Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

En lånebroker gør det muligt at få indhentet lånetilbud fra flere forskellige banker med en enkelt ansøgning. Det er altså en super nem måde at sammenligne forskellige lån på, da du får muligheden for at sammenligne konkrete tilbud, som er tilpasset dig og din personlige låneansøgning.

Fænomenet lånebroker er som sådan ikke noget nyt - men det er måske nyt for nogen. Er du nysgerrig på, hvad en lånebroker egentlig er for noget? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

I denne artikel giver vi dig nemlig svar på de oftest stillede spørgsmål, som bliver stillet i forbindelse med brugen af en lånebroker.

Hvor mange lånetilbud modtager jeg?

Ved at bruge en god lånebroker, kan du få gode lånetilbud fra en lang række velkendte låneudbydere. Jo flere banker, som en lånebroker samarbejder med, jo flere lånetilbud kan du være heldig at få. 

Du har dermed mulighed for at finde et billigt lån på meget kort tid. Du slipper for besværet, med at skulle ansøge hos de enkelte låneudbydere, da din lånebroker gør alt arbejdet for dig, så du blot skal slappe af og vente på at modtage lånetilbud.

Som  forbruger vil du ofte kunne anvende en lånebroker, uden at det koster dig noget. Du kan som forbruger ofte anvende disse sammenligningstjenester gratis og helt uforpligtende, som gør den tilgængelig for alle. 

Hvordan ansøger jeg?

Det er faktisk nemmere end man lige tror at ansøge om et lån hos en lånebroker - og det er naturligvis også én af lånebrokernes vigtigste missioner at gøre det så nemt og bekvemt som muligt for dig som forbruger at ansøge hos dem.

Ansøgningsprocessen foregår blot i tre nemme trin: 

  • Gratis ansøgning

  • Modtag lånetilbud

  • Vælg dit nye lån

Når du har indtastet din låneansøgning - som blot består af ønsket lånebeløb, løbetid og nogle få personlige informationer, kan du læne dig tilbage og vente på at modtage relevante lånetilbud fra lånebrokerens samarbejdspartnere.

Ved at indhente flere forskellige lånetilbud har du et meget bedre grundlag for at vælge dit nye lån, da du har mulighed for at sammenligne forskellige lån, som passer dig og dine lånebehov. 

Hvordan ansøger jeg gennem en lånebroker?

Når du ansøger om et lån via en lånebroker, bliver din ansøgning sendt ud til alle de banker, som din lånebroker samarbejder med. Lånebrokeren klarer alt det besværlige papirarbejde for dig, som ellers havde fulgt med, hvis du selv skulle sidde med flere forskellige ansøgninger. 

Når du har sendt din ansøgning afsted via din lånebroker, kommer den automatisk afsted til de banker, som brokeren har et samarbejde med. Det er typisk nogle særligt udvalgte banker, som kan tilbyde meget fornuftige og fordelagtige vilkår for dig som låntager. 

Når bankerne har modtaget din ansøgning går de i gang med at lave et kredittjek af dig, så de kan finde ud af, om de kan låne dig penge. Når dette kredittjek er foretaget, får du tilsendt et lånetilbud - direkte fra banken.

Du kan vælge at se på de enkelte tilbud enkeltvis, eller du kan vente til du har fået svar fra samtlige banker og derefter begynde at sammenligne lånene. Det er en god ide, så du vælger det lån, som passer bedst til dig. 

Du bør være tålmodig, da bankerne måske kommer til at kræve en del informationer fra dig, som ikke er en del af den oprindelige ansøgning hos din lånebroker. Et kredittjek kræver nemlig, at banken får en vis form for indsigt i din økonomi.

Hvor hurtigt får jeg svar?

Svaret på din låneansøgning kommer i et forskelligt tempo afhængigt af hvilken bank, du afventer svar fra. Nogle banker har ekstremt hurtig behandlingstid på alle deres ansøgninger, hvor du kan forvente svar inden for et par minutter, mens andre først sender dig et lånetilbud efter et par dage. 

Det er forskelligt fra bank til bank, om du overhovedet modtager et svar, hvis ikke de kan tilbyde dig et lån. Du bør af den årsag være opmærksom på dette, så du ikke sidder og venter på et lånetilbud fra en bank, som blot vil svare, hvis de kan tilbyde dig et lån. 

Du vil ikke modtage svar fra de banker, som ikke tilbyder dit ønskede lån. Det er nemlig ikke alle online banker, der tilbyder lån i de samme størrelser. Har du ansøgt om et stort lån, er det ikke sikkert, at du får lige så mange lånetilbud, som hvis du ansøger om et mindre beløb.

Hvem kan ansøge hos en lånebroker?

Der er stort set ingen grænser for, hvem der kan ansøge om et lån via en lånebroker, men der er selvfølgelig nogle krav, som du skal overholde, før du kan ansøge om lån. Det er dog kun nogle få og relativt simple krav, som de fleste lever op til. 

For det første skal du være fyldt 18 år, så du har råderetten over din egen økonomi og din egen bankkonto. Det kræver desuden, at du har et dansk CPR-nummer og en dansk bankkonto, så du kan få udbetalt pengene via en NemKonto. 

Ansøger du hos en lånebroker, må du heller ikke være registreret i RKI eller andre skyldnerregistre, da det er de færreste banker, der tilbyder lån til nogen, der er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Author