Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Hvad er garanti provision?

Man betaler garantiprovision til banken som en betaling for den risiko, som banken påtager sig ved at stille garanti for et forbrugslån. Når man sælger et hus betaler man garantiprovision som et gebyr for at banken eller kreditinstituttet stiller garanti for, at man modtager pengene for salget af sin bolig.

Garanti provision er en slags forsikring man betaler til banken eller eller kreditor, for at være sikkert på at man får sine penge. Det kan virke underligt for nogle, men det er altså noget der er nødvendigt.

Træk garanti provision fra i skat 

Det, der er med garantiprovisionen er, at man kan trække det fra i skat. Mange glemmer dog at indberette garantiprovision og derfor går de glip af et fradrag på flere tusinde kroner. Det er værd at være opmærksom på dette, når man indberetter til SKAT. 

Hvis man er grundig og giver sig tid til at undersøge forskellige typer af fradrag og lignende kan der være mange fradrag og dermed penge at hente.

Altså skal du huske at indberette garantiprovision til SKAT, hvis du står og skal sælge din lejlighed eller sælge hus. Det gebyr, du betaler til banken i garantiprovision skal indberettes for at du kan få et fradrag på flere tusinde kroner.

Author