Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad er negativ rente?

Hvad er negativ rente?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Negativ rente betyder, at “prisen for penge” er negativ, og at man altså kan “få” penge for at låne. Omvendt vil en negativ indlånsrente (opsparing) betyde, at man skal betale penge for at have sin opsparing stående i banken.

Negative renter opstår, når renteniveauet falder - for eksempel som det har gjort siden finanskrisen i 2007. Negativ rente kan både være godt og skidt. En negativ rente vil være fordelagtig for dig, der ønsker at tage et lån, fordi man i så fald vil få penge for at låne penge. Dog vil en negativ rente også betyde, at banken “får” penge for at låne dine penge - altså de penge, du har til at stå på din opsparing i banken. Afhængigt af hvilken bank du har vil du dog som regel kunne have op til et bestemt beløb stående uden at skulle betale de negative renter

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)