Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Find et stående lån

Det kan være svært at navigere rundt mellem de mange forskellige typer lån, der er at finde på markedet, når man skal låne penge. Der findes nemlig et hav af forskellige, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilket der passer dig bedst.

Et af de lån der måske kunne være noget for dig, er det et stående lån. Hvad et stående lån helt præcist er, kan du læse mere om her.

 

Hvad er et stående lån?

Et stående lån - også kaldet et afdragsfrit lån - er en type lån, hvor hele lånets beløb tilbagebetales ved lånets udløb. Du skal derfor ikke betale afdrag i løbet af lånets løbetid.

Kendetegnet ved et stående lån er nemlig, at det eneste du betaler i ydelse hver termin, er renter, og sådan forholder det sig gennem hele lånets løbetid. Afdragene udskydes hermed til den sidste termin, og betales her.

Et stående lån adskiller sig fra andre afdragsfrie lån. Måden hvorpå det adskiller sig, er ved, at andre afdragsfrie lån som regel kun er afdragsfrie i en vis rum tid, hvorefter du skal betale afdrag løbende ligesom ved andre lån.

Ved et stående lån er det hele lånets løbetid, der er afdragsfrit, hvor der kun betales renter. Lånet forfalder hermed ved udløb, hvor du enten skal indfri din gælder, eller du skal vælge at optage et nyt lån for at tilbagebetale det gamle stående lån.

Der er flere måder, hvorpå stående lån skiller sig ud. Særligt skiller det sig ud fra serielånet, hvilket er en type lån, hvor du betaler et fast afdrag hver termin, imens af renten falder løbende, jo tættere du kommer kommer på den sidste termin. Ved et serielån er der derfor tale om et fast afdrag, hvorimod et stående lån taler om en fast rente. Et stående lån har som regel også en kortere løbetid end et serielån og andre typer lån.

Er du nysgerrig efter at vide, hvad fordelene er ved et stående lån? Så læs mere i det følgende afsnit.

Stående lån

Stående lån

Fordelene ved et stående lån

Lige såvel som med andre lån, er stående lån i besiddelse af en række fordele. En af de største fordele er, at du kun skal betale et lavt beløb hver måned for at opretholde dit lån i form af en fast rente. Det betyder, at du ikke er særlig økonomisk belastet i løbet af din løbetid med et stående lån.

Med en fast rente der skal betales hver termin, har du derfor muligheden for at kunne spare op - enten til dig selv eller til lånet, som skal tilbagebetales ved sidste termin.

En anden fordel er, at et stående lån som hovedregel har en kort løbetid, hvilket giver dig en forholdsvis lav rente. Jo kortere løbetid du vælger, jo lavere vil din rente som regel også være.

Hvem kan foretage et stående lån?

Hvem der kan foretage et stående lån, er op til den enkelte låneudbyder af lånet, men som hovedregel kan alle foretage et stående lån, så længe låneudbydernes krav opfyldes. Som regel er de krav, der skal opfyldes, at du skal være i en alder af 18 år eller mere, have et dansk CPR-nummer, være bosat i Danmark og ikke må være registreret ved RKI.

Disse krav er til for at beskytte låneudbyderne selv såvel som dig. Opfylder du disse krav, er der nemlig en større chance for, at du betaler lånet tilbage inden for den aftale løbetid.

Et stående lån er for dig, der tør tage chancen eller som har en stabil økonomi. Går tingene som de skal, kan du nemlig ende med at spare mange penge, ved at vælge denne type lån.

 

Hvad er løbetid på et lån?

Løbetid er et udtryk for den fulde periode, hvor du skal afdrage på lånet. Løbetiden, på et givent lån, aftales på forhånd, når du optager et lån. Derfor er det ofte en god idé at tænke langsigtet, når du fastlægger løbetiden på dit lån. 

Stående lån oversigt

Stående lån oversigt

Author