Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Billån beregner

Billån beregner

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 25. marts, 2022 | Læsetid 7 minutter

Låneberegner vil blive placeret her

Går du og overvejer at købe en bil, så går du nok også med en række tanker og overvejelser omkring finansieringen af din bil. Der findes mange mulighed for billån og en lang række forskellige låneudbydere, og derfor er dine muligheder gode og fleksible.

For at finde frem til det bedste billån for din situation, så bør du beregne og sammenligne billån, før du optager et lån. Fordi udvalget er så stort, så er det vigtigt at kende til sine muligheder, så du får optaget det bedste lån til dine behov. 

Ved brug af en online låneberegner kan du hurtigt få en overblik over dine omkostninger for et lån. Dette kan du dermed anvende til at sammenligne billån fra forskellige låneudbydere. Dermed har du et godt indblik i dine muligheder, så du kan tage den bedste beslutning for dit billån.

Sådan beregner du et billån

Når du vil anvende låneberegneren til at forstå dit billån, så er der en række faktorer, som du skal kende til, for bedst muligt at få beregnet dit billån. 

Lånebeløb

Lånebeløbet er det beløb, som du vil låne til udbetalingen af din bil. Dermed afhænger lånebeløbet af, hvor stort eller lille et beløb, du har behov for at låne. Oftest er mindre lånebeløb en billigere løsning, da gælden indfries hurtigere med en kort løbetid.

Lånebeløbet tager ikke højde for andre omkostninger og gebyrer, som kan være en del af et billån. Der er oftest er stiftelsesgebyr ved et billån, som er uafhængigt af lånebeløbet. Derfor skal du altid sætte lånebeløbet til at være den pris, som du skal betale til udbetalingen af din bil. 

Løbetid

Løbetiden for et lån varierer særligt efter dit økonomiske råderum. Løbetiden påvirker nemlig den månedlige ydelse. Jo kortere en løbetid, jo højere er renten oftest, da gebyrerne på lånet skal indfries inden for kort tid. Derfor er løbetid særligt vigtigt at overveje, så dit eget budget kan gå op.

Billån med en længere løbetid viser sig oftest at være billigst i det lange løb. Her får du nemlig en lavere rente, så den månedlige ydelse er lav. Til gengæld kan der være større stiftelsesomkostninger forbundet med en lang løbetid.  

Rente

Renten på et billån er det beløb, som du betaler for lånet over tid. Oftest får du en bestemt rente i en periode af lånet, som så kan ændre sig på et senere tidspunkt i tilbagebetalingsperioden. 

Renten på et billån er forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. Rentens størrelse svinger meget, og derfor er det vigtigt at have denne overvejelse med, når du vil beregne dit lån. 

En lav rente betyder ikke nødvendigvis, at et billån er billigt. For selvom renten er afgørende for lånets pris, så er der også andre udgifter forbundet med et billån. For eksempel kan høje stiftelsesomkostninger gå ind og hæve den månedlige ydelse på er billån. 

Udbetaling

Du kan få en bedre rente på langt de fleste billån, hvis du selv kan udbetale en del af bilens pris. Når du betaler en procentdel af udbetalingen til bilen selv, så får du oftest en lavere rente på dit lån. Dette er fordi din egen udbetaling fungerer som en økonomisk sikkerhed, og dermed kan prisen på dit lån blive lavere. 

Hvis du selv kan lægge en del af udbetalingen til bilen, så er størrelsen på lånebeløbet mindre. Jo højere en procentdel af udbetalingen, du selv betaler, jo lavere bliver din rente på billånet. 

Sådan sammenligner du et billån

For at finde det bedste billån til dine behov, kan du med fordel sammenligne mulige billån fra forskellige låneudbydere. Dette kan du gøre ved brug af låneberegneren, hvor du kan indhente tilbud fra forskellige låneudbydere, baseret på dine kriterier for lånet. 

Der kan være en stor forskel på prisen på billån, og derfor er der en række faktorer, som du med fordel kan kigge på, når du sammenligner billån. 

Månedlig betaling

Den månedlige betaling er én vigtig faktor at sammenligne. Dette kan du nemlig først og fremmest anvende til at lægge dit månedlige budget og vurdere, om du har økonomisk råderum til lige netop dén størrelse billån.

De fleste billån er et annuitetslån. Dette betyder, at du skal betale den samme ydelse hver måned, indtil du har indfriet dit billån. Denne månedlige ydelse er baseret på lånets størrelse og debitor renten. 

Du kan derfor med fordel undersøge, hvordan din månedlige betaling kan ændre sig, hvis du ændrer på enten lånets størrelse eller din ønskede rente. Derudover bør du også være opmærksom på eventuelle stiftelsesomkostninger, som kan øge eller sænke din månedlige ydelse. 

