor ekstremt attraktivt at låne for private. 
Den nuværende renteændring gælder fra 22. juli.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu