Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Har du fundet din nye drømmebil, skal du højst sandsynligt også til at optage et billån. Der findes mange muligheder på lånemarkedet, og det er derfor vigtigt, at du undersøger dine muligheder grundigt for at optage det bedste og billigste billån.

Det har aldrig været nemmere at optage et billån, hvor du kan klare hele processen hjemme i stuen via din telefon, computer eller tablet. Du kan opnå gode lånevilkår hos en række velkendte låneudbydere, dog er der en enkelte faktorer, som du bør være opmærksom på.

Hvilke faktorer du skal tage højde for?

Et billån er en lånetype, som er øremærket til køb af biler. Et billån optages på samme vis som andre typer af lån, og der er af den årsag derfor også faktorer, som du bør være opmærksom på. Vi har samlet en oversigt over disse faktorer for at gøre det nemt og overskueligt for dig.

Hvilke faktorer du skal tage højde for

Når du skal tilbagebetale lånet, er det ikke blot lånebeløbet som tilbagebetales. Oven i lånebeløbet skal du ofte betale omkostninger såsom renter, etableringsomkostninger og gebyrer, og du kan derfor spare mange penge ved at holde dem lave. 

Lånebeløb

Lånebeløb er det beløb, som du vil låne til at finansiere dit bilkøb. Prisen på dit billån afhænger ofte af størrelsen af lånebeløbet, som du ønsker at optage. Jo mindre et beløb du låner, jo billigere bliver dit lån. Det skyldes, at løbetiden ofte er kortere, og du vil altså indfri dit billån hurtigt igen.

Man kan ikke på forhånd beregne lånets pris ud fra lånebeløbet, da du i nogle tilfælde kan få tårnhøje gebyrer på lavere beløb. Større lån hos en låneudbyder får ofte en længere løbetid, som i længden kan gøre lånet billigere.

Lånebeløb

Ønsker du at beregne lånets pris, bør du også medregne udbetalingen. Du kan ofte opnå et billigere lån og bedre lånevilkår, jo større en udbetaling du kan lægge. Du opnår fordele på dit lån, da udbetalingen fungerer som en økonomisk sikkerhed for långiveren. 

Oprettelsesgebyr

Oprettelsesgebyr er et gebyr du betaler, når du opretter lånet. Når du optager lånet, vil oprettelsesgebyret blive tilføjet til dine omkostninger. Hos nogle låneudbydere betaler du oprettelsesgebyret ved starten af lånet, hvor du hos andre kan få det beregnet ind i den månedlige ydelse.

Når du låner penge til din næste bil, vil oprettelegebyret variere hos de enkelte låneudbydere. Du får på forhånd det beløb, som du skal betale. Dog kan du opleve, at du hos nogle låneudbydere skal betale en procentdel af lånebeløbet som udbetaling.

Som forbruger har du også mulighed for at optage et billån, hvor der ikke forekommer et oprettelsesgebyr. Billån uden et oprettelsesgebyr kan virke som et godt tilbud, dog bør du beregne billånets fulde pris, da de resterende omkostninger i nogle tilfælde kan være tårnhøje.

Rente

Renten er et beløb, som du betaler gennem hele lånets løbetid. Når du optager et billån, får du enten en fast - eller variabel rente. Men så tænker du måske, hvad er forskellen på en fast rente og en variabel rente?

Med en fast rente kan renten ikke svinge, og du får altså den samme rente gennem hele lånets løbetid. Renten er ofte højere lige når du optager lånet, dog får du en form for sikkerhed og uden nogle ubehagelige overraskelser gennem løbetiden.

Optager du et billån med en variabel rente, kan renten svinge i løbet af lånets løbetid. Du får ofte den laveste rente, lige når du optager et billån med en variabel rente. Dog kan der forekomme ubehagelige overraskelser, og du får dermed ikke samme sikkerhed.

Hvor høj - eller lav rente du får, afhænger af den enkelte långiver. Renten er en vigtig faktor i dit billån, da den har en stor effekt på lånets ÅOP.

Får du en lav rente, er det ikke altid ensbetydende med et billigt billån. I nogle tilfælde kan du opnå tårnhøje etableringsomkostninger og gebyrer, som kan gøre den månedlige ydelse høj på trods af en lav rente. 

ÅOP

ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og giver dig lånets reelle pris. Den samlede ÅOP indeholder alle lånets samlede kreditomkostninger, og kan af den årsag anvendes når du sammenligner lån.

Lånets ÅOP indeholder omkostninger som de månedlige gebyrer, renter og etableringsomkostninger, som alle fordeles ud på den månedlige betaling. Du kan bruge lånets ÅOP til beregnes hvad dit billån koster, og er dermed brugbar, når du skal købe en bil. 

Tilbagebetaling

Prisen på dit billån afhænger også af løbetiden, og den indikerer hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet. Tilbagebetalingsperioden varierer hos låneudbyderne, og kan ligge på alt fra måneder til flere år.

Den månedlige ydelse er påvirket af lånets størrelse kombineret med løbetiden. Du får ofte en lavere rente, jo længere en løbetid du vælger.

Hos langt de fleste långivere, har du selv mulighed for at fastsætte løbetiden. Dog kan du opleve, at nogle låneudbydere har fastsat en løbetid på forhånd. Løbetiden giver dig frihed til at tilpasse lånet, så det passer med din økonomi. 

Hvad koster et billån for dig?

Når du skal låne penge til nye eller ældre biler, vil prisen afhænge af de nævnte faktorer. Derudover er det en god ide, at få styr på et par spørgsmål inden du starter låneprocessen:

  • Hvordan er din privatøkonomi?
  • Hvad er bilens pris?
  • Hvad er bilens alder?
  • Hvor stor en udbetaling kan du lægge?
  • Hvor lang skal løbetid en være?

Disse spørgsmål er brugbare når du skal låne penge, så du på forhånd har et overblik over, hvilke lånevilkår og omkostninger der kan forekomme.

Beregn dit billån

Det har aldrig været nemmere at beregne dit billån, som med få klik kan beregnes her på siden. Du kan uden besvær beregne dit billån med vores online billån beregner, hvor du blot skal udfylde få oplysninger om dit ønskede billån.

Beregn dit billån

For at få prisen og den månedlige ydelse på dit lån, skal du udfylde informationer om lånebeløb, løbetid, debitorrente og stiftelsesomkostninger. Låneberegneren kan bruges helt gratis, og findes øverst på siden.

Sammenlign priser på billån

Når du har beregnet prisen på dine lånetilbud, er det en god ide at sammenligne lån. Sammenlign billån ved at kigge på tilbuddenes ÅOP, som angiver lånets reelle pris. Låneberegneren finder en række lån fra flere låneudbydere, baseret på dine kriterier.

Når du skal sammenligne billån, er der en række faktorer, som du bør være opmærksom på. Vi har samlet et overblik, for at gøre det nemt og overskueligt for dig.

​​Månedlig betaling

Når du skal sammenligne dine lånetilbud, bør du starte med at kigge på den månedlige ydelse. Som låntager skal du kunne betale den månedlige ydelse, da der kan forekomme tårnhøje gebyrer, hvis du ikke kan betale ydelsen til tiden.

Den månedlige betaling kan give en god indikation af, hvor stort et månedligt råderum du skal have i din privatøkonomi, for at kunne tilbagebetale lånet. Du får hos alle låneudbydere på forhånd angivet den månedlige ydelse på billånet.

Omkostninger i alt

Når du skal sammenligne billån, er det derudover vigtigt at du kigger på lånets ÅOP. Når du skal finde det bedste billån, har lånet ofte den laveste ÅOP. ÅOP betyder lånets samlede årlige omkostninger i procent, og angiver lånets reelle pris.

I din ÅOP beregnes alle omkostninger, som forekommer i dit billån, det gælder renter, gebyrer, etableringsomkostninger og øvrige omkostninger.

Jo lavere en ÅOP du har på dit billån, jo billigere er det samlede beløb, som du skal betale tilbage. Med en lavere ÅOP får du ofte også en lavere månedlig ydelse, da der er færre omkostninger på billånet.

Tilbagebetaling

Når du skal låne penge til din nye bil, er det vigtigt du også sammenligner dine lånevilkår. Nogle af disse lånevilkår gælder tilbagebetalingsperioden og tilbagebetalingen, som varierer hos de enkelte låneudbydere.

Hos nogle låneudbydere får du mere fleksibilitet, når det gælder tilbagebetalingsperioden. Tilbagebetalingsperioden er lånets løbetid, og du kan ofte selv vælge om du ønsker en kort - eller lang løbetid.

Det er derudover en god ide at sammenligne dine lånevilkår, når det gælder tilbagebetalingen. Vilkårene afhænger ofte af lånebeløb, renter og løbetid. Det er altid en god ide at finde lån med gode lånevilkår, da det kan give den billigste løsning til dit bilkøb. 

Billån til elbil

I takt med den voksende efterspørgsel på elektriske køretøjer såsom elbiler og hybridbiler, er der også kommet flere attraktive lånemuligheder.

Har du forelsket dig i en lækker ny el bil, findes der billige alternativer sammenlignet med et traditionelt billån til en diesel- eller benzinbil. Du kan optage et grønt billån, som er en lånetype øremærket til elbiler, hybridbiler og andre elektriske køretøjer.

Men så sidder du måske og tænker, hvad er forskellen på traditionelle - og grønne billån?

Elbil

Når du optager et grønt billån, har du mulighed for at få en rente på helt ned til 1%. Du får derudover ofte lavere månedlige gebyrer, som gør de samlede kreditomkostninger lave.

Vælger du at optage et billån til en diesel- eller benzinbil, skal du lægge en udbetaling på 20% af bilens købspris. Når du optager et grønt billån, kan du i nogle tilfælde nøjes med at betale 10 % af bilens pris som udbetaling.

Billån til diesel- og benzinbiler

Har du fundet en ny drømmebil, findes der en række muligheder på lånemarkedet. Du kan optage billån til din nye bil med en fordelagtig rente hos en række velkendte låneudbydere, som kan låne dig alle pengene til bilen.

Billån til diesel- og benzinbiler

Det har aldrig været nemmere at optage de fleste billån, som kan klares hjemme i stuen. Du kan optage et lån til både en ny eller ældre bil, hvor du med grundig undersøgelse af dine lånemuligheder, kan optage det bedste lån der passer din daglige økonomi.

Author