Omkostninger i alt

Omkostninger i alt er den vigtigste faktor, når du vil sammenligne forskellige billån. ÅOP, årlige omkostninger i procent, er et nøgletal, som indeholder alle gebyrer, renter og omkostninger, som du skal betale for dit billån om året. 

Jo lavere ÅOP, desto billigere er billånet. Det er dog vigtigt, at du kun sammenligner ÅOP på billån med samme løbetid. ÅOP stiger og falder nemlig som direkte produkt af løbetiden. Derfor kan du ikke sammenligne et billån ÅOP, hvis ikke løbetiden er den samme for begge lån. 

Tilbagebetaling

Løbetiden på dit billån vil til en hvis grad afhænge af bilens alder. De fleste låneudbydere vil have billånet tilbagebetalt i samme hastighed, som bilens værdi forventes at falde. Dette er en måde for låneudbydere at sikre, at de ikke har flere penge bundet op i en bil, end hvad bilen egentlig er værd. 

Sammenlign også beløbet for din tilbagebetaling. Både lånets løbetid, samt størrelsen af lånet, afgør hvor stort et beløb, som du egentlig skal betale tilbage.  

De bedste billån

Hvad der udgør det bedste billån afhænger af dine specifikke behov og din økonomi. Derfor er det meget forskellige, hvad der udgør de bedste billån. En overskuelig måde at undersøge gode billån på, er ved at anvende den online låneberegner, så du kan beregne dit lån, samt sammenligne prisen på forskellige billån.

For at finde det bedste billån til din egen situation, så kan du overveje, hvor længe du vil beholde bilen. Dette kan nemlig både have betydning for den ønskede rente på lånet, samt for stiftelsesomkostningerne på dit billån. Hvis du vil have bilen i en kort periode, så kan du opleve en højere rente imod lave etableringsomkostninger. 

Du kan også overveje, hvor lang en løbetid du ønsker for dit lån. Oftest gælder fingerreglen, at jo længere en løbetid på et lån, jo lavere er den månedlige ydelse for et lån. Dog kan det også nogle gange betyde, at den samlede pris for lånet er dyrere, end et lån med en kort løbetid. 

Sidst men ikke mindst bør du overveje prisen på billånet. Denne er påvirket af renter og gebyrer, og dermed bør du medregne disse, når du vil finde det bedste billån.

De billigste billån

Med de mange udbydere af billån kan det være overvældende at finde de billigste muligheder. Derfor er låneberegneren beregnet til at sammenligne priser, gebyrer og løbetid på billån fra mange forskellige låneudbydere, så du kan finde det billigste billån.

For at finde det billigste billån er der nogle overvejelser, som du bør foretage dig angående finansieringen af bilen. Du bør for det første overveje, hvor stor en del af udbetalingen til bilen du selv kan lægge. Som nævnt tidligere får du oftest en lavere rente, jo større en del af udbetalingen du selv kan lægge. 

Du bør også overveje størrelsen på lånet, da dette også afgør, om det er et billigt lån eller ej. Overvej derfor hvor dyr en bil du har råd til, og anvend låneberegneren til at teste forskellige lånebeløb. Dermed kan du nemmere få et overblik over de samlede omkostninger. 

Sidst men ikke mindst skal du overveje løbetiden for et lån. Det er nemlig vigtigt, at du optager et lån som du har økonomisk råderum til at afbetale om måneden. Fordi løbetiden påvirker den månedlige ydelse direkte, kan du overveje et billån med en lang løbetid. Her vil den månedlige ydelse oftest være lavere, end et lån med en kort løbetid. 

Billån banker

Der findes en lang række forskellige store banker, som kan tilbyde dig billån. Store banker som Nordea, Nykredit, Jyske Bank, Danske Bank og så videre har oftest forskellige priser og tilbud på billån. 

Oftest kan prisen på et billån fra en bank komme an på, om du allerede er kunde i banken eller er medlem af en bestemt fagforening eller organisation. Derfor kan det i nogle tilfælde være fordelagtigt at skifte bank, hvis du kan få et billigt billån hos en bestemt bank.

FAQ

Hvor meget kan jeg købe bil for?

Dette afhænger af din økonomiske situation. Den månedlige ydelse afhænger af lånebeløbets størrelse, løbetiden på lånet og debitor rente.

Hvad er en god ÅOP for billån?

En god ÅOP for et billån kan komme helt ned på omkring 3%. Dette tal kan dog afhænge af, om du selv betaler en del af udbetalingen eller ej.

Kan man låne til bil i friværdi?

Ja, det kan du godt. Du kan foretage billån med pant i boligen, hvilket i mange tilfælde er den billigste måde at finansiere en bil på.

Hvad koster det at låne 100.000 til bil?

Prisen på et lån på 100.000 afhænger af løbetiden og debitor renten.

Hvad koster det at låne 200.000 til bil?

Prisen på et lån på 200.000 afhænger af løbetiden og debitor renten.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)