Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Hvilket lån er egentlig bedst? Dette er helt garanteret et spørgsmål, som de fleste spørger sig selv om, når de skal tage lån, måske for første gang. Er du også en af dem, som godt kunne tænke sig at blive klogere på, hvilke lån der er bedst, så kan det være en god idé, hvis du tager dig 5 minutter til at læse denne guide, hvor du forhåbentligt vil blive meget klogere på dette.

Problemstillingen hvilket lån er bedst, kan løses ved at sammenligne forskellige låneudbydere som f.eks. Bank Norwegian og Kreditnu. Find det bedste lån ved at kigge på f.eks. ÅOP, for at se hvilket lån der har lavest omkostninger. Vi kan typisk anbefale et lån igennem bank norwegian, da man ved Bank Norwegian får en gennemsnits ÅOP på 5,11%.

Hvilket lån er bedst - til dig?

Først og fremmest er det meget vigtigt at gøre klart, at det er meget svært at komme med ét konkret svar på, hvilket lån der er bedst. Dog er det en anelse nemmere at finde frem til, hvilket lån der er bedst til dig. Spørgsmålet handler nemlig i høj grad om det enkelte individ, og hvilket lån der er bedst til dig, handler derfor udelukkende om lige præcis din personlige situation.

Hvis man forholder sig ganske overordnet til spørgsmålet, uden at gå for meget i detaljerne, er der visse grundlæggende faktorer, som er med til at determinere, hvilket lån du bør optage.

I første omgang, er det meget vigtigt at tage din nuværende økonomi i betragtning. Her skal du overveje, hvor meget det reelt set er nødvendigt at låne. Har du en sund og stabil økonomi med en fornuftig månedlig indtægt, kan man måske forestille sig, at det er knap så nødvendigt, at du låner mange penge.

Dog er dette selvfølgelig også et spørgsmål, som afhænger af lånets formål. Eksempelvis kan det være en ganske god ide, hvis der er tale om et boliglån.

Dernæst er din fremtidige økonomi et vigtigt aspekt, når der tales om hvilket lån, som passer bedst til lige netop dig. Alt andet lige kan man her igen sige, at jo bedre økonomiske fremtidsudsigter du har, jo flere penge kan det anbefales, at du låner.

Hvilket lån er bedst til dig

Hvilken type rente?

Hvis vi går mere i dybden med de forskellige former for lån, vil du hurtigt finde ud af, at der grundlæggende skelnes mellem to typer renter. Her er nemlig tale om en fast rente og en variabel rente.

En fast rente vil sige, at renten på lånet hele tiden vil være det samme. Det vil altså med andre ord sige, at du betaler den samme “pris” for lånet over hele tilbagebetalingsperioden.

En fast rente har den fordel, at du hele tiden ved, hvor meget du skal betale, og du vil derfor ikke opleve, at du pludselig skal betale mere end forventet. Omvendt vil du heller ikke opleve, at du pludselig skal betale mindre.

Kastet blikket på den variable rente, er der her tale om en rente, hvor rentesatsen kan variere, heraf ordet variabel rente. Modsat den faste rente, vil det altså sige, at renten kan variere fra måned til måned, når den generelle rente ændres.

Dermed vil du med en variabel rente kunne opleve, at lånet nogle måneder bliver billigere, mens det andre måneder bliver dyrere.

Med eller uden afdrag?

Et andet væsentligt spørgsmål er, hvorvidt du skal vælge et lån med eller uden afdrag.
Vælger du et lån med afdrag, vil der være tale om et lån, hvor du løbende betaler af på din gæld, hvilket implicerer, at gælden mindskes hen ad vejen.

Vælger du derimod et lån uden afdrag, vil der være tale om et lån, hvor du i en aftalt periode ikke skal betale noget af på lånet. Dog skal du her være opmærksom på, at ydelsen stiger, når denne periode er slut, hvilket skyldes, at du skal betale af på lånet over den tilbageværende løbetid.

Med eller uden afdrag

Men hvilket lån er så bedst?

Der er altså en del ting at overveje når man skal finde ud af hvilket lån der er bedst. Det kan være med afdrag der starter med det samme, eller med en slags forsinkelse på, hvis pengene først er til at afbetale senere hen.

Du har også lært, at det er vigtigt at kigge på renter og ÅOP, samt om det er med udbetaling eller ej. Hvis man søger et lån som hurtigt og nemt udbetales, hvis man mangler pengene nu og her, kan man med fordel se siden lån med hurtig udbetaling.

Forsæt til oversigt over bedste lån lige nu.

Author