Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Spørgsmål og svar
  3. Hvad er RKI?

Hvad er RKI?

RKI er et register over dårlige betalere, som er ejet af firmaet Experian. Experian RKI er tidligere kendt under navnet Ribers Kredit Information, men i dag betegnes det blot RKI registret, idet selskabet er ejet af Experian.

RKI registret har til formål at registrere privatpersoner som dårlige betalere, således pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige instanser kan få indsigt i, om du er registreret i RKI som dårlig betaler, såfremt de har brug for at kende til din kreditværdighed.

Hvad er rki.png

Hvordan kommer du i RKI?

Hvis du skylder penge og ikke er i stand til at betale dine regninger, så kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler i Ribers Kredit Information, også kendt som RKI registret. Nu forholder det sig ikke sådan, at du bliver registreret i RKI, fordi du en enkelt gang glemmer at betale en regning, men hvis du gentagne gange modtager en rykker og stadig ikke betaler dine regninger, så vil du højst sandsynligt blive betragtet som en dårlig betaler, og så vil det i værste tilfælde ende med en registrering i RKI.

Der forekommer oftest en regel om, at du minimum skal modtage tre rykkere, hvoraf den sidste rykker vil gøre dig opmærksom på, at du er på vej til at havne som en dårlig betaler i RKI registret, såfremt du stadig ikke betaler dine regninger. Hvis du ender med at blive registreret i RKI, som er tidligere kendt under navnet Ribers Kredit Information, så vil du modtage information om, at du nu står i RKI.

Dårlige betalere, som bliver registreret i RKI, fordi de skylder penge, kan blive registreret enten i et åbent eller lukket register hos RKI. Hvis du skylder mere end 1000 kroner, vil du blive registreret i RKI i et åbent register, og alle RKI’s kunder kan derfor få indsigt i, hvorvidt du er en dårlig betaler eller ej. RKI’s kunder er pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige instanser, som opererer med lån eller kredit. Hvis du skylder alt mellem 200 kroner og 1000 kroner, vil du blive registreret i RKI i et lukket register. Når du står i et lukket register, vil du stadig stå i RKI, men dine oplysninger vil ikke være offentligt tilgængelige.

Hvordan kommer du ud af RKI?

Den nemmeste måde, hvorpå du kan komme ud af RKI, er ganske enkelt ved at betale de penge, du skylder. At stå i RKI kan gøre det svært for dig at låne penge eller få kredit hos nogen som helst pengeinstitutter. Hvis du ikke på nogen måde har mulighed for at komme ud af RKI, fordi du simpelthen ikke har pengene til at betale det, du skylder, så har du mulighed for at lave en betalingsaftale med en kreditor.

Hvis du får lavet en ordentlig aftale med en kreditor, kan du være heldig at blive slettet fra RKI registret, men hvis du hverken betaler dine regninger eller laver en aftale med en kreditor, vil du kun kunne have en registrering i RKI i max 5 år. Selvom du efter 5 år vil blive slettet fra RKI registret, så er det vigtigt at huske på, at din gæld ikke bliver slettet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du står i RKI, så kan du hurtigt tjekke det ved at logge ind med dit NemID på deres hjemmeside. Her har du mulighed for at kan få indsigt i, hvilke data Ribers Kredit Information har om dig. Hvis du er registreret som dårlig betaler, kan du hurtigt få et overblik over, hvor mange penge du skylder samt, hvem du skylder pengene til.

Hvis du står registreret som dårlig betaler, vil du have svært ved at kan låne penge hos nogen pengeinstitutter, og det gælder uanset om du er privatperson eller du ejer din egen virksomhed med eget cvr nr. Så snart du får betalt de penge, du skylder, vil du igen have mulighed for at låne penge hos banker og andre pengeinstitutter.


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)