Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvad er en lånebroker?

Hvad er en lånebroker?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

En lånebroker er din nemmeste vej til at få indhentet flere forskellige lånetilbud fra flere forskellige banker - blot med én enkelt ansøgning. Det er altså en super nem måde at sammenligne forskellige lån på, fordi du får muligheden for at sammenligne konkrete tilbud, som er tilpasset dig og din personlige låneansøgning. Fænomenet lånebroker er som sådan ikke noget nyt - men det er måske nyt for nogen. Er du ny i låne-verdenen eller er du en gammel kending og blot nysgerrig på, hvad en lånebroker egentlig er for noget? Så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne artikel giver vi dig nemlig svar på de oftest stillede spørgsmål, som bliver stillet i forbindelse med brugen af en lånebroker.

Nyhed på TjekLån

Tilbud fra op til 6 banker

Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,11 - 21,77 %
Få tilbud fra 7 banker Få svar med det samme
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.1250 kr. Variabel debitorrente: 7 % ÅOP: 4,11 - 21,77 % Månedlig ydelse: 11,61 kr. Samlede kredit omk.: 51.830 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 151.830 kr.

Hvor mange banker giver et lånetilbud?

Ved at bruge en god lånebroker - som for eksempel Morebanker - kan du få gode lånetilbud fra helt op til fire forskellige banker. Jo flere banker, som en lånebroker samarbejder med, jo flere lånetilbud kan du altså være heldig at få. Og ved at bruge en lånebroker kan du få op til flere forskellige lånetilbud på baggrund af én enkelt låneansøgning. Bruger du Morebankers service kan du altså få hele fire forskellige lånetilbud ved blot at ansøge én gang, hvilket vil spare dig som forbruger for enormt meget tid, som du ellers selv skulle have brugt på at indhente lånetilbud hos hver enkelt bank. Du har dermed mulighed for at finde et billigt lån på meget kort tid. Den tidsmæssige udfordring, der afholder mange fra at indhente forskellige tilbud, kan nu løses ved at gøre brug af en lånebroker, fordi din lånebroker gør al arbejdet for dig, så du blot skal slappe af og vente på at modtage lånetilbud.

Hvor mange banker giver et lån?

Hvordan ansøger jeg?

Det er faktisk nemmere end man lige tror at ansøge om et lån hos en lånebroker - og det er naturligvis også én af lånebrokernes vigtigste missioner, nemlig at gøre det så nemt og bekvemt som muligt for dig som forbruger at ansøge hos dem. Faktisk foregår ansøgningsprocessen blot i tre nemme trin: Gratis ansøgning, modtagelse af lånetilbud og valg af dit nye lån. Det er gratis at gøre brug af en lånebroker, hvorfor det naturligvis er helt uforpligtende for dig at sende en ansøgning afsted. Når du har indtastet din låneansøgning - som blot består af ønsket lånebeløb, ønsket løbetid samt nogle få personlige informationer, kan du læne dig tilbage og vente på at modtage relevante lånetilbud fra lånebrokerens samarbejdspartnere. Ved at indhente flere forskellige lånetilbud har du et meget bedre grundlag for at vælge dit nye lån, fordi du har mulighed for at sammenligne forskellige lån, som passer til de behov, du har og de informationer, du har indtastet i din låneansøgning.

Hvad sker der når man ansøger gennem en lånebroker?

Når du ansøger om et lån via en lånebroker bliver din ansøgning sendt ud til alle de banker, som din lånebroker samarbejder med. Og lånebrokeren klarer alt det besværlige papirarbejde for dig, som ellers havde fulgt med, hvis du selv skulle sidde med flere forskellige ansøgninger til flere forskellige banker. Når du har sendt din ansøgning afsted via din lånebroker, kommer den automatisk afsted til de banker, som brokeren har et samarbejde med. Og det er typisk nogle særligt udvalgte banker, som kan tilbyde meget fornuftige og fordelagtige vilkår for dig om låntager - da lånebrokerne jo har en mission om at kunne tilbyde deres kunder de bedst mulige lån på markedet. Når bankerne har modtaget din ansøgning går de i gang med at lave et kredittjek på dig, så de kan finde ud af, om de kan låne dig penge. Og når dette kredittjek er foretaget, får du tilsendt et lånetilbud - direkte fra banken.

Du kan vælge at se på de enkelte tilbud enkeltvis, eller du kan vente til du har fået svar fra samtlige banker og derefter begynde at sammenligne lånene, så du vælger det, som er bedst eller billigst, eller som passer bedst til dig. Du bør dog her væbne dig med tålmodighed, fordi bankerne måske kommer til at kræve en del informationer fra dig, som ikke er en del af den oprindelige ansøgning, som du laver hos din lånebroker. Et kredittjek kræver nemlig at banken får en vis form for indsigt i din økonomi.

Hvad sker der når man ansøger gennem en lånebroker?

Hvor hurtigt får jeg svar?

Svaret på din låneansøgning kommer i forskelligt tempo afhængigt af hvilken bank, du afventer svar fra. Nogle banker har ekstremt hurtig behandlingstid på alle deres ansøgninger, hvorfor du måske kan forvente svar inden for blot et par minutter, mens andre måske først sender dig et lånetilbud efter et par dage. Dette vil dog blot give dig ekstra god tid til at læse og forstå de hurtige lånetilbud førend du kan begynde at sammenligne dem. Det er forskelligt fra bank til bank, om du overhovedet modtager et svar, hvis ikke de kan tilbyde dig et lån, så dette bør du også være opmærksom på, så du ikke sidder og venter på et lånetilbud fra en bank, som allerede har angivet, at du kun hører fra dem, hvis de kan tilbyde dig et lån. Vær også opmærksom på, at du ikke kan forvente et svar fra de banker, som ikke tilbyder lån i den størrelsesorden, du har ansøgt. Det er nemlig ikke alle online banker, der tilbyder lån i de samme størrelser, så hvis du har ansøgt om et stort lån er det ikke sikkert, at du får lige så mange lånetilbud som hvis du havde ansøgt om et mindre beløb.

Hvem kan ansøge?

Der er stort set ingen grænser for hvem der kan ansøge om et lån via en lånebroker, men der er selvfølgelig nogle krav, som du skal overholde før du kan ansøge om lån - ligesom hvis du ansøgte om lån uden om en lånebroker. Det er dog kun nogle få og relativt simple krav, som de fleste lever op til. For det første skal du være fyldt 18 år, så du har råderetten over din egen økonomi og din egen bankkonto. Det kræver desuden, at du har et dansk CPR-nummer og en dansk bankkonto, så du kan få udbetalt pengene via en NemKonto. Slutteligt må du ikke være registreret i RKI eller andre skyldnerregistre, da det er de færreste banker, der tilbyder lån til nogen, der er registreret i RKI.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)