Sådan tjener vi penge >

Hvad er RKI?

RKI er et register over dårlige betalere, som er ejet af firmaet Experian. RKI er tidligere kendt under navnet Ribers Kredit Information, men i dag betegnes det blot som RKI registret, idet selskabet er ejet af Experian.

RKI registrerer privatpersoner som er dårlige betalere, som pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige instanser kan få indsigt i.

Når du er registreret i RKI, vil banker, virksomheder og offentlige instanser kunne se din status som dårlig betaler, såfremt de har brug for at kende til din kreditværdighed.

Hvad er rki.png

Hvordan kommer du i RKI?

Privatpersoner kan komme i RKI, hvis du ikke er i stand til at betale din regninger. Som forbruger bliver du ikke registreret i RKI, når du glemmer at betale en enkelt regning. Ofte vil du modtage 3 rykkere, før du registreres som dårlig betaler.

Når du modtager din 3. rykker, vil du blive gjort opmærksom på, at du er ved at havne i RKI registret. Hvis du ender med at blive registreret i RKI, vil du modtage information om, at du nu står i RKI.

De fleste danske virksomheder vil altså sende rykkere omkring ubetalt gæld, før der foretages en indberetning til RKI eller Debitor registret.

Dårlige betalere som bliver registreret i RKI, kan blive registreret enten i et åbent eller lukket register hos Experian afhængig af beløbets størrelse.

Hvis du skylder mere end 1000 kr., vil du blive registreret i RKI i et åbent register, og alle RKI’s kunder kan derfor få indsigt i, hvorvidt du er en dårlig betaler eller ej.

RKI’s kunder er pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige instanser, som opererer med lån eller kredit.

Hvis du skylder mellem 200 - 1000 kr., vil du blive registreret i RKI i et lukket register. Når du står i et lukket register, vil du stadig stå i RKI, men dine oplysninger vil ikke være offentligt tilgængelige.

Hvordan kommer du ud af RKI?

Ønsker du at komme ud af RKI registret, er den nemmeste måde, at betale de penge du skylder tilbage. Hvis du skylder penge, har du mulighed for at kontakte dine kreditorer og lave en betalingsaftale.

Hvis du får lavet en ordentlig aftale med en kreditor, kan du være heldig at blive slettet fra RKI registret.

Hvis du hverken betaler dine regninger eller laver en aftale med en kreditor, vil du kun være registreret i RKI i 5 år. Selvom du efter 5 år vil blive slettet fra RKI registret, så er det vigtigt at huske på, at din gæld ikke bliver slettet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du står i RKI, så kan du hurtigt tjekke det ved at logge ind med dit NemID på deres hjemmeside. Her har du mulighed for at få indsigt i, hvilke data Ribers Kredit Information har om dig.

Hvis du er registreret som dårlig betaler, kan du hurtigt få et overblik over, hvor mange penge du skylder, samt hvem du skylder pengene til.

Hvad sker der når man er i RKI?

Når du lander i RKI registret, vil du opnå en status som dårlig betaler. Men så sidder du måske og tænker, hvad sker der, når man er i RKI?

Når du som privatperson kommer i RKI registret, vil det have flere konsekvenser. Det kan variere mellem mindre eller alvorlige konsekvenser, og det er derfor en god ide at undgå at komme i RKI eller Debitor registret.

Først og fremmest kan det have alvorlige konsekvenser, hvis du ønsker at låne penge. Du vil få meget begrænsede muligheder for at låne penge fra pengeinstitutter og banker, da de ikke er sikre på, at du kan tilbagebetale dit lån.

Når du er registreret i RKI, vil du ikke kunne optage nye lån, da låneudbydere vil kreditvurdere dig og din privatøkonomi, for at sikre at du kan tilbagebetale dit lån. Dog findes der enkelte låneudbydere, der vil tilbyde dig lån trods RKI

Udover at du ikke kan optage lån hos langt de flest låneudbydere, vil du bla. også få spærret dit benzinkort, blive nægtet at oprette nye mobilabonnementer samt købe nye ting på afbetaling.

Det kan altså være en god ide at få betalt al din gæld til kreditorerne, så du kan blive slettet fra RKI, da det ofte besværliggør dit liv. Har du brug for hjælp og rådgivning med din RKI, kan du kontakte Forbrugerrådet Tænk her

Hvem kan se jeg er i RKI?

Når du kommer i RKI registret, vil pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige myndigheder kunne få indsigt i gælden.

Banker, virksomheder og offentlige myndigheder ville kunne se din status som dårlig betaler, såfremt de har brug for at kende til din kreditværdighed. Det vil ofte ske, når du skal låne penge, da låneudbydere vil kreditvurdere dig.

Er du blevet registreret i RKI, vil det være tilgængeligt i nogle omstændigheder for relevante parter og kreditorer. Hvis en nuværende kreditor vælger at indberette dig til Ribers Kredit Information, vil det være synligt under alle omstændigheder for kommende kreditorer og låneudbydere.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu