Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Det er meget normalt at have flere forskellige lån, og ofte er et eller flere af dem et billån. På lånemarkedet ændrer renten og udvalg af billån sig ofte, og det er derfor i nogle tilfælde værd at overveje en omlægning af billån.

I nogle tilfælde kan du få en lavere månedlig ydelse og i andre tilfælde også en mindre restgæld. Du kan altså med andre ord opnå et billigere lån, og der er altså også penge at spare. For nogen kan en omlægning af dit nuværende lån føre til mere tryghed og fleksibilitet.

Det er ikke gratis at omlægge dit lån, og du bør af den årsag sammenligne prisen op mod de fordele, som du vil opnå ved at omlægge lånet.

Er dit billån for dyrt?

Har du en mistanke, om at dit billån er for dyrt, kan det være på at tide, at kigge på muligheden for at omlægge dit lån. For både renter og din privatøkonomi kan ændre sig, og lånet kan derfor godt blive dyrere for dig, end da du optog lånet.

Når renten falder, kan det være en god ide at begynde at kigge på en omlægning af lån. Har du et fastforrentet lån, kan du spare mange penge ved at omlægge lånet til en lavere rente. Du kan derudover vælge en kortere løbetid, og spare penge i det lange løb ved at indfri dit lån hurtigt.

Du bør derudover overveje at omlægge dit nuværende lån, hvis din privatøkonomi og livssituation ændrer sig. En omlægning af dit billån kan nogle gange give mere luft i din økonomi, så dit billån ikke er så dyrt for dig. 

Få flere billån tilbud

Det er en fordel at indhente flere lånetilbud online, for at danne et overblik over dine muligheder. Du kan optage og omlægge billån hos en række velkendte låneudbydere, og det kan af den årsag være en god ide at indhente flere tilbud.

Du kan til din fordel gøre brug af vores online låneberegner, hvor du med få klik kan beregne din lånemuligheder samt den månedlige ydelse. Det er en god måde at undersøge dine muligheder for at omlægge dit lån, da du får indblik i priserne og renten på billån.

Baseret på denne beregning kan du indhente lånetilbud, og derfor ansøge om låneomlægning. Dermed får du kun lånetilbud, som passer dig og dine lånebehov.

Sammenlign billån tilbud

Når du har indhentet dine lånetilbud fra forskellige låneudbydere, skal du til at sammenligne dine lånetilbud. Ved at sammenligne billån har du mulighed for at finde det billigste billån, så du kan omlægge dit eksisterende lån.

Men når du skal sammenligne lån, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal kigge på. Dog er der en række faktorer, som du bør kigge på. Vi har samlet et overblik over disse faktorer, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med sammenligningen. 

Månedlig betaling

Den første faktor du bør være opmærksom på, er den månedlige betaling. Ofte er et billån et annuitetslån, og du skal altså betale den samme ydelse hver måned, indtil hele dit lån er blevet tilbagebetalt. 

Da lånets månedlige ydelse er baseret på lånebeløb og renten, kan den månedlige betaling også ændre sig på dit billån. Derfor er det vigtigt at overveje den månedlige ydelse, når du vil foretage en omlægning af dit billån.

Det er særligt vigtigt at sammenligne den månedlige betaling, når du skal omlægge dit boliglån, billån eller anden type af lån. 

Det koster penge, når du omlægger dit lån. Disse omkostninger som er forbundet med en omlægning, har også betydning for, hvor høj en månedlig ydelse du skal betale. Det er til din egen fordel, at du sammenligner alle omkostninger forbundet med en omlægning hos forskellige låneudbydere. 

Samlede omkostninger

Den anden faktor som du kan sammenligne billån med, er lånets samlede omkostninger, også kaldet ÅOP. ÅOP betyder lånets årlige omkostninger i procent, og angiver lånets reelle pris.

Når du skal sammenligne billån, er det en fordel at kigge på lånets ÅOP. Alle lånets omkostninger indgår i din ÅOP, og det gælder etableringsomkostninger, renten, gebyrer og øvrige omkostninger. Det er altså en god og nem måde sammenligne dine lånetilbud.

Når du anvender ÅOP til sammenligne billån, undgår du derudover skjulte gebyrer og omkostninger. Dog er det vigtigt at sammenligne lån med samme løbetid, da din ÅOP kan ændre sig afhængig af løbetiden.  

Tilbagebetaling

Som tidligere nævnt har tilbagebetalingsperioden en direkte indvirkning på lånets ÅOP, og derfor kan det også være en god ide at have den med i din sammenligning. Når du anvender låneberegneren, kan du se hvordan din ÅOP ændrer sig efter den valgte løbetid.

Vælger du et lån med en kort løbetid, vil din ÅOP være højere, da lånets omkostninger skal afdrages i løbet af kortere tid. Ønsker du et billån med en lang løbetid, vil din ÅOP også falde.

Når du skal omlægge dit billån, kan du spare penge i det lange løb ved at vælge en kortere løbetid. Dog skal du have et økonomisk råderum til at ændre løbetiden, og dermed også ÅOP`en på dit lån.  

Sådan omlægger man et billån

Når du omlægger dit lån, betyder du at skifter dit eksisterende lån ud med et nyt lån. Her får du mulighed for at få en ny rente, løbetid og andre nye lånevilkår, som kan spare dig penge. Du kan omlægge dit lån hos den samme låneudbyder, eller det kan være hos en ny.

Når du har overvejet og undersøgt dine muligheder grundigt, kan du komme i gang med processen. Når du omlægger dit billån, optager du egentligt et nyt lån, som du anvender til at indfri det originale lån.

Man kan med andre ord sige, at du opsiger det originale lån og optager et ny. Du skal af den årsag kende alle rettigheder og altså opsigelsesbetingelser for det originale lån, samt prisen og renten på dit lån. 

Find de bedste billån

Det bedste billån er et lån, som passer dig og dine lånebehov bedst. Der er af den årsag ikke et overordnet svar på, hvad det bedste billån er. Dog kan du gøre brug af en online låneberegner, som den du bla. finder her på siden, som gør det super nemt og overskueligt at finde ud af det.

Skal du lægge dit lån om, kan du undersøge alle dine lånemuligheder med en låneberegner. Vores låneberegner kan med få klik beregne den månedlige ydelse på dit ønskede lån, samt give dig et overblik over dine muligheder på lånemarkedet.

Når du skal låne penge til en ny bil, kan du bla. overveje, hvor længe du vil beholde bilen, inden du ansøger om et lån. Det kan nemlig have indvirkning på renten og etableringsomkostninger. Hvis du kun vil have bilen i en kort periode, kan en højere rente imod lave etableringsomkostninger være en fordel. 

Derudover kan du overveje, hvor lang en løbetid du vil have. Vælger du en lang løbetid, vil du også få en lavere månedlig ydelse. Dog vil lånets samlede pris være højere, sammenlignet med et lån hvor du har en kort løbetid.

Til sidst bør du overveje prisen, for at finde det bedste lån. Prisen er baseret på renten, gebyrer og øvrige omkostninger, og de skal derfor alle medregnes. 

Find de billigste billån

Der findes i dag mange låneudbydere, og det kan derfor godt virke svært og uoverskueligt at finde det billigste billån. Når du skal finde det billigste billån, vil faktorer såsom stiftelsesomkostninger, om du får en fast eller variabel rente og løbetid have en indflydelse på prisen.

Når du skal undersøge dine muligheder, for at optage det billigste billån, er der en række faktorer du bør overveje. Først og fremmest bør du overveje, hvor stor en udbetaling du kan lægge. Jo større en udbetaling du kan lægge, jo lavere rente vil du få. 

En faktor som også har indflydelse på lånets pris, er lånebeløbet. Du bør af den årsag overveje, hvor dyr en bil du har råd til. Ved at beregne prisen på et lån med forskellige lånebeløb, kan du få et indblik på omkostningerne, og om du har luft i økonomien til det.

Til sidst har løbetiden også en indflydelse på lånets pris, og du bør derfor overveje den for at opnå det billigste billån. Du skal kunne betale den månedlige ydelse, og derfor kan det for nogle være en god ide med en længere løbetid, da du opnår en lavere månedlig ydelse.

Kan omlægning af lån betale sig?

Om det kan betale sig at omlægge dit lån, afhænger af din individuelle situation. Det kan ofte enten betale sig, fordi den samlede pris på dit lån bliver lavere, eller du kan opnå en lavere månedlig ydelse. 

Hvornår er det bedst at indfri et lån?

Det afhænger af, om du har et fastforrentet lån og lånets løbetid. Dog er det som regel bedst at indfri dit lån hurtigst muligt, så du skylder færre penge. 

Hvilket lån kan bedst betale sig?

Det afhænger af din privatøkonomi og dine lånebehov. Dog afhænger det også af om du køber en benzin- og dieselbil eller en hybrid- og elbil, da du kan opnå fordelagtige lån med et grønt billån, som er øremærket til køb af elektriske køretøjer.

Author