Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Når vi snakker betalingskort, er debetkortet et yderst populært valg. Dette er bestemt ikke uden grund, da kortet har en masse fordele, som gør at kortet ikke er til fare for din økonomi. Men hvad er et debetkort egentlig? Der findes overordnet to typer betalingskort, og man oplever ofte, at folk forveksler et debetkort med et kreditkort.

Et debet kort er en for for betalingskort, hvor der kun kan trækkes hvis saldoen rækker til købet. Man ikke gå i overtræk eller miste flere penge end dem man har på sin bank konto.

Netop det, at der kun kan bruges de penge som er til rådighed, gør denne form for kort sikkert for mennesker der ikke ønsker muligheden for overtræk, eller for unge der ikke er helt så ansvarsbevidste angående penge.

Hvorfor skal jeg vælge et debetkort?

Som der ovenfor står nævnt, så har debetkortet nogle klare fordele, som især gør det brugbart for især unge mennesker. Et debetkort er nemlig en særlig god løsning for den unge forbruger, da en af fordelene ved et debetkort er, at det allerede er muligt at modtage et debetkort, når du er blevet 13-år. Det er af den grund en super god måde, hvorpå man kan få de unge mennesker i gang med et betalingskort.

På den måde kan de lære utroligt meget om, hvordan man administrerer en privatøkonomi, uden at der er mulighed for at hæve over. Med andre ord, kan det altså aldrig gå helt galt med et debetkort. Man har kan selvfølgelig stadigvæk bruge sine penge på mere eller mindre fornuftige ting, men man kan altså ikke på nogen måde bruge flere penge end man har og gå i minus.

Er du eksempelvis studerende, kan et debetkort også være en god løsning. Dette hænger sammen med, at du som studerende typisk har et begrænset budget, og derfor kan et debetkort hjælpe dig med at sørge for, at du hele tiden har et fornuftigt økonomisk overblik.

Omvendt kan det til tider være praktisk, at kunne købe for lidt mere, hvis man er i en presset økonomisk situation. Dette er en afvejning, hvor det er op til den enkelte forbruger at vurdere, hvad der passer en bedst personligt.

En anden klar fordel ved et debetkort er, at det kan benyttes i hele verden. Har du eksempelvis et visa electron, så har du mulighed for at bruge dit betalingskort uanset din geografiske placering. Dermed slipper du for hele tiden at skulle tænke på, hvor vidt du har kontanter nok på dig, hvilket vi alle formentligt har prøvet.

Det vil også være muligt at foretage handler i udlandet, hvis du ejer et visa dankort. Der er ofte megen tvivl vedrørende visa dankort, da folk er i tvivl om dets funktioner.

Som udgangspunkt fungerer et visa dankort i Danmark som et debetkort, mens det i udlandet typisk fungerer som et kreditkort. Det er altså på den måde en kombination af et dankort, hvilket som udgangspunkt er et debetkort, og et visakort, hvilket som udgangspunkt er et kreditkort. På den måde kan man altså sige, at et visa dankort er et kombineret kredit/debetkort.

Hvordan får jeg et debetkort?

Flere banker udsteder debetkort, og der findes en masse forskellige typer debetkort. De klasse eksempler på debetkort er visa electron, visa debet, MasterCard debit, maestro, dankort og mange flere. Typisk er det hos bankerne muligt at få på MasterCard og visa. Det er eksempelvis muligt i Danske Bank, hvor begge overordnede muligheder tilbydes.

Inden du vil bestille et debetkort, og inden du overhovedet har besluttet dig for hvilket kort, der skal bestilles, kan det være en god ide, hvis du rådfører dig med din bank først.

Hvis du kigger dig omkring på internettet, kan du læse mere om debetkortet, ellers er det klogt at læse nærmere på din banks hjemmeside, hvor du formentligt kan få mere af vide og blive klogere på, hvilke muligheder du har i lige netop din bank.

Hvad angår prisen på et debetkort, så er det typisk gratis at få udstedt kortet, men man vil som oftest blive opkrævet et mindre årligt beløb for kortet. Her er blot tale om beløb omkring et par hundrede. Dog kan disse faktorer variere vidt forskelligt afhængig af, hvilken bank du er medlem af.

Et debetkort er altså en genial løsning, hvis du har en teenager, som skal have sit første betalingskort. Men ikke alene i denne situation er debetkortet brugbart. Det er selvfølgelig også en god løsning til voksne i alle aldre.

Mange voksne kan ynder at have et styr på deres økonomi, hvorfor debetkortet kan være en fornuftig løsning, da man her har super gode forudsætninger for hele tiden at have overblik over sin private økonomi, da man ved et debetkort for trukket pengene hurtigt efter købet, og fordi et debetkort ikke tillader køb for mere, end hvad der er til rådighed på den pågældende konto.

Author