Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Spinner

Går du og overvejer at købe en ny bil, skal du sikkert også finde finansiering til dit bilkøb. Der findes mange lånemuligheder hos en lang række velkendte låneudbydere. Har du fundet bilen som passer dig og dine behov, har du altså gode og fleksible muligheder for at finansiere købet.

For at finde det bedste og billigste billån, er det en god ide at beregne og sammenligne billån. Der findes mange låneudbydere, og du bør af den årsag danne et overblik, for at optage det bedste billån med gode lånevilkår, da du kan spare mange penge ved at vælge det rigtige lån.

Når du anvender en online låneberegner, kan du hurtigt danne overblik over omkostninger med et lån, samt finde dine lånemuligheder. Det giver dig mulighed for at sammenligne billån fra flere låneudbydere, så du kan tage den bedste beslutning uden skjulte gebyrer.

Sådan beregner du et billån

For at anvende vores låneberegner, er der en række faktorer, som du bør kende, for at beregne dit billån bedst muligt. Vi har samlet et overblik her, for at gøre det nemt og overskueligt for dig og din låneproces. 

Sådan beregner du et billån

Sådan beregner du et billån

Lånebeløb

Lånebeløb er det beløb, som du vil låne til dit bilkøb. Lånebeløbet afhænger altså af, hvor meget du har behov for at låne. Oftest er lånet billigere, jo lavere et lånebeløb du optager, da lånet hurtigt er indfriet igen.

Ofte vil dit lånebeløb til en bil være bilens pris minus den udbetaling, som du selv har mulighed for at lægge. Lånebeløb indgår ikke i lånets ÅOP, da det ikke er en omkostning oven på det lånte beløb. 

Løbetid

Løbetid er den periode, du vil tilbagebetale lånet i. Billånets løbetid påvirker den månedlige ydelse, lånets pris og lånets ÅOP.

Derfor kan du justere i løbetiden i lånereberegneren, så du vælger en løbetid, der passer din økonomi og dine behov. 

Du skal vælge lånets løbetid efter dine kørselsbehov, da bilen taber værdi, jo mere du kører den.

Du bør altså vælge en kortere løbetid, hvis du skal bruge bilen meget. Du bør også maksimalt vælge en løbetid på 8 år.

Når du skal sammenligne ÅOP, er det vigtigt at lånets løbetid på alle lånetilbuddene, er den samme. Det skyldes da løbetiden, kan have indvirkning på lånets ÅOP. 

Rente

Renten er et beløb, du betaler over hele lånets løbetid. Når du optager et billån, kan du enten få en fast eller variabel rente. Men så sidder du måske og tænker, hvad er forskellen på en fast - og variabel rente?

Optager du et billån med en fast rente, vil renten ikke svinge i løbet af tilbagebetalingsperioden. Renten vil oftest være højest lige når du optager lånet, dog vil du opnå en sikkerhed, da du ikke skal bekymre dig om store sving i den månedlige ydelse.

Vælger du et billån med en variabel rente, kan din rente svinge i løbet af låneperioden. Renten er oftest den laveste mulighed, lige når du optager lånet. Dog får du ikke samme sikkerhed med en variabel rente, og den kan altså stige i løbet af din låneperioden.

En lav rente betyder ikke nødvendigvis, at lånet er billigt, da de resterende omkostninger kan være dyre. Nogle låneudbydere tilbyder lave renter, dog kan du få tårnhøje etableringsomkostninger, som gør den månedlige ydelse høj. 

Udbetaling

Du kan opnå et billigere billån, jo større en udbetaling du kan lægge. Renten falder, jo større en udbetaling du lægger, da din udbetaling fungerer som en sikkerhed for långiveren. Ofte forventes det at du som låntager, kan lægge en udbetaling på mellem 10 - 20 % afhængigt af lånevilkårene. 

Beregn dit billån her og nu med vores beregner

Ønsker du at beregne dit billån her og nu, kan du gøre brug af vores låneberegner. Vores billån beregner er super nem at bruge, og gør det muligt at beregn dit billån. Ønsker du at få et billån, kan du beregne dit lån samt få et overblik over, hvem du kan få et billån hos.

Alle vores billån på siden er godkendt af finanstilsynet og er derfor inde under lovgivningen, således at du ikke ser lån over 25% ÅOP.

Sådan sammenligner du et billån

For at finde billige billån, kan du med fordel sammenligne lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Du kan finde lånetilbud, ved at gøre brug af vores billån beregner. Her kan du med få klik, få et overblik over dine muligheder for at optage dit ønskede lån.

Sådan sammenligner du et billån

Sådan sammenligner du et billån

Når du sammenligner billån, er der en række faktorer, som du kan kigge på. Vi har gjort det super nemt for dig, og samlet et overblik over disse faktorer.

Månedlig betaling

Den første faktor ved dine lånetilbud som du kan sammenligne, er den månedlige ydelse. Dette kan du gøre ved at lægge et månedligt budget over din privatøkonomi, og se hvor meget du har råd til at betale om måneden.

Den månedlige ydelse er baseret på lånebeløb, rente og andre omkostninger, som der måtte være i lånet. Du betaler denne månedlige ydelse i hele låneperioden, indtil din tilbagebetaling er færdig.

Den månedlige ydelse kan ændre sig, afhængigt af lånets finansielle detaljer. Du bør være opmærksom på omkostninger såsom etableringsomkostninger, som kan øge eller sænke den månedlige ydelse på billånet. 

Omkostninger i alt

Når du skal sammenligne billån, bør du tage højde for lånets ÅOP. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og angiver lånets reelle pris. Du bør altid sammenligne ÅOP, da det indeholder alle omkostninger, og dermed kan hjælpe dig med at finde det billigste billån.

Når du skal låne, skal låneudbyderen informere dig om lånets ÅOP. Den ÅOP du får oplyst for lånet, indeholder omkostninger som renter, etableringsomkostninger, gebyrer og øvrige omkostninger.

Jo lavere en ÅOP, jo billigere er lånet. Når du skal sammenligne de årlige omkostninger på dine lånetilbud, er det vigtigt at de har samme løbetidsperiode. Din ÅOP falder og stiger afhængigt af løbetidens størrelse, da den angiver hvor hurtigt, du skal betale lånets omkostninger.  

Tilbagebetaling

Når du skal vælge løbetid til dit billån, afhænger det også af bilens alder. Når du optager billån hos langt de fleste låneudbydere, vil de have, at du tilbagebetaler lånet i samme hastighed, som bilens værdi forventes at falde.

Når du skal sammenligne lån, vil både lånets størrelse og løbetid være med til at afgøre hvor meget den samlede betaling til bilen bliver. 

De bedste billån

Det bedste billån afhænger af dig og dine lånebehov, derfor er det meget forskelligt, hvad der kan betegnes som det bedste lån. Dog vil det ofte være det billigste lånetilbud, og et lån hvor du får fordelagtige og fleksible lånevilkår.

De bedste billån

De bedste billån

Det bedste billån afhænger af dig og dine lånebehov, derfor er det meget forskelligt, hvad der kan betegnes som det bedste lån. Dog vil det ofte være det billigste lånetilbud, og et lån hvor du får fordelagtige og fleksible lånevilkår.

Du kan til din egen fordel gøre brug af en billån beregner, hvor du med få klik kan beregne dit lån, samt få et overblik og sammenligne prisen på forskellige billån. Så er du også sikker på at du har råd til den rigtige bil. Beregn billån her på siden, hvor du blot skal udfylde lånebeløb, løbetid, stiftelsesomkostninger og debitorrenten.

Når du skal låne, kan du overveje, hvor længe du vil beholde bilen, for at finde det bedste og billigste billån til dig. Det kan nemlig have betydning for lånets rente og stiftelsesomkostninger.

Når du skal ansøge om dit billån til din næste bil, kan du også overveje, hvilken løbetid du vil have. Hvis du vælger en lang løbetid, vil den månedlige ydelse ofte også være lavere. Dog kan det også betyde, at lånets pris bliver dyrere end et billån med en kort løbetid.

Til sidst bør du overveje lånets pris, som er påvirket af, om du har en høj eller lav rente samt gebyrer. Du bør altså medregne disse faktorer, når du skal vælge dit næste lån.

De billigste billån

Du kan optage billån hos en lang række låneudbydere, og du har derfor gode muligheder for at optage et attraktivt lån tilpasset dine behov. De billigste lån til din nye bil er ofte lån med lave samlede kreditomkostninger, da bilens alder påvirker prisen.

De billigste billån

De billigste billån

Du kan optage billån hos en lang række låneudbydere, og du har derfor gode muligheder for at optage et attraktivt lån tilpasset dine behov. De billigste lån til din nye bil er ofte lån med lave samlede kreditomkostninger, da bilens alder påvirker prisen.

Skal du finde et billigt billån, kan du til din egen fordel gøre brug af en billån beregner. Vores billån beregner er lavet til at sammenligne dit ønskede billån hos de enkelte låneudbydere, så du kan finde det billigste lånetilbud.

Du bør også overveje bilens pris, da du kun bør låne et beløb, som du reelt kan tilbagebetale.

Du kan teste hvor meget du har mulighed for at låne med vores låneberegner, hvor du kan teste forskellige lånebeløb. Dermed kan du få et overblik over de samlede kreditomkostninger.

Det billigste lån afhænger ofte af din nye bil, især om du køber en benzin - og diesel bil eller en hybrid- og elbil. Skal du købe en ny elektrisk bil, kan du optage et fordelagtigt lån med et grønt billån. Med grønne billån kan du få bedre lånevilkår sammenlignet med traditionelle billån.

Til sidst bør du overveje løbetid, da det er vigtigt, at du har et økonomisk råderum til at betale den månedlige ydelse. Billånets løbetid påvirker den månedlige ydelse direkte. Vælger du en lang løbetid, vil den månedlige ydelse være lavere, og modsat stiger den månedlige ydelse, jo kortere tiden er.

Du kan få et billån uden gebyrer, dog vil renten typisk være højere. Således at en lån hos f.eks. autolånet, er gebyrfrit, men samlede kreditomkostninger er højere end andre lån.

Billån banker

Som låntager kan du også låne penge til din ny bil i banken. Store banker som Nordea, Nykredit, Jyske Bank, Danske Bank og andre tilbyder forskellige priser og tilbud på billån. 

Du kan finde danmarks billigste billån igennem Diba billån, som er en del af en anden bank.

Oftest kan prisen på et billån gennem banken, afhænge af om du er kunde i den enkelte bank eller medlem af bestemte fagforeninger og organisationer. Derfor kan det i nogle tilfælde være fordelagtigt at skifte bank, hvis du kan få et billigt billån hos en bestemt bank.

Billån udbetaling

Når du skal låne penge til en ny bil, skal du ofte lægge en udbetaling. Som forbruger kan du forvente at skulle lægge en udbetaling på mellem 10 - 20 %, dog afhænger det af den enkelte låneudbyder.

Men så sidder du måske og tænker, jeg har ikke mulighed for at lægge så stor en udbetaling. Der findes billån med - og uden udbetaling, men hvad er forskellen?

Billån med udbetaling

Når du skal optage et billån, skal du ofte lægge en udbetaling på mellem 10 - 20 % af bilens pris. Vælger du at optage et billån med udbetaling, kan du ofte opnå bedre lånevilkår.

Som låntager kan du ofte få en lavere rente ved at lægge en udbetaling. Når du får en lavere rente, vil du dermed også opnå en lavere månedlig ydelse. Du kan altså spare mange penge ved at optage et billån med en udbetaling.

Lånets løbe tid påvirker renter og gebyrer

For at få et billån uden for høje renter, skal man vælge en kortere låneperiode, da banken således hurtigere får sine penge, og dermed mindsker risikoen for at de kan tabe penge.

Billån uden udbetaling

Når du låner penge hos din bank eller en anden låneudbyder, kan du også være at optage billånet uden en udbetaling. Et billån uden udbetaling betyder, at du låner hele bilens pris.

