Sådan tjener vi penge >

Hvad sker der hvis jeg ikke kan tilbagebetale mit forbrugslån?

Når du optager et forbrugslån, vælger du en løbetid. Løbetid er den tilbagebetalingsperiode, som du vil bruge på at betale lånet tilbage.

Det er vigtigt at du betaler den månedlige ydelse til tiden, da der kan forekomme dyre gebyrer og omkostninger, hvis du overskrider forfaldsdatoen. Hvis du kommer i en situation, hvor du ikke kan tilbagebetale dit forbrugslån, kan der forekomme flere forskellige konsekvenser. 

Hvis du ikke betaler den månedlige ydelse til tiden, vil du modtage en rykker. Hvis du modtager tre rykkere, uden at betale din gæld, vil du blive indberettet til RKI

For at havne i RKI skal du modtage mindst tre skriftlige rykkere. De første to rykkere må ikke varsle om RKI, og de skal sendes med min. 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal så varsle om RKI, og først efter at du har modtaget den, kan du blive indberettet.

Når du kommer i RKI, kan det blive svært at foretage nogen form for køb af produkter og services. Dine muligheder for bla. at låne penge, er helt udelukkede, og du kan få nej til kreditkort og til telefonabonnement. Som forbruger i RKI, vil du derudover sikkert også blive afvist i at kunne købe ting på afbetaling.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu