Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvilket lån er bedst?

Hvilket lån er bedst?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 21. marts, 2022

Hvilket lån er egentlig bedst? Dette er helt garanteret et spørgsmål, som de fleste spørger sig selv om, når de skal tage lån, måske for første gang. Er du også en af dem, som godt kunne tænke sig at blive klogere på, hvilke lån der er bedst, så kan det være en god idé, hvis du tager dig 5 minutter til at læse denne guide, hvor du forhåbentligt vil blive meget klogere på dette.

Lavere rente

Brugernes favorit

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 23 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.

Hvilket lån er bedst - til dig?

Først og fremmest er det meget vigtigt at gøre klart, at det er meget svært at komme med ét konkret svar på, hvilket lån der er bedst. Dog er det en anelse nemmere at finde frem til, hvilket lån der er bedst til dig. Spørgsmålet handler nemlig i høj grad om det enkelte individ, og hvilket lån der er bedst til dig, handler derfor udelukkende om lige præcis din personlige situation.

Hvis man forholder sig ganske overordnet til spørgsmålet, uden at gå for meget i detaljerne, er der visse grundlæggende faktorer, som er med til at determinere, hvilket lån du bør optage. I første omgang, er det meget vigtigt at tage din nuværende økonomi i betragtning. Her skal du overveje, hvor meget det reelt set er nødvendigt at låne. Har du en sund og stabil økonomi med en fornuftig månedlig indtægt, kan man måske forestille sig, at det er knap så nødvendigt, at du låner mange penge. Dog er dette selvfølgelig også et spørgsmål, som afhænger af lånets formål. Eksempelvis kan det være en ganske god ide, hvis der er tale om et boliglån.

Dernæst er din fremtidige økonomi et vigtigt aspekt, når der tales om hvilket lån, som passer bedst til lige netop dig. Alt andet lige kan man her igen sige, at jo bedre økonomiske fremtidsudsigter du har, jo flere penge kan det anbefales, at du låner.

Hvilket lån er bedst?

Hvilken type rente?

Hvis vi går mere i dybden med de forskellige former for lån, vil du hurtigt finde ud af, at der grundlæggende skelnes mellem to typer renter. Her er nemlig tale om en fast rente og en variabel rente.

En fast rente vil sige, at renten på lånet hele tiden vil være det samme. Det vil altså med andre ord sige, at du betaler den samme “pris” for lånet over hele tilbagebetalingsperioden. En fast rente har den fordel, at du hele tiden ved, hvor meget du skal betale, og du vil derfor ikke opleve, at du pludselig skal betale mere end forventet. Omvendt vil du heller ikke opleve, at du pludselig skal betale mindre.

Kastet blikket på den variable rente, er der her tale om en rente, hvor rentesatsen kan variere, heraf ordet variabel rente. Modsat den faste rente, vil det altså sige, at renten kan variere fra måned til måned, når den generelle rente ændres. Dermed vil du med en variabel rente kunne opleve, at lånet nogle måneder bliver billigere, mens det andre måneder bliver dyrere.

Med eller uden afdrag?

Et andet væsentligt spørgsmål er, hvorvidt du skal vælge et lån med eller uden afdrag.
Vælger du et lån med afdrag, vil der være tale om et lån, hvor du løbende betaler af på din gæld, hvilket implicerer, at gælden mindskes hen ad vejen. Vælger du derimod et lån uden afdrag, vil der være tale om et lån, hvor du i en aftalt periode ikke skal betale noget af på lånet. Dog skal du her være opmærksom på, at ydelsen stiger, når denne periode er slut, hvilket skyldes, at du skal betale af på lånet over den tilbageværende løbetid.

Fortsæt til oversigt over bedste lån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)