Som forbruger giver dette lånetilbud dig mulighed for at købe din drømmebil, uden at skulle ave penge til rådighed på forhånd. Normalt koster et billån ofte mere hvis det er et billån uden udbetaling.

Det er nemmere at blive godkendt til et billån uden udbetaling, hvis du skal købe en ny bil. Skal du købe en brugt bil, kræver det ofte at du lægger en udbetaling.

Hvor kan jeg få et billigt billån?

Ønsker du et billig billån, afhænger det af en række faktorer. Der findes en række billige billån på det danske lånemarked, hvor du kan få den laveste og bedste rente.

Som forbruger kan du få et billån hos en række velkendte låneudbydere. Når du skal købe bil, foretager låneudbyderen en almindelig kreditvurdering. Den samlede kreditvurdering kan være med til at fastsætte hvilken rente, som låneudbyderen kan tilbyde dig.

Når du har sendt din ansøgning afsted, foretager låneudbyderen en kreditvurdering, ligesom når du ansøger om et almindeligt forbrugslån. Der foretages en kreditvurdering, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb.

At låne penge til bil kan være en god idé

Mange danskere har en bil. Og det er ikke så underligt, for en bil giver os mulighed for at komme hurtigt og nemt fra A til B. Men en bil koster både i anskaffelse og vedligeholdelse. Hvis du ikke har pengene til at købe en bil kontant, kan det være en god idé at låne til bil.

Der er flere fordele ved at låne til bil. For det første kan du få en bedre bil, end hvis du købte den kontant. For det andet kan du undgå at skulle betale store summer af gangen, men i stedet låne til bilen i mindre rater.

Det er dog ikke uden omkostninger at låne penge til bil. Du skal typisk betale renter og gebyrer på lånet, og det kan være en god idé at undersøge dette nøje, inden du låner penge til bil og eventuelt bruge en billån beregner.

Hos Lånlet.dk kan du f.eks. låne op til 75.000 kroner til din nye bil. Du kan låne til både personbil og varebil, og du kan vælge at afdrage over en periode på op til 8 år.

Grønt billån

Har du valgt at købe en elektrisk bil, har du mulighed for at optage grønt billån med fordelagtige lånevilkår og priser. Når du skal låne til en ny el-, hybrid- eller plug in hybridbil, har du mulighed for at få en rente på helt ned til 1 %.

Vælger du at ansøge om et grønt billån, kan banken ofte også tilbyde attraktive lånevilkår. Når du skal købe en almindelig benzin- eller dieselbil, skal du ofte lægge en udbetaling på 20 %. Med grønne billån kan du ofte nøjes med en udbetaling på 10%.

Mange vælger at støtte den grønne omstilling, hvorfor grønne billån bliver mere og mere populærer når folk låner til bilen.

Billånet anses som grønt, hvis bilen der lånes til igennem en given bank, til en el bil eller hybrid.

Det rådes, at når man bruger bilen til daglig transport, at man vælger en elbil, da elbiler ikke afgiver samme mængde Co2 og man derfor kan kører bilen med god samvittighed.

Hvor meget kan jeg købe bil for?

Det afhænger af din økonomiske situation, da du skal kunne tilbagebetale det lånte beløb. Den månedlige ydelse afhænger af lånebeløbets størrelse, lånets løbetid og den pålydende rente. 

Hvad er en god ÅOP for billån?

En god ÅOP er den laveste, du kan få til din lån. Dette tal kan afhænge af, hvor stor en udbetaling du selv kan lægge. Det er altså en god ide, at lægge så stor en udbetaling som du har mulighed for. 

Kan man låne til bil i boligens friværdi?

Ja, det kan du godt. Du kan optage billån med pant i boligen, hvilke i mange tilfælde er den billigste måde at optage lån til en ny bil på.

Hvad koster det at låne 100.000 til bil?

Prisen på et lån på 100.000 kr. til en bil afhænger af løbetiden og debitorrenten.

Hvad koster det at låne 200.000 til bil?

Prisen på et lån på 200.000 kr. til en ny bil afhænger af løbetiden og debitorrenten.

Author