Sådan tjener vi penge >

Hvad er nominel rente?

Formelt set hedder den nominelle rente også nominel årlig rente, da denne rentesats altid angives pr. år. Nominel rente anvendes ofte som synonym for den pålydende rente på et lån, men nominel rente er mere retvisende end den pålydende rente, da den netop tager hensyn til renters rente. Derfor kan man med nominielle rente få et bedre billede af omkostningerne.

Hvad er forskellen på årlig nominel rente og nominel rente?

Som tidligere nævnt er de to næsten ens, dog er der forskel. En nominel årlig rente er også det kan kalder for den effektive rente. Den effektive rente viser den samlede renteudgift i forbindelse med lånets løbetid. Der er i den effektive rente medregnet renters rente, og man får derfor det fulde overblik over udgifter ved at kigge på nominel årlig rente.

Nominel rente kaldes pålydende rente, og viser hvad og hvor meget renten er sat til og tager ikke højde for renters rente, hvorfor man får et mindre retvisende billede end ved den nominelle årlige rente.

Men hvad er renters rente så?

Renters rente dækker over den totale omkostning der betales efter f.eks. 1 år af lånet. Har man 10% i årlig rente på et lån på 100.000kr, vil man have en omkostning på 10.000kr. Efter 1 år vil man så skulle betale 10% af 110.000kr, da man også betaler renter af sine renter.
Man kan naturligvis have afdraget på sit lån, og derfor vil udregningen typisk se anderledes ud. Vi har dog ikke taget højde for dette i udregningen.

Hvad er nominel rente?

Hvad er nominel rente?

Hvis du kun kigger på den pålydende rente på lånet, vil du ende med at betale en noget højere pris for dit lån. Når du sammenligner de forskellige forbrugslån på markedet er det altså mere retvisende at kigge på nominelle rente end den pålydende rente.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu