Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvornår er mit lån betalt ud

Hvornår er mit lån betalt ud

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Livet kan nogle gange gå i en retning, hvor det kan være svært at få det økonomiske til at hænge sammen. De fleste mennesker går igennem en periode, hvor økonomien ikke lige er til at få has på. Det er ganske naturligt og en del af det at være menneske i moderne tid. Det kan være, at man har været arbejdsløs for en periode, eller man skal til at købe en bolig eller renovere en gammel bolig. Det kan også være, at det lige pludselig bare væltede ned over dig med uforudsete udgifter, så du var nødt til at optage et lån. Der kan være mange grunde til at optage et lån, og det kan være svært at se sig ud af, hvornår gælden vil være indfriet. 

Låneberegnere 


Der findes diverse sider på internettet, som tilbyder låneberegnere. Disse beregnere kan beregne for dig, hvornår du vil være gældfri. Den vil som oftest bede dig om at indtaste: 

Hvor meget du i alt skylder samt den gennemsnitlige rente på dit lån. Ydermere vil den bede dig om at indtaste det månedlige beløb, som du er i stand til at betale tilbage på dit lån. Låneberegneren arbejder med tre termer, henholdsvis lånebeløb, rentesats og ydelse: 

Lånebeløbet er beløbet, som du har lånt af banken eller en kreditorer. Det er et beløb, som skal betales tilbage, og kaldes også for hovedstolen i dit lån.

Rentesatsen er en procentdel af lånebeløbet, som årlig skal betales tilbage, udover de faste afdrag, der i forvejen er på lånet.

Ydelse er den månedlige sum, du har til rådighed til at betale tilbage på dit lån.   

Låneberegnere

Indfri dit lån 

Hvis du er kommet i en situation, hvor du har kapital til at indfri din gæld, er det klart en fordel at få det gjort. Det er naturligvis altid en god idé at holde sig gældfri. Der er også nogle fordele ved at indfri sit lån før tid eller betale en mindre del af sit lån af. 

Hvis du har planer om at indfri dit lån før tid, afhænger mulighederne af hvilken type lån du har optaget. Et forbrugslån vil som udgangspunkt ikke koste dig noget ekstra at indfri før tid, hvorom alting er tager nogle banker og kreditorer et indfrielsesgebyr. 

Som udgangspunkt vil stort set alle bankrådgivere råde dig til at indfri din gæld, hvis du er i besiddelse af den kapital, der svarer til din gæld. Men inden du gør det, skal du overveje følgende ting: 

Har du planer om at starte virksomhed eller lignende? Går du mere op i et stort rådighedsbeløb nu og her eller på længere sigt, altså hver måned? Har du mulighed for at investere pengene, og i den forbindelse opnå et større afkast? Overvej, hvad din økonomi vil have mest gavn af.

Hvornår er mit lån betalt ud?

Metoder til at komme hurtigt af med din gæld

Hvis du er interesseret i at komme af med dit lån hurtigt, kan du med fordele betale mere end den månedlige oplyste ydelse på din lånekontrakt. Det beløb, der er oplyst på kontrakten, er et minimumsbeløb, som skal betales tilbage hver måned. Men hvis du ønsker det, kan du betale et højere afdrag hver måned for at komme hurtigere af med din gæld. Samtidig vil dine kreditomkostninger også blive meget mindre, hvis du benytter dig af den metode til afbetaling.

En anden metode til hurtig afbetaling kaldes også sneboldmetoden. Her betaler du din mindste gældspost først, derefter din næstmindste og så videre. Her skal du udnytte, at du har mere til rådighed til at afdrage på det næste lån, og ikke lave den månedlige tilbagebetaling mindre. Metoden kaldes sneboldmetoden, fordi man bruger det forrige låns ydelser til at afdrage på det næste lån, og på den måde bliver ens snebold større og større.

Fortsæt til oversigt over bedste lån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)